@Rıdvan UĞUR
rıdvan bu bayram bayağı ziyaret var eski dostlar felan çarşamba hastane test olacağız ....en müsait cuma olur cumartesi zati bi olay olmaz pazara ağır tur çünki yalnız ben zati burdan bildiğim teknik konuları yazıyorum yalnız dikkat edersen polinez turunda ben yokuş aşağı bastım ama kontrollü indim en tehlikeli virajı hatırlarsan orda utku ne dedi buraya ilk gelen kesin kaza yapar salı günü yapacağınız turda kömürlükten sonraki yollara dikkat etmeli ilk kez gidenler için konuşuyorum çok dik inişler olup olmadığını bilmiyorum çünki ordan hiç gitmedim yalnız bıçkıdereden biliyorum dönüşü ,,orda rampa var yalnız yol stabilize olduğu için sarsıntı sizi yoracak çünki biliyorsun sarsıntılı yollarda efor malesef gitmekte bu iznik yolu daha beter tavşanlıdan ta izmite ve hatta izmitten ta orhangaziye kadar yol berbat sarsıntılı mıcır asfalt en beğenmediğim asfalt türü mıcır asfalttır takır takır gidon oynar ,,,,,,,,,,,,,,,yolun durumu kötü olunca mesafe uzayınca performansı direk engeller ,,,,,,,,,,şimdi bıçkıdereden sonra taşdelen su merkezi var oraya gelmeden önce keskin virajlı yer var oraya dikkat edin dönüş orda çok serttir ,,direk asağıya inerken su merkezi solda kalır ordan su alın tuvaletteki su dahi içilir orda duş bile alabiliyorsunuz ,,,,hemen karşınıza bi rampa çıkacak diktir ordan devam edin rampa sonunda sağdan kurtköy stabilizeye girer o yola girmeyin o yolda çok iniş ve çıkış vardır ayrıca toprak yoldur taşlıdır ,,,,,,,,,,,,,asfaltı takip edin orada asfalt yol fena değil göçbeyliye gelirken gene mıcır asfalt göçbeyliden istanbul bulvar yolu güzel şimdi isterseniz yolu kısaltır pendik tersane yoluna kaçarsınız yada yolu uzatarak dede paşa caddeden aydos ormanın güneyinden uğur mumcuya, ordan biliyorsun o yolu gittik başı büyük kayış dağı rampaları ,,,,,,sona gelen rampalar yolun uzunluğunu hesaba katarsan epey yorucu olacaktır 160 km ye denktir yani adamda 160 km lik yorgunluk yaratır bu etap,,,, şunu asla unutmayın her rampada kalori harcarsınız harcadığınız her kaloride km demektir,,, km olarak size yansır, diyelim etap 100 km ama üzerine rampada harcadığın kalorinin hesabını km ye çevireceksin rakam çoğlacak tabi,, bence herkez şunu yapmalı inişlerde pedal çevirmeli ama virajlara gelirken yatma olayını gerçekleştirmeli diyelim sağa dönüyorsunuz iyice eğilip hafif sağa sizde eğilin ama fazla değil bunun bi açısı var fazla eğilirsen sağa aynen güm ben nasıl indim bu pazar dikkat ettinmi ,arkaya iyice gerilme yapıyorum eğiliyorum tabi pedalı iyice basarak aşağıya doğru hız aldıktan sonra eğilme yapıyorum arkaya doğru vücudu geriyorum bu bende iyi bi motivasyon sağlıyor,,çünki rüzgar karşıdan esiyor ve sağa dönerken ben de hafif sağa ağırlığımı veriyorum sola dönerken aynı durum inişlerde pedal basmadan inmek size vakit kaybettirir