Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Gezmek bol km yapmak akıcılık hafiflik ister bunun yoluda düz maşadan geçer:) yollar bozuk dağa taşada çıkarım diyorsan çift süspansiyon modeli olanı tercih edersin tamamen kullanımına yönelik bir tercih, bende km yapıp gezmeyi seven biriyim hafiflik akıcılık sağlamlık ilk tercihim ben olsam tercihimi düz maşa merida speeder serisi veya giant escape serileri veya air serilerinden yana kullanırım herhalde giant escape ile merida speeder arasında kalırdım :)

Scudo
@ones

birde bu modeller arasında yüksek fiyat farkları var mesela cw 100 ve 300 ile speeder 100 ve 200 arasında 600 lira fark var. bu fiyatları verip üst modeli almaya değermi

• Beğen
Tepkiler: ones
Para varsa değer elbette :)

@ones
para sorun değil speder 300 e kadar. aslında speeder 900 da alabilirim ama çok profesyonelce kullanmayacağım için gereksiz yere para bağlamış olurum.o yüzden belki speeder 100 bile bana yeterli olur.sonuçta speeder 100 de kötü değildir değilmi.3000 lirayı çok aşmak istemiyorum.

birde fiyatlar çok uçmuş.2018 yerine sıfır 2017 almak daha mantıklıdır değilmi

Merhaba. Benim uzun süreli bir bisiklet kullanma geçmişim yok. Son zamanlarda çok sürmeye başladım fakat bisiklet kiralayıp sürüyorum. Bisiklet almaya karar verdim, uzun bir araştırma sonucu en doğru bisiklet tercihimin şehir içi olacağını düşünüyorum. Genellikle uzak mesafeler gideceğim- Ankara-Eskişehir, Ankara içi 100km civarı ilçe gezileri- bir bisiklet istiyorum. Sürekli bisiklet tavsiyelerine bakıyorum fakat her kafadan bir ses çıkıyor gibi gelmeye başladı artık. Yeni başlayanlar için, uzun mesafe kullanımına uygun maximum 1000tl fiyatına alabileceğim bisiklet önerileriniz nelerdir acaba? 2. El daha hesaplı ve güzel bisikletler bulunabileceği yönünde çok tavsiye var 2. El e sıcak bakıyorum.

Merhaba arkadaşlar , çocukluğumdan sonra ilk kez bisiklet almayı düşünüyorum universite öğrencisiyim günlük yolum maksimum 10-15 km .. sedona 410 buldum 1300 TL ye .. almalımıyım.. yoksa belirttiğim fiyat aralığında başka tavsiyeniz varmı.. şimdiden teşekkürler...

@Hakan Ergül
Daha mantıklı elbette eğer bir kaç sene kullanıp seni tatmin etmediğini düşünürsen değiştirebilirsin o zaman

@ones

Değiştirmeme pek gerek kalmaz. zaten.bisiklet sporu için yaşlıyız.alacağım bisiklet beni i mezara kadar idare eder herhalde. :) bu işlerde geç kaldık.

• Beğen
Hiç birşey için geç değil abi o rüzgarı yüzüne his edip pedallarken mutlu oluyorsan için kıpır kıpır oluyorsa ve altında son model arabası olan kişi bile sana gıpta ile bakıyorsa geç değil ALLAH gecinden versin :)

@cember3454
Sedona 420 2015 modellere bakabilirsin ikinci el temizleri mevcut sahibindende düz maşa V fren hafiflik olarak 11 kg Kendim kullanıyorum memnunum f/p ürün, 1000, 1100 tl satanlar var pazarlıkla 800,850 alabilirsin geri kalan yaklaşık 200 tl ile kask vb. Ekipmanlarını tamamlar yola çıkarsın ;)

Tavsiye için teşekkürler bakacağım.

• Beğen
Merhaba,
Amatör olarak yıllarca bisiklet sürdüm. :) Babamın Bisan bisikletinde arabacak sürerek başlamıştım :) Sonra kendi bisikletlerimiz oldu, 15 yıl aktif olarak bisiklet sürdüm. Yani memlekette bisiklet üzerinden inmezdik. Bisikletimizin zincirini, patlayan lastiğini, frenlerini, fren telini vs. her arızasını kendimiz tamir ederdik. :)
Hala gittiğimde sürerim. Bisiklet sürmeyi de çok seviyorum. Şimdi iş güç çoluk çocuğa karıştık.
Bisiklet kullanan birkaç arkadaş var. Zaman zaman onlara uymak istiyorum. Bir de sağa sola yakın yerlere giderken bisiklete binmeyi düşünüyorum. Beylikdüzü'nde yaşıyorum, oturduğum bölgelerde bisiklet kullanmaya elverişli yerler var. Fakat bisiklet seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var.

Bütçe olarak başlangıç için 750-1000 TL bütçe ayırmayı düşünüyorum. (Sıfır olursa taksitli ödeyebileceğimi düşünerek 1200 lira civarına çıkarım)
Boyum 1.72. Hafif bir bisiklet istiyorum. Marka benim için çok önemli değil ama iyi bir marka olmasını tercih ederim.
Zaman zaman 2,5 yaşımdaki oğlumu da çocuk koltuğu ile arkaya koyup dolaşırım. Bu yüzden çocuk koltuğu monte edilebilir bir bisiklet iyi olur. Mutemelen bu sebepten dolayı Şehir bisikleti almam gerekiyor değil mi?

Temiz ikinci el olabilir. Sıfır olabilir. Birkaç siteden baktım ama kafam çok karıştı. Tavsiyeye ihtiyacım var. Umarım yardımcı olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Selamlar arkadaslar ;
Facebook satis sayfasinda 49 cm kadro boyu , 28 cant enfes bir Laipere marka sehir tur bisikleti kadro set ve jant seti var
Nerdeyse bi grup setle tamam is. Ihtiyaci olan kacirmasin.
Screenshot_2018-02-10-20-53-37.png
Screenshot_2018-02-10-22-08-49.png

Yaklasik 500 - 800 lira civarina ikinci el ust seviye cekis sistemleri rahatlikla bulunur. O fiyata yuksek donanimli kalitesi kanitlanmis bir sehir-tur bisikletine sahip olursunuz

• Beğen
Tepkiler: ones ve BurakLEE
@BurakLEE
Boyuna tam oluyor senin. Buyuk ihtimal baska bir kadro set aldi donanimı ona aktardi abimiz bence kacirma derim.alivyo set bile taksan mukemmel bir sehir tur bisikleti olur. Benim satici abiyle hc baglantim yok. Ihtiyaci olan kapsin diye paylastim. Carraro fiyatina Lapieree sahibi olucaksin daha ne :)

Şu bisiklete karar verdim.
Sizce uygun mudur?
MOSSO LEGARDA 1721

@BackConnect

@mariokaldato
Yalnız abi bisiklet fitness tarzına yakın bir bisiklet max teker aralığı 700x35 fabrika çıkısı 700x28 yani max teker boyutuyla çamurlu bir yolda sürüldümü teker sıkışıyor ama şehir içinde ve hafif stabilize yollarda çok güzel bir bisiklet akıyor resmen 400 serisini ikullanmıştım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BackConnect

Merhaba,
Yukarıdaki mesajı şehir bisikleti seçim bölümüne eklemiştim ama bu hafta içinde karar vermem gerekiyor, yardıma ihtiyacım var o yüzden konu açmaya karar verdim.

Aslında şu bisikletlerden birine karar vermiştim forumda okuduğum yorumlardan ve önerilerden yola çıkarak;

Mosso, Sedona ve Carraro'nun 1200-1500 bandındaki bisikletlerden görüp beğendiğimi seçecektim.
Fakat dükkana gittiğimde yetkili bana
Kron TX 450 HD
Kron TX 300 HD
bisikletleri önerdi. (Bu arada elinde scoot, sedona, mosso, carraro markaları da mevcut)
Giriş üzeri orta seviyeye yakın bir bisiklet bana uyarmış. Siz giriş seviyesi üstüsünüz dedi. Bu bisikletlerdeki attırıcı ve fren sistemi diğerlerinin üst modellerinde yani daha pahallılarında mevcut dedi. Ayrıca vites sayısı da düşük dedi.
Açıkcası kafam karıştı, yardıma ihtiyacım var.

Merhaba
@K-Pax
Sizce bu bisiklet bana uygun mu? (Yukarıdaki alıntı mesajda açıklama yapmıştım ihtiyacım ile ilgili)
Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Geri