Merhaba,
Amatör olarak yıllarca bisiklet sürdüm.

Babamın Bisan bisikletinde arabacak sürerek başlamıştım

Sonra kendi bisikletlerimiz oldu, 15 yıl aktif olarak bisiklet sürdüm. Yani memlekette bisiklet üzerinden inmezdik. Bisikletimizin zincirini, patlayan lastiğini, frenlerini, fren telini vs. her arızasını kendimiz tamir ederdik.

Hala gittiğimde sürerim. Bisiklet sürmeyi de çok seviyorum. Şimdi iş güç çoluk çocuğa karıştık.
Bisiklet kullanan birkaç arkadaş var. Zaman zaman onlara uymak istiyorum. Bir de sağa sola yakın yerlere giderken bisiklete binmeyi düşünüyorum. Beylikdüzü'nde yaşıyorum, oturduğum bölgelerde bisiklet kullanmaya elverişli yerler var. Fakat bisiklet seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var.
Bütçe olarak başlangıç için 750-1000 TL bütçe ayırmayı düşünüyorum. (Sıfır olursa taksitli ödeyebileceğimi düşünerek 1200 lira civarına çıkarım)
Boyum 1.72. Hafif bir bisiklet istiyorum. Marka benim için çok önemli değil ama iyi bir marka olmasını tercih ederim.
Zaman zaman 2,5 yaşımdaki oğlumu da çocuk koltuğu ile arkaya koyup dolaşırım. Bu yüzden çocuk koltuğu monte edilebilir bir bisiklet iyi olur. Mutemelen bu sebepten dolayı Şehir bisikleti almam gerekiyor değil mi?
Temiz ikinci el olabilir. Sıfır olabilir. Birkaç siteden baktım ama kafam çok karıştı. Tavsiyeye ihtiyacım var. Umarım yardımcı olursunuz.