@mariokaldatoHem yokuş çıkarken ağır geliyor 1. Vites hem de düz yolda hızlı gidince boşa dönüyor 8. Vites bakımı da sökülüp yapılması gerekiyor yapabilecek usta pek yok ama 11 de vites aralığı çok geniş yüksek hızlara çıkabiliyorsunuz vites geçişleri kusursuz çift taraflı vites kolları var en önemlisi videoda bahsetmiştim göbeğin üzerinde alyan vida var 10 bin km de o vidayı söküp içinde ki yağı yenisi ile değiştiriyorsunuz bakımı bu kadar basit bizzat kendim yaptım
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ikinci el düşünmüyorum hocam. 410 u bir ara bende düşünüyordum.ama vites sayısı 24 olduğu için vazgeçtim.. 2500-3000 aralığında bir model düşünüyorum.
daha fazla para da bağlamak istemiyorum.sonuçta profesyonel anlamda kullanmayacağım.ama yinede almışken girişin biraz üstünde bir bisiklet olsun istiyorum..şuanda aklımda crosway 300 ve sedona 340 var.crosway 30 vites olduğu için sedona dan bir parça önde
Eğer bisiklet tutkun varsa doğru yoldasın giriş seviyesi alma dostum ben aldım fakat şimdilik bütçem buna yeterdi aksi halde bir kaç ay beklemem gerekiyordu bisikletsiz duramayacağımı bildiğim için aldım bu sene binmeyi planlıyorum memnunum çok üst seviye olmasada kolay üzecek bir tipe benzemiyor
Marka, kalite, kadro anlamındada Merida önde eğer ikisinin arasında kalmışsan bence seçimini Meridadan yana kullanmalısın.
@Hakan Ergül
Dostum ben sana direk giant escape air tavsiye ederim. 9 kusur kilodur. Hizli , dayanikli ve konforludur . duz maşa olmasi ayri avantaj
Emin olamasamda merida croswayler 15 kilo civari bi agirliga sahipti sanki. 14 desek ben o parayi verip 9 kiloluk makinayi tercih ederim.
Evet @Hakan Ergül escape düz maş ve daha hafif merida speeder serileride escape air’e yakın ağırlıkta inceleye bilirsin, fakat diğer teknik detaylara fazla sahip değilim @mariokaldato üstadımızın tavsiyeleri tecrübe edilmiş tavsiyelerdir.
Evet ( h )ingilizcede ”height” yani yükseklik anlamına geliyor. Hangi bisikleti almayı düşünüyorsunuz yol bisikleti mi şehir bisikleti mi , dağ bisikleti mi, bunlara göre ve bir çok vucud ölçülerine göre değişiyor.
Ankara Çankaya Güngörler bisiklet. Hem sıfır hem ikinci el bisiklet satıyor. Sahibinden.com da ilanlarını gördüm. Daha önce alış veriş yapan var mı aranızda? Güvenilir mi? Get ilan vermiş, taksit imkanı da var. Bilgisi olan?
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@onesŞehir bisikleti almayı düşünüyorum. Bütçem kısıtlı şu anda sadece kredi kartı ile taksitli alım yapabilirim. O yüzden ince eleyip sık dokuyorum. Carraro almayı düşünüyorum. 188 cm boy, 85 cm bacak boyu. Yükseklik en az kaç cm olmalıdır?
@onesBisikletçi de whistle modeli denemiştim. Fena olmamıştı boyu. Sordum 48 cm dedi. Başka bir bisikletçi 18 inç sana uyar demişti. Bu hesaba göre 22 inç yada 56 cm çıkıyor..... İnternetten almak biraz riskli olacak galiba.
Mtb’de 18 ile şehir bisikletinde 48 kadro demek ikiside aynı ölçüyü söylemiş işin enteresan olan yanı sana normal gelmesi 178 boyum 78 bacak boyuma 48 kadro bisiklet bana çok az olsada küçük geldiğini hesaplarsak 85 bacak boyuna 48 uygun gelmesi zor gibi görünüyor 52 deseydin olabilir derdim.
@onesAktif bisiklet kullanıcısı olmadığım için kadro boylarından anlamıyorum inç yada cm olarak hangisinin neyi ifade ettiğini forumda öğrendim. bisikletçinin bana verdiği tavsiye 18 inç ti. Binip denemedim. Başka bir bisikletçi de denk geldi sadece whistle vardı. Bindim hoşuma gitti sordum 48cm dedi.
Saticilar ayni ayakabi saticilari gibidirler. Ayagini sıkan ayakabi giyersin "_ Abi bi haftaya açar " derler . kocaman bisiklete binersin "_ abi bi haftaya süner tam sana gore olur " derler. O yuzden saticiyi pek kaale almayin.
gerçi sedonaya göre biraz hallice pahalı.ama yinede alırsam paraya kıyıp merida almak istiyorum
bisikleti şehir içinde performanstan çok gezmek ve bol bol km yapmak için almak istiyorum.tecrübeli arkadaşlardan şunları öğrenmek istiyorum.
merida alırsam hangisini almam gerekir.speeder modelleri maşasız modeller ve ağırlık olarak daha hafif ama onlarda crosway in verdiği rahatlığı veremiyormuş.speeder modeli şehir içinde yeterli rahatlığı verir mi
yollarımız o kadar iyi değil.tümsekli ve çukur yollar oldukça fazla.speeder alsam çok sorun çıkartırmı crosway almam daha mı mantıklı