Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@steawart54 İkisi arasında kaldığın bisikletler arasında;
Mossonun ön,arka aktarıcısı ve birkaç özelliği Carrarodan daha iyi.
Carraronun en kötü özelliği aynakolunun(krank takımının)çelik olması.Akıcılığına,gücünü aktarmana çok olumsuz etki eder.Ayrıca maşa çelik çok sevimli değil açıkçası.Kısaca Carraro 702 den uzak dur
Carraro almak istersen 804 Eliteden aşağı almamalısın
(link)

Scudo
@hamlet2006 önerdiğiniz bisiklet çok hoşmuş hocam, çok beğendim. 1350 tl internet fiyatı var, şuan bısıkletçıler kapalı olduğundan yarın sabahtan arayıp fiyat alacağım duruma göre sipariş vereceğim, tekrardan çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar benim boy :190cm kilo:120 ben şehirde hem spor amaçlı hemde gezmek için bisiklet arıyorum. Şehir bisikleti uygun olacağını düşündüm ama hangi model seçmek lazım. Bütçe olarak en fazla 2000 tl ye de çıkarım ama ilerletip yol bisikletine geçme düşüncesi olursa zararda etmek istemem veya erken bırakırsam da zarar etmek istemem. Bu bağlamda önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler. ( Ayrıca boy olarak kaç cm(inç) olmalı)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şu anda geriye doğru yorumları okuyorum ama baktım ki kişiye özel cevap da alınabiliyormuş :D ;

1.70, 85 kilo bir şişkoyum. En son 18-20 sene önce bisiklet sürdüm ve şehirde spor amaçlı, gezi amaçlı bisiklet sürmek istiyorum. İsteğim şimdilik (anlamadığım için) olabildiğince ucuz bir şey alıp onu yükseltmek. Ümit’ten Bianchi’ye bir sürü marka baktım. Hepsi bana aynı gelince anladım ki ben bilmiyorum bu işi. (Şimdilik) olabildiğince ucuz, (uyumlu) parçasını internetten, Türkiye’den alabileceğim bir bisiklet arıyorum. Bütçe teknik olarak 4000-5000e kadar çıkabilir ama hem hatırlamak, hangi parça nereden alınır, ben nelere ihtiyaç duyuyorum, buralarda ne olur diye en ucuzdan başlamak istiyorum. Bu eski Bisan-İhlas’ların restoresini gördim, çocukluğuma gittim, öyle 100-200 liralık dandiklere bile baktım. Gönlümden geçen öyle bir şey alıp, istediğim gibi onu şekillendirmek. (Şimdilik “sadece bisiklete” en fazla 800-1000 vermek istiyorum, iyi bir şeyse 1500. Ama dediğim gibi en kısa zamanda ihtiyacıma göre daha uygun bir şeyle değiştireceğim için, ne kadar ucuz, o kadar iyi)

Merhaba. Aşağıdaki 2 üründen hangisi alınmalı sizce?

Speeder 100 (2016 model) (link)

Speeder 300 (2015 model) (link)

@emrhyldrm2016 model olan daha temiz ve iyi gözüküyor. 300 daha yüksek donanımlı model ama deneyimli arkadaşlar vites ve diğer temel farkları karşılaştırır artısı eksisi ile ben Yalnız kadro boylarına dikkat çekeyim dedim...

Nexus 6P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: emrhyldrm
@Hakan Ergül Speeder 200 kullanıcısı olarak speeder al derim (10 kilo bisiklet )kondisyon artınca yol bisikletleri ile birlikte sürebilirsin (kadrosu ve üzerindeki komponentler yol bisikletine yakın) hem de turlarda seni üzmez, maşa çok gerekli birşey değil bana göre lastikleri daha kalınlaştırırsan ben 700-32 lastiklerimi 700-35 lastik ile değiştirdim dağ bisikletleri ile hafif bozuk yollarda bile gidersin. Hız istersen 700-28 lastik konfor istersen 700-35 lastik takabilirsin kullanış tarzına göre uyum sağlar.

@emrhyldrm burada önemli olan ayna kol ve arka ruble bir tanesinde 3'lü aynakol var birin de 2'li ayna kol var buna göre yokuşları rahat çıkmak istiyorsan performansın giriş ve orta seviyeyse 2'li ayna kol için 50-34 - ruble 11-32 veya 11-34 olmalı 11-28 varsa ruble değişimi iyi olur.
3'lü anakol olan speeder 100'de aynakol 48-38-28 ruble 11-28 gelir bence bu ayna kol ile daha kolay yokuş çıkarsın

@ares0027

Arkadaşlar şu bisikleti buldum, (link), abimde varmış, kullanmadığı bisiklet. Bedavaya gelecek, bir tek "popon sığmaz git bi sele al" dedi :D nasıl dır bu bisiklet, hibrit olanlardan diye tahmin ediyorum ama :D Bir de önerisi olan var mı buna uygun sele vs. nereden bulabilirim?

edit: 26 jant olanmış

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SweetDreamzZBende legarda düşünüyordum ama bu Merida speeder aklımı aldı. [emoji38]

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@SweetDreamzZ bence bunu al benım bisiklet 14kilo bu 10kilo 400gram :D hemde 56 kadro bunun 59 kadrosu varda bulmak zordur sanırım bide kaynak noktaları daha kaliteli duruyo

Arkadaslar lapierre cross 300 nasil bir bisiklet? Fikirlerinizi alabilirmiyim?

@wantedbb
Sıfır mı ,ikinci el mi?Fiyat ne?Bunlar önemli

@hamlet2006 Bir bayide buldum 2017 model. Gecen senenin urunu oldugu icin 2000 tlye verebileceklerini soylediler. Fiyati uygun gozukuyor ama bisikletin akisi ve saglamligi hakkinda fazla bir bilgi bulamadim markanin yol bisikleti modellerinden mennun kalinmis hatta mtb leri ile ilgilide guzel yorumlar var ama cross 300 ile ilgili fazla bir bilgi bulamadim.

@wantedbb Kullanmadım.Ama donanımına bakacak olursak kağıt üstünde bariz bir eksikliği yok.Lapierre,kabul görmüş bir marka,herşeyi geçtim fiyatı çok güzel.Mağazada gördüğünde sizde heyacan uyandırıyorsa ,kadro boyu da uygunsa o fiyata kaçırma derim.

Teşekkürler @hamlet2006 Bende en cok fiyatina hasta kaldim Boyum 1.73 bisiklet M kadro. lapierre sitesinde baktigimda M kadronun 46 cm e tekabul ettigini gordum. Sanki biraz ufak gbi ic bacak boyumu ölcup bir daha karsilastiracam. Uyarsa alicak gibiyim.

Merhaba sevgili forum üyeleri. Şehir içi kullanım için bir bisiklet almak istiyorum . Haftada 4-5 gün spora giderken ve hafta sonları sahil bandında sürmek için. Biraz araştırdım, hem İzmir'de satılan hem de ayırdığım bütçenin içinde olan bir ilan buldum fakat bisiklet bilgim malesef çok kısıtlı. Anladığım kadarıyla V-fren olmasının görece artı bir özellik gibi gözüküyor onun dışında yardımınızı, görüşlerinizi istiyorum.

(link)

Geri