Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@İrem95
Ya arkadaşım verdiğin modellerden biri 4 bin liraya yakın diğeri 1300 lira.kafan bayagi karışmış. Bütçen varsa carraro 330 yada giant escape air derim.yoksa carraro 224 e bulaşma direk sedona 410 lady al gec

@apsi deysi
Doğru seçim düşünmeden al

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@mahden
Fiyat aralığına göre vermedim .zaten kendisi de bi 1300 birde 4 bin liralık makina koymuş karşılaştırma icin

• Beğen
Tepkiler: mahden
2.elde bulabilirseniz sedona istanbul 2013 modeli çok iyidir, full tiagra setli bir bisiklettir, beyaz renklidir. Temiz kullanılmışına denk gelirseniz (kimi alıp her yaz 50 km sürüp kenara kaldırdı) kaçırmamanızı tavsiye ederim:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@AbG biraz geç cevap olmuş olabilir ama Corelli'yi tercih edebilirsiniz hala etmediyseniz

@mahden2013 model bisiklet istediği kadar temiz olsun hatta sahibi dünyanın en titiz insani olsun ilk günkü performansının ancak 3/2 veya 4/3 ünü gösterir tahminimce. O yüzden ben olsam çok eski tercih etmezdim.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: İrem95
@mariokaldato yani evet öyle bir şey yaptım ama ben fiyat aralığında o bisikletin fiyatına bakmayı unutmuşum niye kızıyorsunuz ki :)) danışıyorum ben de. Açık açık bilmiyorum demiştim zaten, öğrenmeye çalışıyorum

@İrem95
Ben kızmadim ki nerden çıktı o :) çok kafanızı karıştırmayın dahada Zam gelmeden alın bir tane

@BugAdam

bunun açıklamasını nasıl yapıyorsunuz hocam? bakın parantez içerisinde kullanılmamışa yakın sahip olanlar var yazmışım, alüminyum peynir mi durunca bozuluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@BugAdam
Bu tespitleri hangi bilimsel veriye dayanarak yaptın acaba dostum çok merak ettim?

Şununla bir tur atabilseydin keşke 96model.
Üstündeki component lerinde %90 i o yıllara ait
2018-05-20_20-01-22_HDR.jpg

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@mahdenAlüminyum ile alakası yok benim kastım mekanik parçalarında. Kullanıma bağlı olarak sürtünme sonucu aşınır, yıpranır. Değişmediği sürece de bakımı tam olsa dahi ilk günkü performansı gösteremez. Çok çok bakımlı, az kullanılmış, kışın bodruma atılmamışlarda da geçerlidir bu. Durduğu yerde dahi eskir.

@mariokaldatoKullanıma bağlı olarak sürtünme sonucu aşınır, yıpranır. Değişmediği sürece de bakımı tam olsa dahi ilk günkü performansı gösteremez. Çok çok bakımlı, az kullanılmış, kışın bodruma atılmamışlarda da geçerlidir bu. Durduğu yerde dahi eskir.

Bu dediklerin tamamen tahmin .Varsayim yada .Evrende hersey eskir bozulur cürür o ayrı mesele fakat bir bisiklet için eğer bakımları yapıldysa ve donanım doğru kullanılırsa en önemlisi ağır şartlarda kullanilmadiysa çok fark edilir bir durum olusmaz

Farkedeg
@mariokaldato

Farkedilmeyecek kadar küçük de olsa illaki geri dönüşü olmayan aşınmalar meydana gelir. Dediğiniz olayı biliyorum ben de hala 15 yıllık mtbyle arada bir çıkıyorum, bakımları düzgün yapıldı ama yine de küçük bir fark hissediyor insan. Hele ki mesele 2. El piyasası olunca her şeye baktırmak lazım. Orta göbekten değiştiricilere kadar.

@BugAdam
O ayrı konu adam haşat ettiyse eski haline dönecek değil elbet

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Arkadaşlar hepinize merhabalar, spor ve ulaşım amaçlı asfaltta kullanacağım bir bisiklet almak istyorum. Evim Ankara Dikmen’de (maalesef) yani yokuşlu bir bölgede. Bütçem dahilinde düşündüğüm modelller şunlar:

Kron rf100
Salcano city fun 70
Kron tx100
Carraro sportive220
Ümit magnetic 2862

Hem yokuş yüzünden hem de hafiflik istediğimden düz maşa tercihim. Sizlerin düşünceleri ve yorumları nelerdir? Bir de Red Bisiklet ile Ankabike hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Saygılarımla.

@Efe Bey
Ön amörtisörü olmayan bi bisiklet tercih ederseniz yokuşları daha rahat çıkabilirsiniz.

Dikmen'de oturan arkadaş yokuşları nasıl çıkacağını değil de nasıl ineceğini düşün daha iyi. Frenleri sağlam bir model al.

Geri