Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@mariokaldato
Hocam sorun insanın dünyanın içine girdikçe dahada kafası karışıyor olması. Bugün gidip sonuçlandırmak istiyorum. O yüzden yorum ve deneyimlerinize ihtiyacım var.

@mariokaldato
Bu arada uzay gemisi aramıyorum. Fakat ikinci el mi sıfır mı konusuna kafam kayıyor.İkinci el donanımlı X ürün yada sıfır Y ürün gibi. Yani sizin yorumlarınız, deneyimle sabit yol göstericiliğiniz böyle ise bisiklete yeni başlayacakların vay haline.

Scudo
@bogarden

Bende sehir bisikleti almak istiyorum benimde bütcem 1500 1600 gibi bu fiyatada en iyi carraro sportive 225 var eger bulursam bisikletcide kacırmıcam mossoyuda cok ovuyorlar ama mossoda aradıgım model yoktu bulabilirseniz carraro 225 iyi gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@bogarden
Problem şu ki bizim deneyimlerimiz den de ,tavsiyelerimiz den de tatmin olmuyorlar. Bu konuda aylarca insanları abuk subuk sorularla meşgul eden çok insan gördüm. Sayfalarca tavsiye yazıyoruz adam beleşe konmaya alismis,hala ısrarla aynı şeyleri soruyor. Forum denen şey insanların tecrübelerinden faydalanmaktir. InsanlarI meşgul etmek değil. Üstüne alınma ama ilk yazdığın mesaja bir arkadas olabilecek en iyi tavsiyeyi yapmış (sedona 410) siz yine tavsiyede ısrar etmişsiniz. Ben yazdım,bu seferde " ben kadın değilim erkeğim" yazmışsınız. Kafalar patates oluyor bu gereksiz sureclerden

@bogardenButceniz dahilinde alabileceginiz en iyi fiyat performans sifir bisiklet sedona 410, 950 civarinada mosso 1821 mdm v alinabilir. Butceniz daha yukarı el veriyor ise merida speeder 20 v alabilirsiniz. Onerdigim bisikletlerinde hepsinin duz masa olmasinin sebebi, butceniz dahilinde vasat seviyede bile olmayan bir amortisorlu masa alamamaniz.

Ayrica Yerli mali diyip begenmediginiz bisikletin nerdeyse her parcasi, kadro dahil ithal zaten. Yuzeysel bir elestiride bulunmusunuz, bence bu yuzden tepki gordunuz. Gönlünüze gore bir bisiklet bulmaniz dilegiyle.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer bisiklet alacak olsam alacaklarım şunlar olurdu

Giant escape air
Merida speeder 100 yada 200
Sedona 410
Carraro 330 (Buna komple hastayım )
Sedona istanbul
Mosso.legarda 1821 mdm V
Salkano city sport

hala daha soruma cevap alamadım max 1500tl olmak kaydıyla salcano city sport 20 hd den daha iyi olan hidrolik disk frenli ve kitlenebilir maşası olan bir bisiklet varmı? ve iç bacak boyum 72 çoğu bisiklette 41 kadro seçeneği yok 46 kadro almam çok yanlış olurmu?

@Scund
Carraro 225 var 100tl de cıkabilrsen fiyatta 1600 e var sitelerde bianchi dede vardı bir modelinde mossoda falanda vardı ama 1500 u biraaz gecer 1600 1650 gibi gidrolik disk fren olunca fiyatlar 200 300 artıyor malesef

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

o zaman bu fiyata en iyisi salcano city sport 20 demek peki 72 bacak boyuna 46 kadro çok mu büyük gelir?

@ScundBu butceye belirttigin ozelliklerde daha iyi bisiklet bulamazsin lakin kadro boyu konusuna birsey diyemecegim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

City Fun 70 ve City Life 30 sipariş ettim. Hangisi varsa onu alacağım. Giriş seviyesi maşa yerine sabit tercih etmem iyi olmuş mu?

@bogarden

Nasıl bir bisiklet istiyorsunuz?
Tamam şehir bisikleti.
Frenler nasıl olsun?
?
Amortisör olsun mu olmasın mı?
?
Bunları söylediğinizde zaten en fazla 3 marka arasında kalacaksınız, bu durumda da üzerindeki parçalar konusunda burada daha kolay bilgi bulup bisikletinizi alırsınız.
Şu fiyata şehir bisikleti diyince biraz havada kalıyor maalesef :)

@Harun Salcı evet. Mantıklı olanı yapmışsınız. Hayırlı olsun şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@yokgibi
Merhabalar,

plan tamamen şehirde binmek. Hafif olması önceliğim o yüzden v fren ve amotrisör'e gerek yok diye düşünüyorum. İzmirde düz ve düzgün zenminde süreceğim. Bugün Mosso 1821 mdm v baktım hoşuma gitti. Yarın netleştirip almış olacağım. Alternatiflere de bakıyorum durum bu. Herkese teşekkürler. Söylediklerimi yanlış anlamayın lütfen. Sadece kafamdaki soru işaretlerine donanımlardaki farkı merak ettiğim için karşılık bulmaya çalışıyorum.

@bogarden
Hocam sedona 410 al yada carraro 330
Pişman olmazssin

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@mariokaldato
Hocam tavsiyene istinaden yarın gidip deniyeceğim ikisinide Sedona bulmakta zorlanıyorum izmirde biraz o tarafta sıkıntı var. Bir kaç firma ile yarın görüşeceğim. Bu arada Sedonanın 2015-2016 daha iyi olduğunu okumuştum forumda. Farkları neledir daha yenilere göre?

@bogarden
Insanlar en yeni modelleri almaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki yenilendkce kalite dsuyor

• Beğen
Tepkiler: MakRo
selamlar herkese forumda yeniyim bir bisiklet almak istiyorum uzun zamandır çok araştırmalar yaptim aklıma 2 model yattı son olarak kross evado 3(1800tl) ve whistle guipago 1827(2200) ikiside cok guzel ve hosuma gitti ancak hidrolik disk mi alsam v fren mi alsam?hidrolik icin bakımı zor ve pahali yag damlatiyo vb. yorum yapiyorlar bu da beni cekindirdi biraz.. küçük kalite farkları için 400 lira fiyat farkına deger mi?

Merhaba yine ben kron tx300 nasıldır acaba? ve trekking bisikletimidir? internette kadro boyu hesaplayıcılarda trekking bisiklerde 47 kadro çıkarken hard taillarda 42 çıkıyor hangisi uymam gerekiyor benim? iç bacak boyum 72 boyum 1.55 bir de bisikletin jant boyu kadro boyunu etkilermi? biliyorum çok soru soruyorum ama bende bisiklete yeni başlamak isteyen ve fazla bilgisi olmayan birisiyim

@katabasis
Mirage daha iyi. Asfaltta amortisörü kitleyebilme bile tercih sebebi. İkinci el Rockrider 340 da bakılabilir ama Mirage daha iyi.

Geri