Scudo Sports

Sedona 741 hakkında

900tl civarı oluyor ağırlığıda 15kg den fazla değildir ( borlaya göre hafif olmalı diye düşünüyorum borla 15 kg) tam olarak ağırlığını bulursanız eğer benide bilgilendirirseniz sevinirim:)

Scudo
ve birde eğer 781 ile aynı kadro almak isterseniz 751 v fren var
fiyatıda 800 dolar
v freni kullanırsınız değiştirceğiniz zaman disk frenle değiştirirsiniz en mantıklısı bu şuan büyük ihtimalle fikrimi değiştirim bunu alıcam tabi maddi duruma göre :)

@mcqueen93

bugün sedona 741 satan bir yere uğradım bisiklet resimlerdeki gördüğümden daha büyük geldi fiyatına v fren için peşin 711 taksitli 790 dedi ve ağırlığını 12,5 kg dedi eğer 12,5 kg ise çok mükemmel bence alacaklar için bir de fiyatlar eskiden euro ydu dolar daha da artınca bir baktık tüm fiyatlar dolar olmuş internette bu fiyatlardan daha ucuz bir yer biliyor musun

ben aslı bisiklete sordum 620 dolar dedi disk fren için ama internette daha ucuz bi yer varmı bilmiyorum..:(

@mcqueen93

sedona bisikletlerin ağırlıklarını öğrendim açıkçası 741 in borla ve 711 den ağır olması beni hem şaşırttı hem de tereddüt etmeme neden oldu sonuçta 100 gr bile uzun süre kullanınca ciddi fark edeceğini tahmin ediyorum
Sedonaların agırlıkları

741 16 inç 13.680
751 16 inç 12.500
711 V 16 inç 13.490
711 D 16 inç 14.200
BORLA 16 inç 13.250
761 18 inç 11.420

@grideniz

Zaten bugün bisikleti gördüğümde çok devasa gelmişti 741, at gibi bir bisikletti ama kadrosu çok güzel diğer 751 12,5 kg ama kadroları ayın herhalde maşa ve gidon farklılığından dolayı 2-3 kg lık bir fark var

@barış harmancı

yardımcı olurum derken bilgi konusunda mı fiyat :) konusunda mı?
Benim merak ettiğim ilerde komponent değişikliği yapacağımızı düşünerek sedona 711 mi 741 mi tavsiye edersiniz ikinci sorum ise bisiklete bagaj koyma ile ilgili 2010 modellerde bir sorun olduğunu duymuştum ne derece doğru
son sorum 741 ile 711 in kadro olarak ağırlıkları 741 daha mı fazla

741 ile 751 aynı kadroya sahip fakat 751 v fren olduğu için direk bi hafifliği var buna ek olarakta tabikide daha hafif şeyler kullanılmış

erdoğanlar bisiklet te 751 varmı acaba varsa ne kadar örenebilirmiyim?

ve ek olarak 751 e disk fren taktırmak istesem ne tür değişiklikler yapmam gerekir acaba?

@mcqueen93

merhaba kardeşim. bende senin gibi yapacağım tam 1,5 aydır sedona 751 bekliyorum desem inanır mısın bilmem. gelir gelmez deore 595 disk fren takımı taktırcam. bunun için teker göbekleri değişecek öncelikle. disk fren uyumlu göbek takılacak ön ve arkaya yani. ön ve arkaya rotor takılacak. ve fren kolu ile fren takımı eklenecek. frenler anlayacağın komple değişecek. deore 595 in kolu ve takımı 200 usd + göbekler + rotorlar var.

evet ya bende 1.5 aydır bekliyorum 741 alıcaktım ama 751 daha iyi fikrimi değiştirdim.. zaten her şekilde 761den daha ucuza geliyor.. 300 dolar etse hepsi arada zaten 400 dolar var 761 ile göbek ve rotlar ada tavsiye verebilirmisiniz acaba bende sizinki gibi yapıyım pek bi bilgim olmadıpı için parça konusunda... şimdiden teşekkür ederim:)

birşey daha ekliycem yazmayı unuttum:)
vites kolları ile fren kolları ayrı dimi bu bisiklette birde vites kolu almak zorunda kalmam umarım:)

@mcqueen93

kardeşim ben biraz sordum soruşturdum elimden geldiğince yardımcı olayım.
-vites ve fren kolları ayrı. vitesler deore. frenler tektro zaten.
-761 ile 751 arasında 370 usd var. elbette 761 in kompenantları daha üst seviye ama istediğim hem hafif olsun hemde uygun bi deore set olsun dersen doğru tercih bence 751 olur.
-eğer bisikleti almaya düşündüğün bir bisikletçi varsa alırken bisikletçinle görüşüp ben buna deore 595 set taktırmak istiyorum diyebilirsin. ve üzerindeki fren setini ona vererek kalanını bisikletin fiyatına ekletebilirsin. tahmini 210 usd gibi birşey çıkıyor benim hesabım. toplam 1010 oluyor yani.
-google da deore 595 yaz, görsellere tıkla görüntüsü gayet güzel bir fren kolu göreceksin. bu model bildiğim kadarı ile 2010 model bi set. daha uygunlarıda var diye biliyorum. örn/ shimano 486. ama sen bilirsin bu aşamada. vereceğin para ile ilgili birazda.
bu arada eğer yaptırabilirsen jantlarıda siyah yaptır. tahminim güzel birşeyler çıkacak ortaya. bu hafta gelirse bayiye. ben zaten yüklerim fotoları:))

• Beğen
Tepkiler: Baran Özkan
çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim:) şiparişimi verdim 751 deore 595 ile birlikte geldiği zaman gidip alıcam:) aynen 1000 dolar civarı oluyor frenleride verince biraz daha düşücek fiyat
bende 761 düşündüm ilk önce ama hem normal haliyle hemde disk freni taktırınca fiyat farkı yine var 200 dolar civarı.. tabi buna ek olarak hafiflikte var ama çok bi fark olcağını sanmıyorum
artık gelsinde alıyım şu bisikleti ya:)

@mcqueen93

rica ederim kardeşim. yardımcı olabildiysem ne mutlu. sen hangi şehirdesin ve nerden sipariş verdin. bir soru daha:) sana toplamda ne kadar olur dediler.

ben istanbuldayım bakırköy metin bisikletten sipariş verdim fakat fren seti yok onlarda 2 tane varmış bende arkadaşımla birlikte alıcam bisikleti.. 1500 tl yi aşmaz dediler ordakiler.. umarım bu hafta gelir bisiklet bu arada fren setim belki 2009 model olcak (2010 bulamazsam çünkü shimano 2-3 ay sonra satışa çıkartıcakmış frenleri şuan 0 bisikletlerde kullanılıyomuş ürettikleri ürünler) 2010 model bulmak şuanda biraz zor ama umarım bulursunuz:)

• Beğen
Tepkiler: ilkerefe
eyvallah sağolasın. beklicez artık. bana bu hafta sonu 751 ler bayilerde olur dediler. bakalım olacak mı. yarın ola hayrola:)) sana da şimdiden hayırlı olsun keyifli sürüşler dilerim...

banada öyle dediler bakalım artık.. teşekkür ederim sanada şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim:)

Bu bisikleti(sedona 741) kullanan yada deneyen var mı ,uzun yıllar içinde memenuniyet ölçünüz nasıl, modifikasyona açık bir bisiklet mi? Bu parayı hakeder mi(395€)?

Geri