Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Benim boyum 1.75 ve yol bisikletinde 52 kadro bisiklet kullanıyordum.Sedona 410 alırken mağazada 52 kadroyu denedim,bana büyük geldi.Çünkü yol ve şehir bisikletlerinin geometrileri ve ölçüleri farklı.48'i denediğimde tam geldi ve aldım.Problemsiz kullanıyorum.Eğer yağmur,çamur kullanmayacaksanız 410 modeli yeterli olur.Üstelik de HD frene göre daha hafif.Eğer memnun kalmazsanız,410'un kadrosunda HD fren takılması için bağlantı yerleri mevcut.

@Cesmeonu Benim boyum 1.75 ve yol bisikletinde 52 kadro bisiklet kullanıyordum.Sedona 410 alırken mağazada 52 kadroyu denedim,bana büyük geldi.Çünkü yol ve şehir bisikletlerinin geometrileri ve ölçüleri farklı.48'i denediğimde tam geldi ve aldım.Problemsiz kullanıyorum.Eğer yağmur,çamur kullanmayacaksanız 410 modeli yeterli olur.Üstelik de HD frene göre daha hafif.Eğer memnun kalmazsanız,410'un kadrosunda HD fren takılması için bağlantı yerleri mevcut.

Scudo
@alpaslankoc atilla bisikletten almayın birde aklınızda olsun ! bike and outdoors iyidir oradan alın bencede

Sportive 224deki rahatlığı 410da bulamadım. Sürerken gidona iyice eğildiğimizden dolayı yola devamlı bakarken bir süre sonra boyunda ağrı oluşuyor. Oysa ki sportive 224de dik bir duruşla sürüyordum bisikleti.

@1dost
Gidon bogazini acili olanlarla degistirip yukseltirsen problemin cozulebilir ben oyle yaptim guzel oldu

@Cesmeonu link var mi kullandığınız ürünle ilgili

@1dost (link) biraz arastirirsan uygun bulabilirsin ben eski bisikletimdekini kullandim

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Öncelikle merhabalar, kazasız belasız sürüşler dilerim hepinize.
5500+km / 1.5 yıldır aktif olarak dağ bisikleti kullanıcısıyım, yol bisikletine geçmeyi düşünüyorken bu konuya rastladım.

Yol bisikletine geçmeli miyim henüz onun kararını bile veremedim açıkçası. Şuan kullandığım dağ bisikletini biraz acele ederek aldım 1.5 yıl sonra değiştirmeyi planlıyorum. Ayda ortalama 1000 km sürüyorum sezonda, kışın çok binmiyorum aylık 500-600 km diyebilirim. Uzun sayılabilecek turlar yapıyorum. (haftada 1-2 defa yaklaşık 100 yada daha fazla km.) Dağ bisikleti genel olarak işimi görmüyor değil ama akıcılık ve biraz hafiflik istiyorum artık. Bu konuyu okuduktan sonra yol bisikleti almayı düşünmekten biraz vazgeçtim :)

Hala çok kararsızım, aslında en güzel tercih bu gibi geliyor bana ama bilmiyorum. Port bagaj vb. ekleyerek en güzel tercihin bu olduğunu düşünmeye başladım.
Aklımda bir kaç soru var bunları yanıtlayabilirseniz çok sevinicem:

Öncelikle bisikletin mavi rengini alma taraftarıyım, sitesindeki görsellerde fren-vites kabloları mavi görünüyor ama mavi renkli bisiklet alan arkadaşların paylaştığı fotoğraflardaki kablo rengi siyah. Bu neden böyle acaba?

2ci olarak aşağıda alıntıladığım fotoğrafta göründüğü üzere arka attırıcı baya gergin, öne gelmiş duruyor bu bir problem yaratır mı kullanım sırasında?
Kısa bacaklı olduğu için herhalde böyle?

@özlemalikaan

Biliyorum, yol bisikletine geçince her yola-her tura katılamayacağım. Yakında İstanbul'a taşınacağım ve büyük ihtimalle şehir içi ulaşımda da yeni alacağım bisikletimi kullanacağım. Dolayısıyla dağ bisikletinden ziyade yol ya da şehir bisikletine geçiş yapmayı düşünüyorum. Bana bir yol gösterirseniz çok sevinicem :)

Mesajım biraz uzun olduğu için özür diliyorum, umarım üşenmeden okuyup bana cevap verirsiniz :)
İyi geceler, tekrardan kazasız belasız keyifle dolu sürüşler diliyorum.

@Emre Tekinarslan
Dostum İstanbul'da biraz daha seri kullanman gerekebilir, bunun için daha incelastikli ve amortisörsüz bir bisikletle daha rahat edersin diye düşünüyorum.
Sedona 410 bu anlamda fena değil, bütçenin durumuna göre merida specialized ve focus'un da düz maşalı ürünlerine bakabilirsin.
Yol bisikleti tabii ki candır ama ben yollardaki cam kırıklarından ve çukurlardan artık ciddi manada sıkıldığım için city bike kullanmaya başladım. Performansım da açıkcası çok farketmedi, kondisyon önemli bir şey.

• Beğen
Tepkiler: poet ve sspl
@Kuzey Ege Kalın tekerden tamamen vazgeçtim zaten. Abimde orta halli bir mtb var, ihtiyaç halinde onu kullanıcam :) Zaten şu zoom maşadan sonra ön amortisöre tövbe ettim diyebilirim :D
Bisiklete bu ara çok para veremeyeceğim, 1500 TL maksimum bütcem var. Bu fiyata alınacak yoldan da hayır gelmez gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@1dost açı ayarlı gidon boğazı alıp takarsanız sorun olarak algıladığınız durum netice bulur ve sonrasında da her iki bisikleti tartmanızı da öneririm naçizane..

@poet Açıkcası kendi gidon boğazına alışmayı düşünüyorum. Taşınma sebebiyle 410'u henüz çok fazla sürebilmiş değilim. Ama gidon yükseltme aparatı yerine açılı gidon boğazıyla tüm dertler bitecek :harika: Her iki bisikleti tartmadım ama elle yokladım çok fark var tabi :rolleyes:

@poet
10/15 mi demek istediniz?

• Beğen
Tepkiler: poet
@Emre Tekinarslan Yol bisikleti hafifliği ve donanım kalitesi ile performans odaklıdır.Eğer amacınız yolda herkesi geçmek,yarışlara katılmak veya araçlara kafa tutmaksa düşünülebilir.Ancak kaliteli bir kadro ve donanım size bu sürüşü sağlar.Bunun için de bütçenin biraz artması gerekir.Sedona 410 ise hafifliği ile size dağ bisikletinden daha performanslı ama yol bisikletinden daha az performanslı sürüş sağlar.Buna mukabil şehirlerde ve uzun yolda yol bisikletine göre daha konforlu yolculuk imkanı verir.Üstelik kadrosunun uygunluğu ile tur bisikletine dönüştürülebilir.Ben açıkcası yol bisikletinden Sedona 410'a geçiş yaptım,şimdilik memnunum.Özellikle şehirde yol bisikletinin ince tekerleri çukurlarda problem oluyordu.

@aradox Cevabınız için teşekkür ederim. Olağanüstü bir hız beklentim yok bisikletten. Yarışlara katılma vb. gibi bir düşüncem de yok. Şehir içi ulaşımda, haftasonları vb. gibi zamanlarda gezi amaçlı kullanacağım. Arazi için belirttiğim gibi bi bisikletimde var. Yol bisikletini biraz dağ bisikletine göre daha fazla çevik olduğu için tercih etmeyi düşünüyordum. İleride uzun yol yapma olasılığım da var tabi. Yani bagaj vb. gibi bağlanabilirlik özellikleri de benim için önemli bir opsiyon. Benim için yol bisikletinden daha mantıklı bir tercih olacak gibi.

Ek olarak; hangi rengi kullanıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: aradox
@Emre Tekinarslan
O fazla gerginlik eşimin hatalı kullanımından hala sağlam neyseki :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
@özlemalikaan
Dikkatli bakınca çapraz olduğunu gördüm, cevabınız için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: özlemalikaan
Geri