Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@Kuzey Ege Pedli taytla kullanmıyorum hocam belkide bu yüzden çok rahatsız ediyor

@erkantuc Yeni işiniz hayırlı olsun hocam. İnşallah kafanız rahat, kazancınız bol olur :harika: En yakın müsait zamanımda sizin oraya bir tur planlayacağım :)

Scudo
@aradox
Decatlonda 28jant 35-42 presta iç lastik var yedek olarak ben onu aldım 2200km dır kullanmak lazım gelmedi inşallah ta olmaz onu alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: olguakbayrak
Presta var evet ama ben otomobil süpap istiyorum,onun da internet satışı yok malesef.Ellerinde az kalmış sanırım.Lastiği 2200km patlatmadığınıza göre her halde dış lastiğiniz oldukça kaliteli olmalı.Umarım hiç patlamaz.Bisikletin en kötü tarafı lastiğin patlaması...

@erkantuc hayırlı olsun bol kazançlar ;)

@Kuzey Ege ben pedli taytla kullanmıyorum ancak yaklaşık 3-4 km sonra rahatsız ediyor, seleyi değiştirmeyi düşünüyorum ancak denemeden veya bir uzman satıcı nezaretinde kalça kemik vs ölçümü yapmadan internetten hoppala şu güzel bu iyi gibi diyerek de almak istemiyorum. bakalım.

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
Seleyi denemek şart tabi ki.Ancak işin kötüsü yolda kullanırken deniyemiyoruz.Bendeki ağrı da yaklaşık 18 km.sürüşten sonra oldu.Halbu ki daha önceki yol bisikleti selemde problem yoktu.

• Beğen
Tepkiler: poet
@aradox iyi dileklerini için teşekkür ederim :) 410un fabrika çıkış (schwalbe road cruiser) tekerlerini kullanıyorum aldığım ilk günden beri(temmuz12).

• Beğen
Tepkiler: aradox
Merhaba,

Ordu samsun sinop olarak planladigimiz turumuzu, hava sartlari nedeniyle ordu samsun (samsunda 2 gece konaklama), donus > samsun unye(kamp), ertesi gun ordu olarak, kazasiz belasiz bugun itibariyle tamamladik. 330 km yol yaptik, gidis 165 km- donus, 105km unye kamp ve 66km unye ordu( sinop plani iptal olunca yanimizda tasidigimiz cadir ve ekiipmanlari kullanmak icin unyede ekstra 1 gece kamp kurduk)

Tecrubeli arkadaslar icin ortalama bir yol olsa da bizin icin buyuk bir tur ve tecrube oldu, bu zamana kadar toplam 50-60km lik turlar yapiyorduk, ufkumuz acildi desem yeridir :)

Ek olarak, Samsunda kaldigimiz ilk gun bisikletle sehri gezdik, bisiklet kullanimi icin son derece basarili bir sehir, bisiklet yollari vs. umarim orduda da goruruz ilerleyen zamanlarda ..

+ nazar degmesin 410 tik demedi, sorunsuz bir yolculuk gecirdik, biraz kirlendi ama ilk firsatta temizlenecek artik

Bi kac fotograf attim karisik, tur fotografi gibi olmadi ama acemiyiz sonuc olarak, sirasiyla yazdim:

Ilk fotograf fatsa ordu ust yol tunel bir harika adrenalin tavan (en uzun tuneldi yapildiginda belki hala oyledir veya degildir emin degilim)
Carsamba samsun arasi yoldan bir kare
Kamptan ayrilirken
Terme ulusoy tesis amazon heykeli arkada
Donuste samsun dikbiyikda benzin istasyonundaki guzel bayragimiz
Gidon, ayna uzun yolda cok is goruyo
unyedeki kamptan cadirlar
Bisikletin son hali evin onunde tur sonu
Samsunda Ata nin karaya cikisinin maketi
Kamptan bi kare 2

Dosyalar

• uploadfromtaptalk1444410556534.jpg
    uploadfromtaptalk1444410556534.jpg
    145,2 KB · Okunma: 198
  • uploadfromtaptalk1444410660691.jpg
    uploadfromtaptalk1444410660691.jpg
    97,7 KB · Okunma: 172
  • uploadfromtaptalk1444410966664.jpg
    uploadfromtaptalk1444410966664.jpg
    128 KB · Okunma: 179
  • uploadfromtaptalk1444420466609.jpg
    uploadfromtaptalk1444420466609.jpg
    130,6 KB · Okunma: 170
  • uploadfromtaptalk1444420676657.jpg
    uploadfromtaptalk1444420676657.jpg
    28 KB · Okunma: 159
  • uploadfromtaptalk1444420906764.jpg
    uploadfromtaptalk1444420906764.jpg
    200,3 KB · Okunma: 176
  • uploadfromtaptalk1444421135657.jpg
    uploadfromtaptalk1444421135657.jpg
    172,9 KB · Okunma: 158
  • uploadfromtaptalk1444421309297.jpg
    uploadfromtaptalk1444421309297.jpg
    160,6 KB · Okunma: 169
  • uploadfromtaptalk1444421398005.jpg
    uploadfromtaptalk1444421398005.jpg
    110,6 KB · Okunma: 162
  • uploadfromtaptalk1444421532489.jpg
    uploadfromtaptalk1444421532489.jpg
    90 KB · Okunma: 157
Arkadaşlar öncelikle benim henüz bir bisikletim yok. Bisiklet almak için 500-600 liralık bir bütçe ayırmıştım. Fethiye'de hem çalışıp hem okuyorum üstüne sürekli de geziyorum. Sahile gidip oturmak istesem sırf park sorunu yüzünden yürüyerek gitmek zorunda kalıyorum. Bu yoğun tempo için ve aynı zamanda bisiklet sürmekten keyif aldığım için almaya karar verdim. Ve erkantuc arkadasın deneyimleri ve tüm konuda yazılanlardan ötürü Sedona 410 bayağı bir ilgimi çekti. Ancak bütçemi bunun adına 1100 liraya kadar artırmalı mıyım bilemedim. Çünkü ben hep şehir içinde süreceğim öyle sizin gibi 200 km lik turlara çıkmayacağım. :) yani okul 7 km, iş 4 km her gün maksimum 20 km yaparım. Öneriniz nedir? Şimdiden teşekkürler. :)

@yenerdayi Bildiğim kadarıyla senin sıkıntılarına karşılık olacak sele maalesef daha yok üzgünüm :( Ama bisiklete sürekli olarak binenlerin hepsinin size söyleyeceği zamanla en sert seleye bile alışır kalçalarınız. Bunun tek çaresi sık sık bisiklete binmektir. Tayt son derece yeterli olacaktır daha fazla masraf etmenize gerek yoktur. Bir süre bindikten sonra o sele size sert gelmeyecektir. İyi pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: yenerdayi
@Cesmeonu

Tebrikler. Güzel bir turu tamamlayarak hem 410'un uzun yol da performansını kanıtlayıp hem de tecrübe (kamp, yol, yağmur vb anlamında) kazandınız. Fotoları bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu turda ekipman olarak eksik, yetersiz gördüğünüz birşeyler var mıydı? Ya da tam tersi bunu gereksiz yere yanımız da taşımışız gibi.

410'larınızla pek çok keyifli turlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
@Comfortfamily
Merhaba, kısaca şunu diyebilirim, eğer yeni başladıysanız bu bisiklet sizin için çok uygun. Kullanım rahatlığı ve hafiflik konusunda, ayırdığınız bütçe ile bu kriterde bir bisiklet bulmanız bir hayli zor.
Lakin günde 20 km hiç de az bir mesafe değil, bir çok Kullanıcı günde 20 km kullanmıyor.
Bence biraz daha bekleyerek, biraz daha para biriktirip 1000 tl civarında bir bisiklet almanız sizin için çok mantıklı olur. Uzun süre kullanırsınız. Ancak belirttiğiniz bütçelerde bir bisiklet aldığınızda bir süre sonra değiştirmek isteyeceksiniz ve bunun size ekonomik külfeti daha fazla olacak. Biraz daha bekleyerek daha iyi bir bisiklet Alıp daha rahat kullanmak en mantıklısı.
Ayrıca iş bisikleti almakla da bitmiyor. Aydınlatması, kaskı, suluk ve suluk kafesi, bisiklet giyimi konusunda da biraz masrafınız olmak zorunda ve bunlar tahmini ve olarak size 250-300 tl civarında bir maliyet getirecek.
Bir çok Kullanıcı fazla bütçe ayırmadan bu işe girişiyor ve sonunda ya aldığı bisikletten soğuyup komple bırakıyor, ya da bisikletini zararına ölü fiyatına satıp başka bir bisiklet alıyor. Yani ilk başta doğru seçimi yapmamış olmanın getirdiği mali külfet aslında çok daha fazla.
Bu nedenle biraz daha bekleyin ve bütçenizi biraz daha zorlayın, uzun yıllar zevkle kullanacağınız bir bisiklet sahibi olun derim.
Evet, maalesef bisiklet biraz Pahalı bir spor. Ama hiçbir zaman, 2-3 sene sonra çöpe dönüşecek bir Android telefon kadar Pahalı değil.
Saygılarımla...

@mhd

Tesekkurler,
Ilk aklima gelenleri paylasmaya calisayim,
Yolda ilk hissettigim eksiklik icerisine fotograf makinasi telefon cuzdan sigabilicek olcude bir bel cantasi oldu, donuste siparis verdim henuz gelmedi bklm gelince paylasirim :)
(link)
Giderken yanima kameranin cantasini almistim fakat cok kaba ve hantal oldugu icin rahatsiz etti,
Ikinci olarak, km saati eksikligini hissettim, hizinizi ve bir sonraki hedefe ne kadar yolunuzun kaldigini dogru bir sekilde ayarlayabiliyorsunuz giderken yoktu donuste decatlondan aldim kablolu ucuz modelinden uzerinde, hiz, tur km, genel km ve saat var 30 tl civarinda bence yeterli
(link)
Yola cikarken sola ayna almistim o cok faydali oldu, estetigi biraz bozuyor ama ;)
Bir de yolda benzinlikten sari gozluk aldim aksama kalinca ve kapali havalarda guzel is goruyor.
Yolda molalarda ter nedeniyle en alttaki tshirt veya neyse onu degistirmek gerekiyor, ister istemez belli surelerde hepsi terliyor ve uzerimizde sogumasi sikinti yaratabilir, gunesli havalarda iki tane nefes alan t shirt isi gorcektir cunku cikardigimizi yolda giderken bagajin ustune tutturup, kisa surede kurutabiliyoruz
Gereksizlere gelince, turun suresine ve hava sartlarina gore degisir sanirim, bir yedekli olcak sekilde ikiser parca yeterlidir sanirim ama neyin nerde oldugunu bilmek onemli, gereklileri kolay ulasabilecek yerlere koymakta fayda var,
Ayrica 410 da on bagaj da monte edilebiliyor, arka bagaji yukleyince bisikletde dengesizlik oluyo arkasi agir kaldigindan on kalkiyor, surerken problem cikarmiyor fakat bisiklete binerken inerken vs yani uzun turlarda on bagaj almak hem dengeyi saglar hem de ekstra yer acilmis olur.
Simdilik bu kadar ...

Çok teşekkürler. Bizimle paylaştığınız deneyimleriniz ilerki turlarımız da faydalı olacak.

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
@Kuzey Ege Zamanınızı ayırıp da beni aydınlattığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz gerçekten çok doğru android telefona verilen paralardan daha az bir paraya yıllarca kullanabileceğim bir bisiklet almam doğru olur. Zaten dediğiniz gibi arada böylesi bir uçurum varsa düşünmeden bütçemi artırırım. eninde sonunda kalitesiz alınan şeyin masraf çıkaracağı belli bir şey. Ama 1000 lirayı çıkardığımda bu segmentte alacağım en iyi bisiklet sedona 410 mudur başka alternatifim var mı?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Comfortfamily
Baska alternatifler var tabii. Ancak bu diger alternatiflerin amortisorlu olmasi bisikletin nispeten daha agir olmasina yol acacak. Amortisor sehir ici kullanimi icin cok da gerekli degil. Bu nedenle donanim ve kalite olarak en ideali budur diyebilirim.
Bir de eşime aldigimiz mosso legarda 1521 ldm sehir bisikleti var. Lady kadro amortisorsuz 12,5 kg bir bisiklet. Hafif sayilabilir. Kadro kalitesi cok guzel. Ancak biz alinca lastiklerini ve selesini degistirmek zorunda kalmistik. 670 tlye aldigimiz bu bisiklet, bahsettigim degisiklikleri yapinca maliyeti 800tlyi buldu.
Ancak cok akici ve duzgun ergonomiye sahip lady kadro bir bisiklet. Sizin fazlasiyla isinizi gorecektir. bisikletcim.com'dan almistik, arastirirsaniz orada bisikleti gorup inceleyebilirsiniz. Ben tavsiye ederim, ancak lastikleri ve seleyi degistirmek kaydiyla...

• Beğen
Tepkiler: Comfortfamily
Haftasonu alilecek gezimizden Konya Nextbike bana kaldı tabi iyi bir imkan ama 410 ile kıyaslanmaz bile çok değişik geldi yinede işimizi gördü yükümüzü çekti test etmiş olduk bizim vatandaş hor kullanmazsa çok daha iyi olacak 20151011_152206.jpg 20151011_163043.jpg 20151011_163022.jpg 39129 dosyayı görüntüle received_10206544443662927.jpeg 20151011_152123.jpg

Dosyalar

• 20151011_152206.jpg
    20151011_152206.jpg
    134,5 KB · Okunma: 31
  • 20151011_163022.jpg
    20151011_163022.jpg
    169,7 KB · Okunma: 30
Geri