Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Bisikleti aldığımdan beri toplamda 235 km kullandım. Bugün 20 kmlik kafa dinleme turuna çıktım. Yokuş aşağı yaklaşık 60km hızla giderken cebimden bir şeyler düştü aniden fren yapmak zorunda kaldım. Arka teker biraz kaydı ister istemez. İndiğimde arka tekerin asfalta temas eden, kayan kısmı resmen slick lastiğe dönüşmüştü. Desenler eriyip bitmiş. Toplasam 50 cm kaydı en fazla. Çok garip geldi bu durum. Sonra tur sırasında hafif araziye girdim toplam arazideki sure sadece 2-3 dk sürdü. Resmen sadece toprağa basıp çıktım diyebilirim. Bir baktım ön teker gıcırdamaya başladı, hafif performans kaybıyla birlikte. Baktım lastik yapışmış yola. Hemen hava bastım taş gibi oldu. Toplamda 3 kez hava basarak evimin yakınındaki çeşmeye geldim. Dönüş yolunun çoğunu sönük lastikle yürüyerek gelmek zorunda kaldım. Çeşmede tekrar hava basarak bisikleti suya soktum. Ön lastiğin 3 yerinden hava kaçırdığını farkettim. Arkada hiç yok.
Acaba lastikler çok uzun süre önce üretildi de çürüdü mü yoksa lastiğin kendisi mi böyle yumuşak yapılı anlayamadım. Bir daha silah dayasalar girmem toprağa.
Bu lastiklerle de bakkaldan uzağa gitmem. O yüzden bana kaydığında eriyip bitmeyecek sağlam sert yapılı, patlama korumalı, hızlı ve kaliteli bir kaç lastik önerebilir misiniz?
Asfalt yoldan asla çıkmam elimde olduğu sürece. Fiyatı da ne kadar uygun olursa o kadar iyi. Yeterki şu oyun hamurlarından kurtulayım bir an önce. Yurtdışı da olur güvenilir olsun yeter bekleriz.

Scudo
Herkese iyi bayramlar. Öncelikle Erkan Beye, bizleri Sedona 410 hakkında bilgilendirdiği için çok teşekkür ediyorum. Arkadaşların yazı ve tecrübelerinden katlanır bisikletimden sonra tur ve uzun geziler için 410 almaya karar verdim. Sedona 410'nun Kadro Ölçüleri 44/48/52/56. Benim boyum 179cm ve iç bacak boyum 82cm. Bu ölçülerime göre hangi kadroyu almalıyım? Tabii ki bir Sedona bayisine gidip test sürüşü yapmalıyım. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istedim. Teşekkürler.

@mhd
Merhaba boyum 1.75 52 kadro kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@erkantuc Erkan selam sende oldu bu lastik problemleri , yok erime , yok hava kaçırma filan lastiklerin sağlam mı bir de tur yaptın çünkü sen.

@Himura Kenshin ' in bahsettiği problemleri demek istiyorum.

@jaks39
Bisikleti Alıp direk tura çıktım iç lastikler iyi değil 3 defa patladı ve yama tutmadı. Onun dışında akort ayarı dahi bozulmadı.

• Beğen
Tepkiler: jaks39
@erkantuc Aynı zamanda dış lastikleri de erimiş arkadaşın iyi senin onlarda bir problem yok sanırım.

@jaks39
Ben bir problem yasamadım

• Beğen
Tepkiler: jaks39
@mhd boyum 175 48 tercih ettim. size 48-52 de olabilir.

Bizim jantlara takabileceğimiz lastik ebatları neler acaba ben bulamadım. 700x25 düşünüyorum, üzerinde 700x35 var. Uygun olur mu 25?

Sram vianin shimanodaki karsiligi nedir acaba??

@alper52

(link)

Bu linkte SRAM sehir kullanimi icin giris seviyede bir urun olarak gozukuyor.

@Himura Kenshin Hocam merhabalar kesinlikle tavsiye edeceğim her zamanda arkasında olduğum lastik 700*35 RUBENA STOP THORN zırhlı ve yol tutuşu çok güzel. 1000 km yaptım hala deformasyon yok.
@erkantuc Erkan bey inceleme içinde çok teşekkür ederim gerçekten faydalı olmuş f/p olarak süper bir ürün gibi görünüyor. kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

@Himura Kenshin
Dostum 25 uymaz. Çünkü jantın verdiği aralığın dışında kalıyor. En düşük 700x28 uyar.

@erkantuc Merhaba, Arefe günü bende 410 aldım. Sizin bisikletin üzerinde bisiklet dayama varmıydı yada kutulu aldıysanız kutusundan mı çıktı?

@Asusmune
Dayama derken?

@Asusmunemehaba dayana dan kastınız nedir?

Geri