Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@1dost 700*40 bisikletin akisini bozacaktir tavsiye etmem bence lastikler yeterli ben bir sikintisini gormedim

Scudo
@condition
Hayırlı olsun. Bol keyifli, pedallı günler dilerim. Sarı renk 410'a çok yakışmış.

• Beğen
Tepkiler: condition
@Asusmune @mhd @Cesmeonu Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Şimdi sıra da bisikleti kışa hazırlamak var :)

@Cesmeonu Portbagaj ve çanta görsel olarak çok hoş duruyor, çok yakışmış. İnternetten aldıysanız link paylaşırsanız çok sevinirim :harika:

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
benimde sadece cadde kullanımında 3 üncüye patladı bugün yeni katılanlara hayırlı olsun.bazen iyiki laastiğin adı var yoksa 5km de bir patlardı diyorum

@erkantuc Zahmet olmazsa 2 sorum olacak.
1- V-frenlerden ses geliyor mu?
2- Pedalların üzerinde WELLGO ibaresi var mı?

http://www.bikeandoutdoor.com/wellgo-lu-c29-pedal-6685-27-O.jpg

@Asusmune
15 eylülde parasını yatırıp faturası kesilen bisikletimi montajını yaptırıp aldım. Carraroya göre cok kötü geldi. Sanırım alışma dönemi. Herneyse ayaklık çıktı.

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
@1dost

Hayirli olsun. Nelerini begenmediniz acaba?

@1dost
Teşekkürler. İşin aslı bisiklet çok güzel. Sende alıştığında inşallah benim gibi düşünürsün ve memnun olursun. Benim sıkıntım aldığım yerle sıkıntılı süreci başlamasına sebep oldu. Satıcı yüzünden markayı sorgulama başladım. Adam pişkin tavırlarla bisikleti eksik teslim ediyor Sedona ya durumu sorduğumda "neden şikayet ediyon " diye mırmırlanıyor. Esnaflık kalmamış :(
Tekrar hayırlı olsun. Artılarını-eksilerini yazarsan iyi olur.

@dukemmukem
Kron xc 250den carraro 224e gecerkende cok kötü ve garip gelmişti. O yüzden alışma dönemine verdim bunu. Bisiklet üstünde emanet gibiyim.

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Çok güzel bir inceleme olmuş. Fotoğraflar da sunuma kalite katmış.

Diğer 410 alan arkadaşların da bisikletleri hayırlı olsun.

Açıkçası her ne kadar 3 ay evvel şu anda kullandığım bisikleti almış olsam da ve her ne kadar şehir içinde isteklerimi karşılasa da her gün izlediğim güzergâhda olan hafif ama uzun rampalar sebebiyle 6 vitesli bisikletim yeterli gelmemekte.

Üstüne bir de KTM'nin Life Time 8 modelini test ettim bir arkadaşta (göbekten 8 vites) ve aklıma KTM düşmüşken yine de o kadar parayı vermek pek de mantıklı gelmedi benim için şimdilik ve özellikle Sedona 410'u araştırmaya başlamıştım.

Aklıma takılan soruların çoğunu bu konuda buldum doğrusu.

Ancak Sedona'nın internet sitesinde eğer yanlış okumadı isem "bisikletlerimizde park ayağı/ayaklık bulunmamaktadır" diyor. Bisikletlerde park ayağı standart mı değil mi?

İkincisi de bisiklete bagaj monte edilebiliyor mu?

Üçüncüsü de lastikler marka lastik ama konuyu açan arkadaş 3 sefer iç lastik patladığını ve bir başka arkadaş da lastiğin neredeyse eridiğinden bahsetmiş. Lastikler marka olmasına rağmen o markanın en baz modeli mi? Uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratır mı?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
56 Kadro alan arkadaş var mı acaba? Genelde üst limit ölçülerde kadrolar tercih edilir. 180-185 cm boy civarı olup 56 Kadro alıp büyük gelen var mı acaba?

@Asusmune boyum 175-76
48 kadro aldım. Ayakta durdugumda az bir boşluk kalmakta üst taraf ile apış arasında. Hata mı ettim acaba? Gidon cok aşağıda gibi geldi :(

Almadan önce 52 kadro deneseydim keşke. Yoks bisikletin durumu mu böyle.

Carraro 224de 46 kullanıyordum.

Fakat bir usta üstünde yazana bakma. 17.5 inc olabilir bu dedi.

@Himura Kenshin
Cumartesi günü istanbul ümraniyeden çıktım bostancı - kartal - pendik-- feribot-- yalova - orhangazi - iznik gölü - sölöz - bayırköy - yenişehir - inegöl yaptım tam 135 km. Dünde sabah inegölden yola çıktım kestel - cumalıkızık - bursa - gemlik - orhangazi - yalova-- feribot-- pendik - kartal toplamda 145 km... Bunların hepsini birer günde yaptım ve aklına gelebilecek bütün camlardanda geçtim bir kere dahi patlama olmadı şükür. Birde bisikleti(410) temmuz 12de aldım şuan 2000 km yi geçtim, sadece benim hatamdan dolayı arka tekerin havası çok basılmamış halde giderken kaldırımda 25-30cmlik bir boşluk vardı hızlı giderken önü kaldırdım arka teker küt diye bi kodu taşa jant iç lastiği kesti onun haricinde pabuçlar değişti baradine oldu başkada birşey olmadı taş gibi maşallah :)

@Himura Kenshin sedonanın üreticisi aslı bisiklet ile görüşmüştüm bu konuda, 23 dahi olur dediler fakat bana sorarsan eğer düzgün asfaltta süreceksen 28den aşağı düşme derim baya bi sarsabilir çakır çukurda patlama akor vs sorun çıkartabilir yine de siz bilirsiniz tabi :)

@SerhatAtan
Bisikleti kartondan çıkartılırken izledim park ayağı vardı.
Bisikletin hem öne hem arkaya bagaj monte yerleri mevcut.
Üstlerde lastiklerle ilgili yazmıştım, 90km - 135km - 145 km günlük turlarım oldu şuanda 2000km yi geçtim sadece kendi hatamdan arka iç lastiği patlattım(700kmde idi) bide fena kaydırmalarımda olmasına rağmen, maşşallah diyelim :)

Tekrar söyleyeyim park ayağı çıktı benim kutudan da.

@Asusmune Benimkinde de ayak vardı ama pedallarda wellgo yazmıyor hatta hiç birşey yazmıyor. Ufacık bir W K79 yazıyor bir köşesinde. Çok geçmiş olsun sizede. Kötü esnaflar gerçekten bu hobiden soğutur insanı :mad:

@1dost Hocam optimum kadro boyunda almışsınız. Eski kadro boyunuz küçük olduğu için alışmak biraz zaman alabilir ama yanlış yapmamışsınız içiniz rahat olsun :harika:

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@condition

Fena kafaya taktım. WELLGO 2009-2016 aralığındaki tüm katalogları indirip inceledim ama bu adı geçen ürün yok gibi. 25-26-27-28 var hatta 29G VAR AMA 29'a denk gelmedim.
Satıcının güzünden Markadan soğumak üzereyim. Az biraz daha sinir yaptığında yasal yola başvuracağım:(
Hala ufak dükkanlar eski Topkapı zihniyetindeler :(

@Asusmune olması gereken pedal bu: (link)

Bendeki bunun aynısı ama dediğim gibi wellgo yazısı yok W K79 yazıyor. Biraz baktım ama K79 pedal bambaşka bir şekle sahip. Bende anlamadım bu durum neden böyle. Belki sedona bu pedalı daha ucuz bir fiyata aldığı için katoloğa şekil olarak aynı olan modelin ismini yazmış olabilir. Çok kafaya takacak birşey yok gibi duruyor. Sizinkinin şekli nasıl bu ürünle aynı mı? Üzerinde herhangi birşey yazıyor mu?

Edit: imla

Geri