Scudo Sports

Sedona 301 mi, Salcano City Sport mu?

Uzun yol için ben de bisiklet arıyorum ve bu iki modelden birin büyük ihtimal alacam. Uzun yola çıkacağım için de bagaj gerekiyor. Bu yüzden Sedona 301 biraz daha mantıklı geliyor.
Konuyu takipteyim. Alıp denedikten sonraki yorumlarınızı da yazarsanız çok sevinirim.

Scudo
Ben son mesajımda da belirttiğim nedenlerden ötürü city sport modellerine kaydım. Tura çıkacak olursam da başımın çaresine bakacağım ama 301 modeli ne yazık ki hiçbir bayide yok şu an. Adamlar sahibinden.com'a ilan vermiş, fiyatı 630 lira demişler, fotoğraf 2013 model. Arayıp sorunca fotoğrafı yanlış koymuş elemanlar dediler. :)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=113178&p=1437419&viewfull=1#post1437419

Ben 30 modelini öneririm alabilecek durumdaysanız. Madem onu da seçeneklere koydunuz, 27 vites ve arka vitesin de Acera olması gibi detaylar nedeniyle onu tercih edin derim. 40 demiştim çünkü bütçeyi oraya çıkardım dediniz. 30 da olur derseniz 30 alın derim.

Benim tavsiyem Sedona 301 olurdu ama siz madem Salcano'lardan yanasınız o zaman 27 vites Acera aktarmalı 30 modelini tavsiye ederim. 60-70 lira için değmez aradaki farka. 27 vitesin farkını da kullandıkça ve bayır çıktıkça anlarsınız.

Yalnız lastikler çok inceymiş. Yol bisikleti lastiği onlar. Benim City Sport 27VS'nin lastikleri 700x35. Ona rağmen çakılda falan inanılmaz zorlanıyorum. 700x18'le çakılda gitmeyi düşünemiyorum bile :D

Evet, bütçem dahilinde 40'ın önerildiğini düşünmüştüm bende, ama 12 taksit avantajı bütçeyi az daha yukarı çıkarmama sebep olabiliyor. Acera vitesi de çoğu konuda görünce farkı kapatabileceğimi düşündüm. Ama ben 700Cx18 rakamının kadroyu ifade ettiğini düşünüyordum, lastikleri ifade ediyorsa ve lastikler çok inceyse sorun çıkartabilir mi bana? 301 konusunda ise kafam karıştı ve özellikleri itibariyle tercihimi diğerine kaydırmış oldum. Şimdi aklıma takılan şey lastikler oldu. :/

Arkadaş lastik sanmış onu lakin dediğiniz gibi kadro için var o seçenek. Doğru yazılmamış olabilir ama lastik ölçüsü değil. 18 ve 20'lik kadrolar kalmış.

18'lik lastik görmedim, belki veledrom yarışlarında vardır ama hiçkimse o tür bir lastikle asfaltta gidemez diye düşünüyorum. Yol yarışlarında bile 25'lik lastikler oluyor.

Bende biran şaşırdım. Hepsiburada'da iki seçenek sunulmuş "Boy" adı altında. Yani kadrodur diye düşünmüştüm. Şimdi ben 20 yerine 18'i seçmem daha yerinde olur sanırım.

An itibariyle siparişimi verdim. Hayırlı olur inşallah. :)

http://www.salcano.com/urunler/large/fNn3VBHswqcity%20sport%2030.jpg

@ibrahim çiftçi

Hayırlı olsun diyelim şimdiden. Öncelikle; internetten aldığınız ürünleri, zarar vermediğiniz sürece, sorgusuz-sualsiz olarak 7 gün içinde iade edebilirsiniz. Mesafeli satışlarda kanuni hakkınızdır bu. Unutmayın.

İkinci olarak; eğer elinizde yoksa, mutlaka bir alyan seti (Koçtaş'tan 5 liraya almıştım), bir adet pompa, bir adet kask (SanalPazar'dan Sedona marka 40 liraya kargo dahil aldım), bir çift de eldiven (Performans Bisiklet'ten Sedona marka parmaksız olanı 25 liraya kargo dahil aldım) tedarik etmenizi öneririm. Alyan seti olmazsa olmazdır. Diğerleri de zaruri ekipmanlar. Ayrıca aynakol koruma kapağı gelmezse, sağ paçanız için koruma bandı alın. Böylece kıyafetlerinizin sağ paçalarını mundar etmezsiniz. :) Yıldız tornavidanız vardır herhalde. Su kabı gibi şeylerin montajı için gerekiyor genelde. Bir de iç lastik için plastik bisiklet levyesi alabilirsiniz. 5-10 liraya alınabilir.

Salcano city s30 la s40 arasındaki fiyat farkı donanıma göre mormal bir fark... Üzerlerindeki lastikler 700x37 ile geliyor... Sizin boydan kastettiğiniz kadro boyu olmalı...

@ahmetcan44
Teşekkürler. Evet, inşallah bir sorun olmazsa iade etmeyiz.

Bisikletle beraber iki kilit ve bir eldivende aldım. İlerleyen günlerde yine lazım olan alet vb şeyleri tedarik ederim. Aslında çoğu şey mevcut ama köye gidip alıp gelmek lazım. :) Öneriler için sağol. ;) Bu arada kaskın ölçüsünü nasıl belirleyebiliriz denemeden?

@M.Ozkul
Bahsettiğim boy kadro boyuydu. 700Cx18 olanı sipariş ettim, umarım denk gelir.

merhaba city sport 10 sipariş ettim ancak ağırlığı konusunda bir bilgi bulamadım. tahmini 14-15 kg arasında olabilir dendi. bisikletinizin ağırlığı konusunda bilginiz var mı?

Hayırlı olsun. Ben kilosunu araştırmadan 30 olanı sipariş ettim. Araştıra araştıra insan kafayı yer hale geliyor malum. :)

Hayırlı olsun, güle güle pedallayın kazasız belasız...

@abdullah keleş
Ağırlıkları 14-15 kg rahat vardır. Belki daha fazlada olabilir.

@ibrahim çiftçi

Hayırlı olsun, güzel bir tercih... İyigünlerde kullanın...

@tekkir
Amin. Teşekkürler.

@M.Ozkul
Sanırım çok fazla etkilemez bu kilo. :(

@M.Ozkul
Teşekkürler.

Az once siparisime istinaden Salcano'dan aradilar ve kac inc istedigimi sordular. Bende siparisimde oldugu gibi 18 olur sanirim dedim. Boyumu da soyleyince tamam o olur dediler. En gec yarin kargoya vereceklerini soylediler. Lakin renk konusunda hepsiburada'da yer alan renklerde degilde banttan ne renk geliyorsa onu gondereceklerini soylediler. Siyah, beyaz, kirmizi tonlarindaymis bu modeller. Haydi hayirlisi.

@ibrahim çiftçi

Hepsiburada firması stoklu çalışmadığı için direkt sipariş üzerine üretilip gönderiliyor üretici firma tarafından. Bence çok iyi olmuş bu. Renklerin hepsi güzel ama beyaz denk gelirse bence daha bi' güzel olur. :)

Kask konusunda nasıl bir tercih olacak sizinki bilmiyorum ama şunu sipariş ettim ben;

(link)

Bisikletin rengine göre bunun beyazını ya da kırmızılı olanını alabilirsiniz. Aynı satıcıda hepsi mevcut. Ölçü tablosu internette var ama açıklamada ayarlanabilir yapıda olduğu yazıyordu, ben çok da takılmadım. Dediği gibi ayarlanabiliyor her türlü kafaya göre. Siz yine de mezura gibi bir şeyle alından ölçünüzü alın, kenarda dursun. İyi bir kask diyorsanız, ölçüye göre alırsınız. Yoksa gerek yok, kafaya oluyor her türlü.

Geri