Scudo Sports

Sedona 301 mi, Salcano City Sport mu?

Scudo
Bisikletcide ng650 gormustum, 29 jantli olani devasa idi.. Cok yuksek ve tekerleri de cok kalindi. Baska fikrim yok benim :)

Ben de, seçiminiz bunlardan yanaysa en az 27 vites olsun derdim. Ben kendi ama bisikletimden çok memnunum ( daha önce paylaşmıştım ) İstek ve beklentiler iyi düşünüldükten ve seçim bilinçli yapıldıktan sonra insan gönlünce bir bisiklet edinebiliyor.

Dilerim sizin de gönlünüze göre olur. Bu arada kadro boyu çok çok önemlidir. Mtb ile şehir tur bisikletlerinin kadro yapıları farklı olduklarından, kadro ölçüleri de farklı oluyor. En kolay yol, alırken denemek. Kadro boyu hesaplama konusunda forumda ve internette bol miktarda bilgi var.

Hayırlı olsun.

SEDONA 701 6061 ALU.
16" / 18" / 20"
21
RST CAPA T
SHIMANO, ST-EF40
SHIMANO, FD-TX50
SHIMANO, RD-TX35
TEKTRO V-BRAKE
SHIMANO, FC-M131
SHIMANO TOURNEY, MF-TZ21-7 14-28T
YABAN S52
SDN 2600
ALÜMİNYUM
ALÜMİNYUM
RUBENA RAPID 26"X2,00
SEDONA
SEDONA
SEDONA 27,2 350mm
ALÜMİNYUM
XERAMA
SEDONA
TRANZ-X
NECO
MTB

Bakalim 27 vitesin faydaasi ne olacak gorucez :)

ibrahim bey , kararınızı vermişsiniz , uzun yollar dilerim. ben hala seçim yapamadım daha doğrusu seçimimi yaptım saolsun arkadaşlar sayesinde şimdi iyi bir bayii arıyorum. sedona 650 ng 26 ya olumsuz yorum geldi ( sadece hidrolik fren diye o düşük özelliklere teslim olmayın dediler ) salcano sport 24s önerildi ama tekerlekleri çok ince kırarım ben onu . kron xc serilerine yönelmiştim , bi arkadaşımız kron alma dedi bisiklet zevkini sündürür dedi. sedona borla ya döndüm , onunda belli parçalarını değiştirmek mümkün olmuyormuş. sedona 771 felan dediler ama onlarda fazla pahalı şuan benim için. haliyle hala uygun birşey bulabilmiş değilim. sedona 301 sports modeli için ne dersiniz acaba , yeni gözağrım o ?

@ulaş alkaşi

Şehir bisikletinin lastikleri ince olur. Ayrıca öyle kolay kolay kıramazsınız. Bisikleti nerede kullanıyorsunuz? MTB ve şehir bisikletleri aynı kefeye konamazlar. Önce buna karar verin derim. NG 650 dediğiniz MTB, Sedona 301 dediğiniz şehir bisikleti. Alakasız türler.

Evet oncelikle nerede kullanacaginiza karar verin. Ben ona karar vererek yola ciktim. Bu konuyu acarak sehir bisikletleri arasindan ikiye dusurdugum modellerin karsilastirilmasini istedim. Ilk olarak sedona 301i kestirmistim bende ama ozelliklerinin dusuk oldugunu ogrenmis oldum ve netteki buyuk firmalar sedona satmiyor. Oyle olunca daha fazla basim agrisin istemedim ve salcanoyu yine tavsiyeler isiginda aldim. Sabahleyinde kavusuyorum bisikletime. Insallah persembe gunu de pedallamaya baslicam.

hayırlı olsun inşallah ibrahim bey. ben şehirde 20 -30 km arasında kullanırım şimdilik. şehir bisikletleri daha uygun ama dağ bisikletlerinin görünüşü cezbediyor beni. salcano astro 50 , salcano city sport 50 , sedona 301 veya sedona 301 sporttan birini sececeğim. Önerinizi beklerim

herkese selam.bende baştan sona mesajları okudum çünkü sedona 301 ya da 321 almayı düşünüyorum.301i fiyatı daha cazip olduğu için istiyorum aslında 321 daha mantıklı ama merak ettiğim sedona 321 de amortisor yok anladıgım kadarıyla,bu benim gibi yeni başlayanlar için büyük bir sorun oluştururmu?fiyat olarak enver beyin 321i çok hoş ama taksit ve kargo imkanları düşünülünce biraz zor gibi..ben de 301e karar kıldım şimdilik,tabii çok büyük bir aksilik olmazsa ay sonunda alıyorum,tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum..

301 gercekten guzel bir goruntuye sahip ve dediginiz gibi fiyati cok iyi. Hayirli olsun.

Arkadaşlar bisiklet an itibariyle geldi. Renk siyah-kırmızı. :)

Henüz kutusundan çıkarmadım. Yarın kurulum gerçekleşince fotoğraf koyacağım. ;) Ama ilk yorum olarak tekerleklerinin inceliğini söyleyebilirim. Bayağı bir ince. :D

Seçim aşamasında yardımcı olan herkese teşekkürler.

Hayırlı uğurlu olsun. Fotoğraflarını bekliyoruz.

Tesekkurler.

Bu arada ogrendim ki periyodik bakim zamanlari varmis, bunlari yaptirmazsaniz garanti iptal oluyormus, bir suru detayi varmis bisiklet sevdasinin :)

hayırlı olsun ibrahim bey. Marka modeli ne oldu bisikletinizin.?
Bende sedona 301 almaya gittim salcano sport 60 aldım geldim. )

Tesekkurler. Salcano city sport 30 aldim ben.

Sedona 301'den niye vazgectin?

Hayirli olsun bu arada.

teşekkürler. bisikletçi arkadaş çok samimi geldi bana , 600 , 700 tl ye alabileceğin en iyi bisiklet salcano city sport dedi bende aldım , sıkıldım gezip durmaktan ama biraz daha verip kilitlemeli amortisörlü bişe de alabilirmişiz. neyse ilk göz ağrım olsun , turlara açığım arkadaşlar :)

Geri