Scudo Sports

Sedona 301 mi, Salcano City Sport mu?

Başka fikri olan yok mu?

Scudo
50 liralık fark için sport modelini almaya hiç gerek yok. Dediğim gibi bagaj ve çamurluklar sonradan çıkarılabilir ama sonradan almaya kalksanız 50 liranın çok üzerine çıkmakla birlikte çok uyumlu modeller bulmakta da zorlanabilirsiniz. Ben çamurlukların CRC'den getirtmiştim ve sadece çamurluklar bana aşağı yukarı 50 liraya mal oldu.

• Beğen
Tepkiler: gok
@ibrahim çiftçi

İnternet üzerinden alabilirsiniz, hiçbir sorun olmaz. Bisikletcim'den de alınabilir. Nihat Bisiklet'te 710 lira ama kargo durumunu bilmiyorum. Bisikleti gördüyseniz, kadro boyu hakkında bilginiz varsa, boşuna elden alıp fazladan para vermeyin fakat kadrosu konusunda özellikle boyutları bakımından şüpheniz varsa, önce gidip görün mutlaka.

(link)

Bagaj ve çamurluk konusunda düşüncelerine katılıyorum. Yavaş yavaş kafama o yatıyor.

ahmetcan salcano önermişsin, kafamı karıştırdın bak şimdi. :) Kadro boyunu deneyemiyorum maalesef. Bayilerde o ürün yok, sipariş üzerine getiriyoruz diyorlar. 1.78 boy var. Olmaz mı sedona 301?

1,78 metrelik boy için M ve L kadrolar gayet rahat olur diye düşünüyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben en son onların lafı geçmiş gibi gördüm, 40'ı o yüzden yazdım.

Bütçenizi ne kadar zorlayabiliyorsunuz ve ödeme şekliniz nedir, onu bilirsek bence daha iyi tavsiye verebiliriz. Nakitte pazarlık imkanınız olur, kartta olmaz diyebilirim.

Şu an için gidişat sedona 301 den yana. Bagajlısını alıp sökebilirim bunları. Sanırım M kadro bu da. 500 ile yola çıktım 650-700 liraya yükseldim. Kartla ödeme yapacağım. Netten alabilirim diye düşünüyorum çünkü bayi 700 lira dedi bagajlı için. Nette kargo dahil 630 diyen var ykbike diye bir firma. Ayrıca bisikletçilerin yüzde yüz kazandığını da öğrenmiş oldum. Yani 300 liraya alıp 600 liraya satıyorlar. :) Netten alırsam kurulumu kendim yapabilir miyim ki? Tamamen parçalanmış vaziyette gelmez sanırım. Ne dersiniz?

Kargo ile gelen bisiklet örneği vereyim;

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=96279

Bence sizi engelleyen bir durum yoksa, kesinlikle internetten alın. Ayrıca internetten aldığınız ürünler için 7 gün sorgusuz sualsiz iade hakkınız var. Elden alımda böyle bir hakkınız yok, görerek aldığınız için. Firma iade alırsa ne ala, inisiyatiflerine kalmış ama kanunen böyle bir hakkınız yok.

Ben size şunu önerecektim ama dün ya da birkaç gün önce stok tükenmiş;

(link)

Stokta vardı. 2012 olduğundan indirim uygulanmış. Yalnız ben yine de şu ikinci el konusuna bir daha bakın diyorum. Çünkü çok şey kaybediyorsunuz. Hele ki arkadaşın verdiği o örnek kaçmaz. Hatta biz de bir adet daha alacağız ve ikinci el dışında düşünmüyoruz diyebilirim. :) Bisiklet daha 6 aylık, tertemiz ve bisikletsever biri satıyor, sıradan bir vatandaş değil. Bakımlı bisiklet ile bakımsız arasında fark vardır.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=112769&p=1435637#post1435637

Kargo ile geleni yapamayacağımı farkettim. :D Netten alıp yetkili servisi götürsek ücretsiz kurarlar mı ki? Yada sıradan bir bisikletçiye mi yaptırsak?

İkinci el düşünemiyorum maalesef. Elbette daha karlı olur ama nedense hiçbir araç gereç vb şey için ikinci ele karşı olumlu bir düşüncem olmuyor.

Servis ücretsiz kurulum yapar. O konuda sıkıntı olmaz. Siz bilirsiniz, tercih sizin. Ben burada adı geçenler yerine kesinlikle 5-6 aylık bu bisikleti ya da muadillerini öneririm. Yanındaki aksesuarları belki sonradan siz de alırsınız ama o parçaları sonradan eklemek ya da değiştirmek çok zor olur sizin için.

İlla sıfır diyorsanız da, biraz daha bakının, 311 fena olmaz. City Sport 40 da uygundur bence. Bütçenizi çok zorlamayacaktır bu modeller.

Peki servis bizden alsaydın demesin, Eskişehir'deki servisler aynı zamanda bayi. 301 in görüntüsü de hoşuma gitti. City Sport 40 ta o görsellik yok. :( Açıkçası 10 taksitle alsam 65 ödemek yerine 85 falan ödemek beni zorlar. :) Bu aralar sıkıntılıyım da.

@ibrahim çiftçi

Ne onun öyle bir şey deme hakkı var, ne de sizin o kişiden bisiklet alma zorunluluğunuz var. En ufak sıkıntıda merkezi arayıp durumu bildirirsiniz ve gereken yaptırım uygulanır. Müsterih olun, kimse kalkışamaz kolay kolay öyle bir şeye. Hangisi bütçenize uygunsa, oradan alırsınız, bu kadar basit. :)

301 diyorsanız hayırlı olsun diyelim şimdiden.

Sabah yüz yüze bir görüşeyim diyorum bisikletçilerle bakalım ne olacak...

Bugün bisikletçiye gittim. Adam Bianchi nin bir modelini önerdi, bagajlı içinde başka bir model önerdi. Ben illa sedona salcano olacak deyince. Salcanonun city sport vs 21 ini gösterdi. Üzerine falan bindim, kadro falan sıkıntı oluşturmadı. Ng650 denedim 29'' luk fakat kadro fena zorladı. :D City sport 21 vs ile sedona 301 i kıyaslamasını istedim, kardo için bir şey diyemedi ama özellikler itibariyle salcano daha iyi dedi her ikisi için yaptığı karşılaştırma da. Bunun dışında kilitli maşa, v fren, disk fren detaylarını da detaylıca görmüş ve öğrenmiş oldum. Son olarak city sport 21vs için 745 tl fiyat belirlemiş, çok değil mi sizce? sedona 301 ler içinde nette fiyatların üstünde fiyat veriyor.

@Taylan Başaran

Kilitlenemiyor maalesef.

İbrahim Bey, deneyimleriniz tatmin edici olmuş gibi görünüyor. Fakat fiyatlar sizi tatmin etmemiş belli ki. :) Bence internetten sipariş verin içinize tam anlamıyla sinen bir model olduysa. Ben City Sport 40 diyorum eğer maşa konusunda size cazip geldiyse. Nihat Bisiklet 710 lira demiş. Arayıp görüşebilirsiniz.

(link)

Ben acikcasi 301i de denemek istiyorum. Kadro konusunda sikinti cikarmazsa onu istiyorum ama iste bisikletci kafa karistirdi. Malum elindekileri cikarmaya calisiyor. Fiyatlar konusunda ise nette 301 klasik olana 630 diyen var, sizde niye 700 dedigimde malzemelerini degistiriyor olabilirler falan dedi, eger o fiyata varsa kacirma diyede eklediler.

City sport 40i degilde city sport 21vs yi denedim. Bu konuda salcano biraz garip isimleri dallandirip budaklandirmis. Simdi bana city sport 21vs nin kadrosu denk geldi. Amaa digerleri nasil olur bilmiyorum. Birde 301in kadrosunu merak ettim iste.

Birde city sport 21vs yi alacak olsam kadrodan biraz cizik var, ben ufak detaylara takilirim genelde ama boyasi var dedi bisikletci, nasilsa cizilcek dedi kullanirken. :/

Ayrica sogut'ten canakkale'ye tura gidicem deyince isler degisiyor hemen sectigin modeller ise yaramaz diyebiliyorlar ama nette 301le turlara cikanlari goruyoruz.

Son olarak bazi ekipmanlari da taksite dahil ederiz demesine ragmen netten aldiginda kurulumunu ucretsiz yapariz ama 1 ay sonrki bakimdan ucret aliriz dediler lakin netten yapilan satislarin not kisminda 1ay sonra bakim ucretsiz yaziyor. Muhtemelen benden al diye yapiyordur.

2 gun icinde karar vermek istiyorum. Ne yapayim?

Sabah ykbike ile bisikletcim firmalarini aradim. Her ikisinde de sedona 301 klasik 2013 modeli yokmus. Biri 15 nisanda stoklarimizda olacak dedi.

Her ikisine de sedona mi salcano mu dedigimde ise ykbike sedona, bisikletcim ise salcano dedi.

En sonunda gidip hepsiburada dan alip gececem yahu.

Yorum alsam ne güzel olur. :(

Konuyu en baştan itibaren yeniden okudum ve tavsiyeler daha çok Salcano City Sport 40 yönünde. Ayrıca bisiklet piyasasındaki fiyatların karmaşıklığı bisikletlerin özelliklerindeki karmaşıklıkların ötesinde. O yüzden daha fazla başım ağrımasın diye bisikleti hepsiburada.com'dan alacağım. Hem 12 taksit imkanı var hemde bisiklet firmalarına güvenemedim. Araştırma sürecim boyuncada onlarca özelliğin ne işe yaradığını da öğrenmiş oldum. Şimdi seçimime gelecek olursam. Hepsiburada.com'da da yer alan bisiklet markalarını göz önünde bulundurarak Salcano'yu tercih edeceğim. Model olarak ise karşıma üç tercih çıkıyor. Biri tavsiyelerin çoğunluğunun oluşturduğu 40 modeli diğerleri ise 30 ve 50 modelleri. Muhtemelen de boyu 700Cx18 seçmem gerekiyor.

Sizce;

(link) mu? (865,00 TL | Peşin fiyatına 12 x 72,08 TL)

(link) mı? (790,01 TL | Peşin fiyatına 12 x 65,83 TL)

(link) mi? (730,00 TL | Peşin fiyatına 12 x 60,83 TL)

Geri