Scudo Sports

Scott scale 10 Vs sedona 761

yighitjan

Forum Bağımlısı
Tepki
284
Scott scale 10 Vs sedona 761 bu 2 kadro arasında kaldım.Yeni bisiklet toplıycam full xt düşünüyorum ama kadroda kararsız kaldım.:)Fikirleinizi bekliyorum.

Scudo
Bana pek adil bir dövüş gelmedi :)

Scale 10 kadronun fiyatı €1900 iken, donanımlı Sedona 761'in fiyatı 800 ytl. :)

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
bütçen uygunsa tabiki scale 10 ;)

• Beğen
Bu 2 kadroyu kıyaslamak imkansız bence de,ama bu 2 si arasında kararsız kaldığına göre 2'sinide alabilecek durumun var o zaman scott scale 10 tabi ki hiç tartışmasız.

• Beğen
@yighitjan
Merhaba arkadaşım..
Kararsız kalmana şaşırdım doğrusu. Scale dediğin kadronun fiyatının 1700 EU olduğunu biliyormusun? Yani Sedona 761 komple bisikletin 3,6 adedinin fiyatı..(761 :690 USD)
Scale dediğimiz zaman şu anda dünyada kategorisinde daha iyisi olmayan bir kadrodan söz ediyoruz..970 gr olmasına karşılık süper bir sağlamlık ve rijidlik içeren bu kadronun elde üretimi 29 saat sürüyor.. (Alüminyum komple bisiklet 10 dakikada çıkıyor fabrikadan)
Sanırım Scale kadronun fiyatının 300-500 Eu olduğunu düşündün herhalde..
Selamlar..

@Firochromis
Evet 1900 EU idi.. Ama 2008 'ler 1700 EU dan satılacak.. Disk veya V-frenli modelleri var..Scale 30'u söksek bile fiyat 1500 EU dan aşağı düşmüyor..

• Beğen
Tepkiler: Firochromis
Para sıkıntın yoksa tabiki Scott.. Sormaya bile gerek yok.. Scott, Dünya markası. Kalitesi belli..

Scale 10 değil, Scale 70 bile olsa yine tercihin Scale kadrodan yana olmalı.
Çünkü hafif, sağlam, daha fazla testten geçiriliyor, arkasında dünya devi bir isim var, satarken de değerinde ve kolaylıkla satabilirsin.
Bu bir Porsche Cheyenne ile Dahiatsu Feroza'yı karşılaştırmak gibidir.

@athletic

Ya da at ile eşeği*....

*Bu sözüm için Aslı Bisiklet ve Sedona kullanıcıları umarım kusuruma bakmazlar..

Konunun ciddi olmadığını düşünüyorum...
Şaka mı? yoksa cidden gerçek mi?

Kıyaslamak çok garip 2sini...

pardon scott scale 10 demek istemedim.(10 nerden geldi aklıma:):) ) Bu arada Gürsel Abi en uygun scott kadronun fiyatı ne kadar?

Bu arada Gürsel Abi en uygun scott kadronun fiyatı ne kadar?

Yeşil bisiklet'in internet sitesindeki bilgi şöyle:

SCALE 40 500 €

Kardeş bence Scott Aspect alıp üzerindeki malzemeyi istediğin gibi değiştirsen daha uygun fiyata hem kaliteli bir kadroya, hemde iyi bir donanıma sahip olursun. Aspect kadrolar tek satılmadığı için dediğim yönteme başvurabilirsin.

Scale 10'un kalitesi tartışılmaz ama; 761, Scale 10'un yapabileceğinin %80- %90 'ını yapabilir.Üstelik olası bir düşme, çarpma vs... durumunda kadroda oluşabilecek bir hasar, kırılma,çatlama,ezilme vs... tahmin edebileceğiniz gibi Scale'de çok pahalıya mal olacaktır.Ama 761'de olursa aynı sorun,yeni bi 761 alırsınız olur biter.
Yani demek istediğim; pahalı malzeme kullanmanın getrdiği kısıtlamalar (Arazide hızlı sürüşler yapıp bazı riskleri göze alamamak ya da dışarda bir yere rahat kiltleyememek) açıkcası beni çok rahatsız ediyor.

@elise111s

Ben Scale düşünüyorum. Ama çok sert ve riskli kullanan biri değilim. Yarışlara aktif olarak katılmıyorum. Bu yüzden Allah korusun büyük bir kaza yaşamadıkça kadronun bana dayanabileceğini düşünüyorum. Şehir içinde de şu anki gösterişsiz bisikletimi kullanıp kilitleyememe endişesi yaşamamayı umuyorum.

tabiki scale 10 derim ama zaten arada dağlar fark var scale 10 ile kıyaslanamıcak bir kadro

@baymineral

Bisiklet modeli ne olursa olsun kask taktığımda otomatik olarak bana yarışçı, altımdakine de yarış bisikleti denildiğinden bu konuda pek bir şey fark etmez. Kask takmasam muhtemelen kimse öyle cins cins hareketler yapmaz.

Tabikide Scott.

Scott amerikan markası.

Sedona yurt dışında yapılıp türkiyeye gelen bi kadro.

Para sıkıntın yoksa bencede Scotttttttt :D

Geri