bu soruyu sormak için sanrım en doğru yer burası.acaba samsun da kalburüstü yerli markaların-kron sedona gibi-bayisi var mı yoksa biz samsunlular bunun için büyük şehirlere gitmek ya da internetten sipariş vermek zorunda mıyz
sen bırak burada sedona kron satan yeri altus acera bile zor buluyosun internet alışverisi sayesinde yaptık biz bisikletlerimiz mecbur başka çaremiz yok evde kargo dekontundan geçilecek yer yok
Samsun'da bu markaları satan mağaza varmı bilmiyorum ama kron marka bisikletleri ordu'da Alpem bisikletten temin edebilirsiniz. Durumuna göre xc 500-200 arası modelleri yerinde görebileceğiniz gibi daha üst modeller ancak spariş üzeri getirtiliyor..
Evet ne yazık ki Samsun da bu saydığınız markaları satan bisiklet firmaları yok. Bisiklet parçaları satan birkaç firma ile bu konuyu görüştüm ama hiçbirinin böyle markaları getirmeye niyeti yok. Üzerinde çin malı uyduruk vites takımını 250-300 ytl ye satabildiği sürece de pek niyeti olacağını sanmıyorum. Sadece birkaç tane bisiklet kullanıcısı değil tüketicilerin genelinin kaliteyi araması gerektiğine inanıyorum.
kaliteli markaları satan bir bayinin bulunmadığı bir şehirde, dışarıdan getirteceğiniz bisiklette en önemli şey servis imkanları olmalı bence...
sürekli ucuz bisikletlerle muhatap olan bir tamirciye 1000+ YTL'lik bir bisikleti götürdüğünüzde, normalde 5 YTL'ye yapacağı bir iş için size rahatlıkla 15 YTL fiyat biçebilir. ayrıca sizdeki sıradışı parçaları bilemeyip hatalı bir işlem sonucunda parçayı mahvedebilir. bundan dolayı da asla sorumluluk kabul etmez, "senin parçan hatalıydı" der geçer. hiç bir şey yapamadığınızla kalıp, giden parçanın üzerine bir bardak soğuk su içmek zorunda kalırsınız.
Öncelikle Herkese Merhaba,
Ben Samsun Şehir Merkezinde İlkadım Semtinde Liman Mahallesinde Oturuyorum.
Benim hayatımda Bisiklet kadar yeri olan başka bişey yok.
Hayata Bakış Açımı yansıtıyor.
Bisiklet kültürünü çevremde 7'den 70'e herkese aşılamak ve bunu ömrüm boyunca sürdürmek Benim En Büyük Hedeflerim Arasında...
Selim merhaba
Bu konu umarım Samsundaki bisikletçilerin toparlanması,kaynaşması,dayanışması ve organizasyonlar düzenlemesi için bir başlangıç olur.
Zira bugüne kadar bu konularda yetersiz kaldık.
herkese selamlar...
bende SAMSUN un ATAKENT beldesinde oturuyorum selim arkadaşımın dediklerine aynen katılıyorum,zaten bu işi beraber sürdürmeye çalışıyoruz..
Samsun da bu işi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz...