Scudo Sports

Samsun

Scudo
Samsundan arkadaslarla birlikte surebiliriz :)

Valla keşke orada olsam da ben de sürebilsem..
Sadece samsunda yeğenimin tilt 120 si var o da işkence oluyor 10 km den sonra :)

• Beğen
Tepkiler: Selcukkuscu52
İyi günler downhill/freeride ve street ile ilgileniyorum.Tüm sokaklar konu streetse oyun alanı ancak downhill için zorlu bir yokuş arazi arıyorum. Zorlu olması iyi olur çünkü kendimi geliştirmek istiyorum. Ayrıca OMÜ’de dağ bisikleti parkuru olduğunu duydum. Henüz 9. sınıfım. O parkura bir tek OMÜ öğrencileri mi girebiliyor?

İyi günler downhill/freeride ve street ile ilgileniyorum.Tüm sokaklar konu streetse oyun alanı ancak downhill için zorlu bir yokuş arazi arıyorum. Zorlu olması iyi olur çünkü kendimi geliştirmek istiyorum. Ayrıca OMÜ’de dağ bisikleti parkuru olduğunu duydum. Henüz 9. sınıfım. O parkura bir tek OMÜ öğrencileri mi girebiliyor?

OMÜ'deki parkur oldukça teknik olup halka açık bir yer; okulun öğrencisi olma zorunluluğu yok. Kaya inişi tam downhillik fakat oldukça kısa.
Giriş yeri sağlık meslek yüksekokulunun arkasından. Anayoldaki bir kavşakta tabelası da var.

Kocadağ'a da inip çıkabilirsin tırmanış ve iniş tekniklerini ve performansını geliştirmek için.
Şehre daha yakın olsun dersen Çobanlı iskelesinin yukarısında kalan kent ormanının içi de oldukça eğlenceli.

Strava kullanmıyorsan kullanmanı tavsiye ederim. Oradan kim nerede, nasıl sürüyor birçok bilgi ve rotaya ulaşabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: rslkbs7
Selamlar.
Bu forumdaki ilk mesajım. O yüzden hatalarımı mazur görün. Ben Ladik'ten bir dağ bisikleti gönüllüsü öğretmenim Yaşım 35.Bu spora yeni başladım ama sağlığım elverdiği ölçüde devam etmeye niyetliyim. Genelde ladik çevresindeki doğada bisiklet turları yapıyoruz. Gerçekten de buralarda çok güzel ama pek bilinmeyen bisiklet güzergahları var. Bir Ladik'li olarak ben bile yeni yerler öğreniyorum. Göl çevresi bir kuş cenneti gibi. Dağ manzarası ve göl çiçekleriyle çok güzel düz asfalt yollar var. Akdağ üzerinde ise orman içinde dağa paralel şekilde hafif eğimli inen onlarca km toprak ve çakıl yol var. Bu ormanlarda yer yer açıklıklar, su kaynakları, küçük şelaleler, dereler ve hatta bir de gizli bir gölet var. Bır kere sürüşüm de önümde bir ceylanın sekerek geçtiğini bile gördüm.
İstenirse downhill yapılabilecek daha dik yokuşlar da mevcut.Daha şimdiden bahar için kondisyon artırıcı egzersizlere başladım bile. Bu bahar yaz ve sonbahar döneminde bizimle birlikte gezilerimize katılmak isteyen ya da bizi gezilerine dahil edebilecek olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Bana her konuda mesajla ya da telefonla ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Dosyalar

• IMG-20191210-WA0015.jpg
    IMG-20191210-WA0015.jpg
    266,5 KB · Okunma: 19
Son düzenleme:
Ladik Suluova arasında da bir planımız var. Ama biraz daha orman yollarından,Derinöz barajı civarından düşünüyoruz.Dağ bisikletiyle gittiğimiz için gezilerimiz performanstan çok genelde gezinti ve keşif amaçlı oluyor.
Bu arada eski mesajlarınıza baktım herhalde Turhal lısınız. Ladik'ten geçerken yardımcı olabileceğim konu olursa lütfen mesaj atın.

• Beğen
Tepkiler: Burak Afrasyap
Samsunda yol bisikleti jantını tamir edebilecek bir tamirci var mı?

Samsunda yol bisikleti jantını tamir edebilecek bir tamirci var mı?
jantın durumu nedir ? fotografı var mı ? Şehir bisiklet Muharrem var.Atakum da.Jantın fotosunu paylaşın sorayım kendisine.

• Beğen
Tepkiler: Burak Afrasyap
jantın durumu nedir ? fotografı var mı ? Şehir bisiklet Muharrem var.Atakum da.Jantın fotosunu paylaşın sorayım kendisine.
İnternetten baktım yerine, kendisine götürür sorarım teşekkürler.

beyler aranızda antreman için Çorum istikametine pedallayan muhakkak vardır, bu güzergahtaki tünellerden geçmek riskli midir, bisikletten inip yaya olarak kaldırımdan mı ilerliyorsunuz? 2. olarak Çakallı' da fiyat-performans olarak hangi melemenciyi tavsiye edersiniz?

beyler aranızda antreman için Çorum istikametine pedallayan muhakkak vardır, bu güzergahtaki tünellerden geçmek riskli midir, bisikletten inip yaya olarak kaldırımdan mı ilerliyorsunuz? 2. olarak Çakallı' da fiyat-performans olarak hangi melemenciyi tavsiye edersiniz?
Kesinlikle tehlikeli o tüneller.Biz zamanında Aankaraya giderken kortej eşliğinde gitmiştik kamyonların haddi hesabı yok.Güvenmeyin ! Menemenci için Kelin yeri , Dayı olabilir.

Samsun Çorum yolunda tır trafiği inanılmaz derecede yüksek.
Tüneller hiçbir zaman güvenli değil. Ama alternatif yol da yok o istikamette.
Tüneller kısa, bu bir avantaj. Gündüz trafiğinde kesinlikle girme. Gece şoförleri daha iyi gündüze göre. Gündüzleri o yol amele kaynıyor.
Kendini disko topu gibi aydınlatmadan girmeni tavsiye etmiyorum.
Ama bunun bile seni kurtarabileceğine garanti veremem.
Sık kullandığım bir güzergah. Tünelin girişinden çıkışına kadar sol gözüm sol omzumun üzerinden arkamı kolluyor.

@emir yakup bulut Hocam tünellere girmenize gerek yok yan yolu kullanın nostalji yolu derim ben havzaya gelince manzaraya doyarsınız, ben acil işim olmadığında yan yolu kullanıyorum , biraz eğimli inişli ama bahar zamanı bayılacaksınız manzaraya, menemen konusuna gelince Kelin yeri iyidir, birde muhtarın yeri var çakallıda :harika:

@necmeddin

Bu yan yolun Çorum tarafından girişini müsait bir vakitte özelden atabilir misiniz?

havzayı geçtikten sonra 3 tane tünel var , yanında yan yol var, başka tünel yok, sadece kavaktan çorum istikametine gelirken kavağa girmeden bir köprü üst geçit var, mevsim şartlarına bağlı ıslak veya don oluyor ona dikkat etmen yeterli
@Ali Kılıç 35.5 fotoğraf olarak atmamı mı istiyorsun , arkadaşa söyleyim çeksin yarın işe gelirken , hem çorum istikametini hem samsun istikametini , eski samsun yolu aslında tabelalar yönlendiriyor.

@necmeddin
Tünellerin yerini biliyorum kaç kere geçtim ama yan yolun girişini göremedim.
Araçla geçerken de özellikle alternatif yol var mı diye baktım kaç kere.
Bu yan yol tünele yakın bir yerde mi?

Geri