Scudo Sports

Samsun

Furkan ne tür bir bisiklet arıyorsun samsun çiftlik caddesi karakolunun yanındaki pasajda yasin kurt telefon servisi var pasaja girdiginde tam karşıda gorursun bisikletleri oraya gelirsen hem tanışırız hem istedigin bisikleti bize anlatırsın bizde sana yardımcı olmaya çalışırız

Scudo
@timur ük

Bildigim kadarı ile karbon maşa daha saglam ve hafif ama agırlıga pek takılmamak gerek :)

Bu ilk mesajımda, hemşerilerime selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum...
Mekan : İlyasköy
Bisiklet : Yok :)

Çok uzun zaman yurt dışında bulunmam sebebiyle şuan için bir bisiklete sahip değilim, bu uzun zaman içinde kiralama yöntemleriyle yurt dışında da sevdamızı sürdürdük ama artık yeniden bir bisiklete sahip olma ve orta mesafeli tur ve gezilere katılma zamanı geldi diye düşünüyorum.

Öncelikle tüm foruma bu soruyu yönlendirmek yerine, daha fazla birlikte olup zaman geçireceğimi düşündüğüm hemşerilerime bisiklet tavsiyemi sormak isterim.

SAMSUN şehir içi şartları malum, yakın çevrelere (Engiz - Bafra - Çarşamba - Merzifon ...) gideceğimi ve yaşımı düşünürsek, nasıl bir bisiklet tavsiye edersiniz?

Benim baya zamandır aklımdaydı bu soru ve ilk etapta Salcano XRS lerle ilgilenmiştim, daha sonra aklım biraz da Whistle Guipago 1160 a takıldı, bisiklette benim için kullanım ve rahatlığın yanın da görünümün de önemi var.

Epeydir bu işlerle uğraşmadığım için, bakım, servis, garanti vb. konularda sorunlarımızı SAMSUN da çözebileceğimiz bir marka olursa iyi olur düşüncesindeyim.

İkinci etapta antrenman ve başlangıç konularında yine tecrübeli arkadaşların fikirlerine başvuracağım.

foruma hoşgeldiniz ben bafra dan Emir hoca..size tecrübelerim ölçüsünde yardımcı olmaya çalışayım: sizinle aynı yaşlardayım ve birkaç yıl süren mtb macerasının ardından eylülde izmir deki bir firmadan internet vasıtasıyla uzun zamandır ilgilendiğim şehir bisikleti kategorisinden salcano city sport 24 vs aldım . Aslında aklımda olan model düz maşalı 24 vr modeli idi fakat hiçbir yerde bulamayınca 24 vs ye razı olmak zorunda kaldım.Yeni bisikletimle hevesle yollara vurdum kendimi fakat o da nesi bu bisiklet önceki salcanom gibi atak değil epeyce hantal ve yokuşları oturrarak tırmanan ben zaman zaman ayağa kalkmak zorunda kalıyorum halbuki bu bisikleti alırkenki beklentim 28 teker çapı ve ince lastikler sayesinde daha az sürtünme daha az eforla daha uzun mesafe yani ben bu bisikletle gün içinde samsuna gidip gelmeyi planlarken bu ağırlıkla tam bir hayal kırıklığı içinde fakat araştırmaya devam ettim ve bisikletteki bu hantallığın büyük oranda 2400 gr ağırlığındaki maşadan kaynaklandığını farkedince bunu hafif düz bir maşa ile değiştirmem gerketiğini farkettim ve araştırmalarım sonunda benim için biçilmiş kaftan desem yeridir speczialed sirrustan çıkma 940 gr lık hafif bir maşa ile değiştirince aman allahım bisikletin karakteri tamamen değişti ve bu değişiklikten sonra bisikletimi sevmeye ve daha uzun mesafeler katetmeye başlamıştım ki hala taksitlerini ödemye devam ettiğim bisikletim bir pazar günü apartmandan çalındı ve lanet olsun dedim lanet ..2 hafta kadar bulunacağı ümidi ile yeni bisiklet almamakta direndim ve fakat bisikletsizlik canıma tak edince ve artık buluncağına dair ümidim iyice azalınca içtim o bir bardak suyu ve siparişimi verdim bulduğum en uygun fiyat üzerine bursada ki bir mağazadan geldi yeni makinam:carraro dambiez sl 18..bu 1o kgluk bir hız makinası fakat lastikleri 280 km boyunca 4 kez patladı.. herneyse mesajınızda salcanonun xrs serisi ile ilgilendiğinizi belirtmişsiniz fakat ben size carraronun yol makinalarını tavsiye ederim hem kadro dizaynı açıları ağırlık hemde fiyat olarak daha uygundurlar ayrıca montaj ve servisi her bianchi servisi yapıyor .Son olarak yol bisikletleri ile her yola giremeyecğinizi bilmelisiniz bu makinalar asfaltta çok keyiflidir mesela ben ctesi günü bafradan çıktım yola rüzgar direncini aşmak için yatmış ve 30 km ortlama ile ilerlemekte iken fakülteye 5 km kala patlayan arka lastikle kalıverdim öylece çünkü yola tedariksiz çıkmıştım yani ne yama ne yedek iç lastik ..Sanırım şehir bisikletleri sizin için daha uygun bir seçenek mesela benim çalınan şu salcano city sport vs de continental turing plus lastikler vardı ve inanırmısınz 600 km boyunca bir kere bile patlamadı ve ben onunla en çetin arazilere gözümü kırpmadan girmenin rahatlığı içinde dolaşıyordum tek endişem yabancılardan hoşlanmayan köylülerdi ...lafı biraz uzattım fakat bunu sizin daha sağlıklı bir seçim yapmanızı sağlamak yaptım umarım yapılan iyiliğin değerini takdir edecek kadirşinas bir insansınızdır bol pedallı günler

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

Aslında ilk araştırmaya başladığımda carraro da hoşuma gitmişti fakat özellikle carrora ya karşı bir çok kişinin Whistle nin üstün olduğunu söylemesi ve öne çıkarması beni whistle a yönlendirmişti, sanırım iki markanın da satışını bianchi yapıyor. Dambiez in lastiklerinin guipago ya göre daha ince olduğunu gördüm, bu da köy yollarında (çoğu köy yolu da asfalt, çok sık köy yollarında kullanmam ama gerekebilir de) da beni daha az sıkıntıya sokar düşüncesine itiyor. Zaten forumlarda da birçok kişinin cebelleştiği problem, dağ/şehir/yol seçimi :)

Siz genelde asfaltta kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla, baraj taraflarına, hatta o yönde Kunduz'a doğru gidiyormusunuz hiç? O tarz yollarda çok problem çıkartır mı sorusuna cevap aradığım için soruyorum yanlış anlamayın.

Geçenlerde yine bisiklet üzerine bakınırken Ordu grubunun etkinlik resimlerine rastladım çok hoşuma gitti, onlar MTB lerle doğa turları yapıyorlar, onları görünce de aklım karışmadı değil.

Aslında bu SAMSUN tanışma sayfasının başına kim hangi tip/model bisiklet kullanıyor gibi bir anket yapılsa, şehrimizde en çok tercih edilen tip ve modeli öğrenmiş olur, bu da bizi tercihte yönlendirir di.

Pedallı günler inşallah bu ay içi seçimi yapıp almamla en geç Nisan ayının başında başlayacak.

bahsettiğiniz yerlere gitmedim ve zaten yol bisikleti tecrübem henüz sadece 280 km ve şu an en ciddi problemim lastik patlaması .Bu sorunu yaşamamak için lastiklere 100 psiden az hava basmamak gerekiyor .Elimde ayaklı bir pompa var byte marka fakat basınç göstergesi yok ..herneyse şimdi ben patlamaya karşı dirençli bir lastik araştırıyorum ağırlık artık 2.planda..Sözünü ettiğiniz yerler için sanırım yol bisikleti biraz fazla narin olacaktır ve ayrıca yol bisikletleri 2li aynakola sahiptir ve yokuş tırmanırken bir mtb ye nazaran daha fazla kondisyona sahip olmak gerekir.Eğer araziye de girmek istiyorsanız sizin için mtb en isabetli seçim olacaktır.

konuyu başlatmak adına ilk bisiklet benden olsun
WHİSTLE 1163D
http://img855.imageshack.us/img855/5856/img20120308154119.jpg By at 2012-03-08
http://img818.imageshack.us/img818/3540/img20120308154015.jpg By at 2012-03-08

Bisiklet hakkındaki tüm sorunlarınıza ve sorularınıza yardımcı olabilirim. Özel mesaj atmanız yeterli ..

bende samsundayım ve bu aralar bisiklet alma niyetindeyim.

yaş nerdeyse 30. spor olsun, kalori yakayım ve gezeyim diye alıyorum. bundan 1 yıl kadar önce kaval kemiği kırıldığı için koşamıyorum. dolayısıyla bisiklet tek seçenek benim için.

samsun da bisiklet nerden alınır ? tarif ederseniz sevinirim.

teşekkürler.

Arkadaşlar Samsun'dan "4– 11 Nisan / Antep - Urfa - Elbistan - Malatya Turu" na katılacak olan varmı?

@emir yakup bulut

Emir hocam senin en son değindiğin noktaya kafam takıldı, Guipago Samsun'da sadece bir yerde vardı, orada da uçuk bir rakam istediler (1400TL) Ankara'da 900 dü ama internetten almak çok mantıklı gelmedi, neyse dediğim gibi senin son düştüğün not üzerine kafa yorup araştırma yapınca yolum Carraro 436 da kesişti, Samsun'da da fiyat aşağı yukarı diğer yerlerle aynı, bisikleti gidip gördüm olacak gibi. Bisikleti koyacak yeri ayarladıktan sonra bu işi sonlandıracağım.

@selckgn

Benim tavsiyem Yantur (Büyükşehir arka tarafı) çeşit ve ilgilenme olarak ben beğendim.
Başka bir yere gittiğimde buyurun bisikleti indirelim de yakından görüp deneyin bile demediler.

samsun grubu yalan mı oldu acaba..koskoca samsunda bir grup yok mu?

@bülent samsunlu

olur mu yav...

perşembe akşamları cumhuriyet meydanında saat TAM 20.00 da hareket ediliyor.

bildiğim kadarıyla hava muhalefeti falan olmadıktan sonra rutin bu toplanma ;)

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
yazın katılırım inşallah..

Arkadaşlar selamlar.. Bisikletimin ufak tefek bakımlarını kendim yapabiliyorum ama yine de arada bir usta eli değmesi lazım sanırım. Genel komple bir bakım yaptırabileceğim bir yer var mı Atakum'da? Samsunlu arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Merhaba, Atakumda tesadüfen bir bisikletçi gördüm ama ne kadar kalitelidir bilmiyorum. Samsun'a yeni taşındığım için çok iyi tarif edemeyeceğim ama şöyle tarif edeyim " Medi. Park hastanesinin önündeki yoldan yukarı çıkıyoruz, tranvay yolunu geçtikten sonra küçük bir göbek var göbeğin sol tarafında bir bisikletçi var" umarım iyidir çünkü benimde ihtiyacım var.

Geri