Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@sefaakcan

Vites sayisi çok önemli değil. Hız için önemli olan rublede küçük diş ayna kolda büyük diş. Mtblerde bu hız için değil de daha çok kısa tepe tümsek aşmak için ayarlanmış.

@amoush00

Almışken 10 barligi almak daha mantıklı ama hangisi daha kaliteli.

Scudo
@ziyaozan mantık olarak yanında gelir. Kolları takmak için kablolar geçecek ve her türlü o sargı sökülüp çöp olacak

Lastikler canımı sıkmaya basladı geçen gün basaksehirde sular vadisinde gezerken durup dururken patladı ön lastikdi degistirdim hemen.Bugun ise yazliga geldim ablama verdim bisikleti bizim yola girerken eline al yol kotu patlamasin lastik dedim.Eline almasina ragmen patladi lastik ustunde bile degildik.Ve bu sefer arka lastik.10 lira kazancaz diye qr takmamislarya deli ettiler beni.Acamadim tabikide penseyle acilcak gibide degil sert yarin uygun anahtar ara dur...
Lastikler mi kotu 2015'in bu kadar cabuk patliyor.Tavsiyesi olan var mi?

hocam patlamasın diyorsanız schwalbe nin marathon serisi varmış içindeki kauçuk sayesinde patlamaya ve delinmeye dayanıklı. ama salcanonun lastiği 250 gr falan sanırım dediğin lastik 23 ayarda olanı 440 gr falan olması lazım. bi de michelin pro 4 endurance var o da baya sağlam diyolar.

• Beğen
Tepkiler: ajajya
@ajajya lastiğin patlaması biraz şans işi, biraz da lastik basıncı ile alakalı.

Lastik basınıcının doğruluğundan %100 eminseniz, diğeri için yapacak pek bir şey yok.
Benimkileri, ormanda toprak yolda kullandım patlamadı, sahilde asfaltta giderken patladı...

• Beğen
@oktayakgoz bak burada çuvallarım. Çünkü zefali kullanıyorum ama öbürünü görmedim bile. 9 Barda lastikler hafifçe yumuşak kalıyor. Geçen jant seti aldığımda adam kompresör ile bastı. Daha sert oldu ve kullanım hissiyatı daha iyi. Ondan dedim 10 barlığı al diye.

@amoush00

Abi sen 10 bar mi hava vuruyorsun. 144 psi eder o. Bizim lastiklerin maksimum basıncidir o. Tam bilemiyorum ama 144 bence fazla gibi. Peki zefalden memnunusun. Memnun san alayim gitsin

@ajajya

Ben de 2014 olan var ve oldukça memnunum. Hic sıkıntı çıkarmadılar. Büyük ihtimalle hava basıncıyla alakalı bir sorun vardır.
Cumartesi günü gittim sular vadisine güzel yer ama dedikleri gibi 4km gibi gelmedi bana.
Cumartesi bakırköy sahile de gittim. Bir daha gidermiyim bilmiyorum. Sadece yeni evli çiftlere uygun al bisikleti eline yürü. Bisiklet yolu dediğin orada bisiklet yolu hariç heris için kullaniliyor

• Beğen
@Isabado
Kargo ücreti vergi sınırına dahil değil. Dolayısıyla teorik olarak bu setin gümrüksüz geçmesi lazım ama bazen böyle sınıra yakın ürünlerde sorun çıkarabiliyorlarmış. Sonuçda kral onlar ben bunu kabul etmedim derse paşa paşa vergiyi ödüyormuşsun. Ben o yüzden öyle 74 küsurlu şeyleri falan almıyorum..
@ziyaozan

@DKN
Bisiklette gidon tabii ki sargılı geliyor. Sonradan gidon alırsanız ya da kolların yerini değiştirmek isterseniz sargı da almanız lazım. Üstündekini tekrar saramazsınız..

• Beğen
Tepkiler: ziyaozan
@x-rayted bi saniye arkadaş intetnetden gidon mu sipariş edecek yoksa bisiklet mi? Bisiklet ise elbette sarılı gelecek gidonsa sarılı olmaz

@lealtad
internetten aldığım bisiklette dediğine göre benim gibi bir bisikleti internet sitelerinden kutulu almayı soruyor. Onda gidon sarılı geliyor tabii.
Üstündeki sargı çok dandik. Sökünce tekrar sarmak mümkün değil. Ama Veyselle bizim aldığımız Deda mantar sargı çok kaliteli olmamasına rağmen ben kötü sardım sağolsun Veysel onu dikkatlice söküp tekrar sardı pek de güzel oldu.
Arkadaş 0 bisiklette gidon değiştirecekse ya da kolların yerini değiştirecekse sargı alması lazım tabii ki..

Lastik havalarına dikkat beyler. Ben alalı 15 gün oldu. Bunun 1 haftasında hiç kullanmadım. Cumartesi havalara bir baktım 60 psi lere inmiş. 110 yaptım hemen.
Yol bisikletinde hava kontrolü her günlük kullanımdan önce öneriliyor zaten . Size uygun aralıkta tutarsanız daha az patlama yaşarsınız.

benim boyum 1.70 tam ölçebildiğimden emin değilim ama bacak boyum 70 cm. hesap yapınca 46 kadro almam gerekiyormuş. 46 kadro çoğu bisikletde yok. ben 51 kadro aldım. biraz büyük gibi ama çoğu kişinin bisikletine bakıyorum sele oldukça yüksek. şimdi sizin bacak boyunuz kaç. oturduğunuzda ayağınız yere değiyor mu ? yoksa bana 28 değilde 26 jant olan bisikletlemi uygundu.

@x-rayted

sargıyı sökünce yapışkanlığı gittiği için mi geri sarılmıyor ? bundan dolayı ise çift taraflı bant ile tekrar kullanılabilir hale getirebilirmiyiz sargıyı

@oktayakgoz

Benim boyum 173. Bacaklar ve kolar kısa. 51 aldım. Sınırdayım size 46 değil de bunun 48 i belki daha iyi olabilirmiş.. Ben çok kararsız kaldım 48 mi 51 mi diye..

Hem o hem de düzgün sökülmüyor..Deforme oluyor kopuyor. Çok zorlarsan sararsın ama verim alamazsın yani.

@x-rayted

evet 48 olsaymış iyiymiş gibi geldi banada. sadece gidonun altından tuttuğum zaman ileri bakarken ensem de hafif ağrı oluyor. bisiklete bindiğin zaman ayağın yere değiyormu ? birde sele yüksekliği nasıl ölçülüyor. ayna kolun mili ile selenin üstü arası mı ?

sökerken saç kurutma makinası ile ısıtarak sökülürse daha düzgün olabilir gibi geliyor deneyen var mı acaba

@x-rayted havalara dikkat edersen hiç bi sorun olmaz zaten. Benim ki 45 günlük oldu. Dün itibariyle 1250. km oldu hiçbir sorun yok patlama yok..

@oktayakgoz selede otururken asla ayak yere değmez. Pedala ayaj ucuyla basarken dizin düz halde sele maksimum seviye kaldırılır. Ayağın orta kısmıyla basıyorsa hafif bi diz kırık (5-6 derece) sele maksimum seviyeye alınır. Ayarı budur. Her marka ve her bisiklette

@lealtad

Vallahi içime su serptin. gidonu alt kısımdan tutarken ileri bakarken ense tarafımda hafif ağrı oluyordu. yanlı kadro boyu ağrı yapar yorumlarını okuyunca kafama takıldı dünden beri araştırıyorum. benim pozisyonumda senin dediğin gibi. ölçülerde problem yok gibi. teşekkürler.

@oktayakgoz

Kabaca sen iki ayağın da yerde iken bisikleti bacak arana aldığında üst boru ile hassas yerlerin arasında en az 2-3 cm kalmalı (2,5-7,5 cm arası önerilir). Benim bacaklar kısa . Değdi değiyor denebilir.
competitivecyclist.com diye bir site var buraya kendi ölçülerinizi girerseniz size en uygun bisikletin geometrisini gösteriyor 3 şekilde. Agresif tip (tam yarışçı), EdiiMerckx stili ve Fransız stili. Günlük kullanıma en uygunu Fransız tipi. Sizden istediği ölçülerin nasıl ölçüleceğini gösteren youtube videoları var. İngilizce bilmeye bile gerek yok . Bunu yaptığım zaman bana sele borusu 49-50 cm üst boru 51,5-52,5 cm ve boğazı 95-110 mm öneriyor. Bizim XRS040ta sele borusu 51 cm üst boru da 51 cm. boğaz 95 mm ve gidon da 46 cm idi. Sele borusu için 48 ve 51 seçenekleri var bana önerilen 49-50 böyle durumlarda genelde küçük önerilir. Fakat 48in üst borusu 48 olacağı ve bana çok küçük olacağı için 51i tercih ettim. Boğazı 90 mm gidonu 44 cm aldım. Sınırda oluyor bana..Boğazı 70 veya 80 alsam daha iyi olacakmış..

@oktayakgoz E maksimum yükseklik.. Zefal tatminkar evet.. Yeterli basınca çıkartıyor... Ben gözlem ve görüşümü belirttim..

@VeyselKobal
Hemen patlamamasi icin kac vuruyim lastiklere.
120 fix ile kullaniyorum ben simdi el pompasiyla arkaya anca 95 falan basabildim

@oktayakgoz özellikle ufak kadrolar da uzun boğaz sorun oluyor. Aşırı uzanma selede oturuşu falan da dengesizleştiriyor..

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Geri