Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@whereismywings
Hocam aşagıdaki kablolardan tutmamaya dikkat ediyomusun?Benim vites ayarı sık sık bozulmaya başlayınca ben ordan tellerin ayarı bozuyoruma verdim.Ondan zorlaniyorum yoksa kavradık mı kolay :)

Scudo
Bir de kel alaka birşey söyleyeyim. Pazar günü çıktığım turda adeta 10 yılın acısını çıkartırcasına 4 defa lastik patlattım. Yama vs olmadığı için yanımdaki sıfır yedekleri (evet 4 tane :D) kullandım ve 5. sefer de patladığında artık vazgeçerek jant üzerinde Baltalimanı'ndan Beşiktaş'a kadar pedallamak zorunda kaldım. Jant ve dış lastiğin inceden ırzına geçtiğimi biliyorum fakat dikkat çekmek istediğim nokta bu değil. Stock olarak gelen iç lastiktiği söktüğümde 1 karış kadar (neredeyse 20 cm) bir katlama durumu olduğunu fark ettim. Tesadüf ki ilk patlama o kat yerinden olmuştu.
Bana mı denk geldi, yoksa siz de böyle bir durumla karşılaştınız mı?

@ajajya Ön tekeri kaldırıp sele borusunun oradan taşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ajajya
@ajajya
büyük SALCANO yazısının oradan ağırlık merkezini bul,o zaman dengeli tutarak rahatça taşırsın.
ben gün içerisinde 25-50 kiloluk yaklaşık 8-9 ton malzeme taşıyorum o yüzden hiç zorlamıyor, diğer mtbye göre neredeyse yarı yarıya diyebilirim

@bohemabi
bir çift gidon sargısı alacaksın önce.
işi bilen bir arkadasın varsa yol bisikleti kullanan ona rica et, yoksa eğer bisikletçiye gitmen gerekir.
ya da youtube'da bir sürü video var, baka baka yaparım, elim yatkındır böyle işlere dersen kendin denemen lazım

• Beğen
Tepkiler: ajajya
Beyler benimki 2 hafta oldu herhalde 250 km falan yaptım. Vites ayarları rezil oldu. Geçmiyor bekliyor 1 dk sonra tak diye vites düşüyor falan...
Frenler zaten berbat kendim ayarlayamadım.
Hem bu ayarları yaptırmaya hem de şu lastikleri değiştirmeye anadolu yakasında maltepe-pebndik arasında nereyi önerirsiniz?

@whereismywings Hocam iç lastik jant tarafından mı yoksa dış lastik tarafından mı patlıyor? İçerden patlama ise bizim de başımıza gelmişti, buraya yazmıştım şöyle çözdük:).

@acatlikan

(link)[/URL] otoban gördü bugün güzelim.30 km yaptım.düz yolda akıyor resmen.arkadaşım pedal çevirirken ben yatıyorum.yol bisikleti harika.ben yeri geldi (çok yüksek olmamak şartıyla) kaldırımdan da indim sıkıntı yaratmadı.fren sistemi bi'ara arka fren gevşedi.10 sürücüden 2'sinden en fazla saygı görmüşümdür.bisikletliye ya saygı duymayı kavratsınlar bu topluma ya da şu ülkeye uzun ve güzel bisiklet yolları yapsınlar!

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
@x-rayted Hocam o vites düşme olayı bende de oldu basit bir ayarı var onun.. forumda bir arkadaş beni aydınlatmıştı.. arka değiştiricinin telle birleştiği noktada bir vida ayar yeri var onu sıkarak veya gevşeterek o durup dururken olan vites değişmelerinin önüne geçebilirsiniz.. Ben de aldığım ilk gün lastiğim patlamıştı. Düşük basınçlı hava olabilir nedeni.. En az 9 bar basan bir pompa bu sorunu gideriyor.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
39 gün oldu alalı. 1252 km yol yaptım. Bikaç uzun yol (günübirlik) ve sıfır patlak ile. Masraf tablomda aşağıda. 1.200'den satayım isteyene:p
IMG_20150616_145026.JPG
Screenshot_2015-06-15-19-03-42.png

@lealtad r 501 i iyi fiyata almışsın..

@amoush00
501 i set değil yalnız.. sadece arka jantı almıştı. Normal gibi o fiyat

@x-rayted ankara'da sete 380 tl nin altında fiyat veren yok. İstanbul daha iyi bu konuda sanırım. Bu mantıkla set 240 a gelir uçurum çok.

Şimdi merlin cycles a baktım 228 tl ye düşmüş.. toplam kaç tl ye gelir kargosu ile birlikte acaba?

@amoush00 ama tek almak isteyen pek çıkmaz alacak olan genelde takım ister o yüzden teklisi ucuz olur ;)

Merlinde jant takım gönderi 60 TL ..300 TL civarlarına gelir ama gümrük için sınırda.. geçer mi geçmez mi bilemem.

@x-rayted @amoush00
Tekde arka bulmak sorun olur. Göbek çok dağılır ve tranier'da kullanırlar. Ama ön her türlü bulunur;)

@osmanburak kırmızı gidon sargısı yakışmış.. güle güle kullanın.. !

@amoush00
merlindeki sepetimde Deda kırmızı perfore gidon bandı duruyor..muhtemelen ilk siparişte alacağım ;)
(link)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Dağ bisikletimi çaldırdıktan sonra ben de almaya niyetlendim 2015 model. Görünüş olarak gönlüm Carraro 022 den yanaydı da hayırlısı bakalım. Sökülebilir boya ile kadrodaki çirkin Salcano yazısını gizlemeye çalışıcam.

@Eray Topcu Ben de fiyat bakımından bu ikisi arasında kalmıştım. Bana göre Salcano nun tek artısı sora settir. Diğer Özellikler açısından carraro daha üstün. 2014 mü, 2015 mi? Alacağın salcano ? Bence biraz paraya kıy 052 carraro al. Bir de burdaki girdileri bir oku. Herkesin farklı deneyimleri var.

Geri