Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Lenora Nora Size saygı duymadığımı belirten bir şey yazmadım.
Yazdığımla doğrudan sizi de hedef almadım ama siz üzerinize alınmışsınız.
Sizden başka kişilerde bu fiyat ve yapılan harcamaları eleştiriyor ve geriye dönüp bakarsanız ben benzer mesajları, bu konuya takılmamak gerektiğini daha önce de yazdım. Kişisel keyif ve zevk meselesidir sonuçta.

Bir de yarıştırmaya kalkıyorsunuz kendinizi...
İsterse N+1 adet bisikletiniz olsun, isterseniz X liralik bisiklete 5X para harcayın, keyif ve para sizindir ben bunu neden eleştireyim ki?

Burda nelerin iyi ve kötü olduğunu da açıkça yazıyor zaten herkes, o yüzden bu harcama konusunu çekip uzatmak istemiyorum sadece.

@oktayakgoz normalde takılmıyor, siz tercihinizi tur bisikletinden yana yapsanız daha iyi olur gibi sanki. Bir önceki mesajınızda kış sürüşünden de bahsetmişsiniz, o tarzda bir bisiklet kullanım amacınıza daha uygun olabilir.

Ben spor olarakta devam etmek istiyorum. Salonda kardiyo cok can sıkici. Sabah erken saatte 6 7 gibi cikip 2 saat kadar surmeyi dusunuyorum. Kondisyon icin bunu onerdiler. Bos trafikte ani fren olmadigi icin cok promlem yasamam diye dusunuyorum

İyi günler kardeşime xrs040 alıcam yalnız kadro boyunu bilemedim kardeşimin boyu 180 iç bacak boyu 84 cm sizce hangi kadro boyu daha rahat olur?

Benimki geldi. :) umarım birlikte mutlu oluruz
IMAG0088.jpg

Gidon bandını ne kadar kaliteli alırsanız elinizdeki ağrı o derece azalır. 1000 liralık bisiklete 60 liralık fizik gidon bandı alınmaz diye bişey yok. Bence iyi etmişsiniz.

@efeyuceer Hocam kadro konusunda en sağlıklısı deneyip almak. İnternet sitelerindeki ölçülere bakarak aldım. 170 boyum bacak boyumu hatırlamıyorum 51cm kadro boyu yazıyordu. 52 olsa binemezdim limitteyim diyebilirim. Bu yüzden kadro konusunda bu şekilde nokta atışı yapmayı beklemeyin derim. En kötü ihtimal yine bakın ölçülere ama mutlaka bi bisikletçiye gidip deneyin kadro boyu hakkında bi fikir oluşsun.:harika:

@oktayakgoz kondüsyon bisikleti yerine bisiklet almanızı öneririm. dışarıda bisiklet sürmek ile içeride sürmek arasında dünya kadar fark var (şahsi fikrim). bir de trainer alırsınız yağmurlu havalarda kondüsyon bisikleti misali kullanabilirsiniz.
Bakınız:

• Beğen
Tepkiler: efeyuceer
@efeyuceer
benimde boyum 1.80
bacak boyum 87
ben 57 kadro aldım.
önceden katlanır bisiklet kullandığım için bana önceleri büyük bisiklet almışım gibi geldi.
şu an gayet rahatım.
ama kadro seçiminde tavsiyem, herhangi bir bisikletçiye gidip (başka marka model bile olsa) 57 kadroya bi binip denesin.
bulabiliyorsa aynı bisikleti bi denesin

• Beğen
Tepkiler: efeyuceer
merhaba
şu an da elimde mosso raceline 650b dağ bisikletim var, pek dağ bayır gezmediğim için ya yol lastiği alıcam ya da yol-yarış bisikleti bir arkadaşım xrs 040 ile takas teklif etti. kullanan arkadaşlar olarak ne dersini takasa değer mi kullanım açısından, böyle bir değişiklik nasıl olur :)

@okimya
bende sizin gibi mtbyi sürekli asfaltta kullandım 2 yıl kadar, yaklaşık 2000km yol yaptım.
sonra dank etti kafama, hepi topu 20 km arazide sürmüşüm ne gerek var mtbye dedim ve bu bisiklete geçtim.
henüz 100km anca yol yaptım, ama tavsiye ederim bu bisikleti.
başka bisiklette olsa, asfaltta sürüyorsan yol derim

• Beğen
Tepkiler: okimya
@Uğur Tefci izmirde oturduğum için genelde sahil şeridinde kullanıyoruz en fazla Urlaya falan gidiyoruz:) o acıdan dusunuyorum bunla takası ama mtb ye yol tekeri takma şansımız da var tabi ki :) Anladığım kadarıyla da herkes memnun bu bisikletten

@x-rayted Hayırlı olsun..Kazasız belasız pedallayın isallah.Rengi güzel kırmızı uyumu yakısıyor.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Çok teşekkürler cevaplar için gidip denedik gerçekten 57 büyük geldi ben 57 düşünmüştüm 55 boy olmalıymış sağolun

Hayırlı olsun. Kazasız pedallara..
@x-rayted

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
Bir şey soracağım. Fren kilit düğmesi aşağıda olacak yukarı çevirince fren açılacak ve lastiği cekebilecegiz değil mi. Ön böyle ama arkada kilit yukarıda duruyor. Aşağı alınca pabuclar lastiği kilitliyor. Bunu ayarlamamislar değil mi. Bunda hata var..

@x-rayted aynen o mandalın mantığı o. O şekilde olması gerek. Yeniden ayarlamalısın

@lealtad
Teşekkürler. Duzelttim ama bu sefer de fren kolunun sertliğini bu türlü ayarlayamadim. Şu an çok yumuşak, hatta tutmuyor. Youtube dan bakıp ayarlamaya çalışıyorum. Ama beceremedim. Bu arada salcano servisi de rezil. Şu arka freni duzeltmeden vermiş, gidon boğazını düz yapmamış resmen 5-10 derece açılı yapmış, fren pabuclarindan biri lastiğe basıyor vs vs

Geri