Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@vraptor dediğiniz değişiklikleri yapan biri olarak (Gidon, Gidon boğazı, Gidon Sargısı, Spacer, r501 Jant) bana bisikletin maliyeti 1359 TL'ye geldi. Şimdi 1359 TL'ye sora sistemli bir bisiklet söyleyin. (pedallar konusunda kimse bir şey demedi, seleyle ilgili de bir sorunum yok)

Scudo
@Antecurs

Jant seti : Shimano R501 Sıfır ürün- 400TL
Gidon Sargısı : Fi'zi:k Gidon Sargısı- 60TL
Gidon Boğazı : Ritchy Gidon Boğazı/Road- 89 TL
Gidon : XLC Road Gidonu- 75 TL
Sele : B'twin Sport confort 500 Jel Sele- 85 TL

Bu liste sadece 709 liraya çıkıyor. Bu ürünlerin hepsini elden almayıp çoğuna kargo ücreti verdiğimizide düşünürsek ki hadi vermeyelim hepsi ücretsiz kargo olsun. Herhangi bir siteden de Salcano XRS040 2014 sipariş ettiğimi düşünürsek ki şuan en uygun fiyatı veren Kliksa 1049,00TL fiyat biçiyor.

1049+709= 1758 TL fiyat çıktı. Bu işlemleri yaparken hiç kargo ücreti ve işçilik ödemedik. Bu kadar upgrade e bu bisiklet değermi onu düşünüyorum. Bir yandan her parçasını upgrade ediyorsun kimileri için avantajdır kimileri için -ulen ben bunu f/p için almıştım meğersem değilmiş- durumuna gelecek. Yokmudur bunun bir alternatifi ?

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@vraptor sizinle bisikleti ve diğer ürünleri alış fiyatlarımız baya farklı.
Yarın yazarım aldığım ürünleri ve fiyatlarını.

Kaldıki bu alınan ürünler elzem mi? Hayır bence gidon dışındakiler o kadar elzem değil. Jant setini pek sevmediğim için değiştiriyorum ben. Aynı şey 2-3 bin liralık veya daha yüksek fiyata bir bisiklet alsam onun için de geçerli olabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: vraptor
@Antecurs

Fiyatlar ve ürünler kendim alırsam alacak olduğum ürünler siz farklı marka model tercih etmiş olabilirsiniz normaldir. Ama ben alırsam ki çok kararsızım bahsettiğim marka modellerden alırım. Sizin ürünlerinizin marka model fiyatlarınıda bekliyorum benim gibi düşünen arkadaşlara faydası olacaktır

@vraptor evet. Bisikleti 850 tl'ye aldım sıfır. Sele zaten vardı ki jelli seleleri sattım şuan ki selem için. Pedal ve ayakkabı da öyle. Ne alırsam alayım pedal, ayakkabı, sele zaten değişecektim. Masraf dersek eğer 125 TL gidon ve boğaz 25 tl xlc sargı. Neden 1.000 tl'lik bisiklete 60 tl'lik fizik sarayım ki, yarışa katılacam da 100 km'de sniyelerin önemi mi var.

Kısaca bisiklet (850) + gidon ve boğaz (125) + sargı (25) bana =1.000 tl'ye geldi. Sora sistemin fiyatı bu sadece. Ve yavaş yavaş yükselecek ikikge götür

Ben de bazen doğru mu yaptım diye düşünüyorum. 2015 modelini aldım zira 2014 ün görünüşü ve renkleri hoşuma gitmemişti. İlk yol bisikletim olacağından tecrübesizdim alıp biner im dedim. Zira mtb kategorisindeki bisikletim b'twin rockrider 5.2 . İlk ayarlarından sonra bisiklete dokunmadım bile ve hala tatminkar bir biçimde sürüyorum. Aynısını bunun içinde düşündüm. Ama öyle olmadı. Ben şimdilik 124 tl seleye. Decathlon'dan ergofit diye bir model. 150 tl aerobar Gidon ve sargısına verdim. Bisikletçinin taktığı kalpierli pedallar kullanım zorluğu yaratıyordu onun yerine düz bir pedal taktırdım 20 tl de ona verdim. Jant seti de değiştireceğim burda Ankara'da nakit 320 tl ye R500 ve R501 satan bir yer buldum. ama @lealtad bekle diyor. ( onun maliyetlerine baktığımda hareketlerin minimum harcama ve iyi ürün konusunda olumlu şeyler yapıyor ) Ama jant sizin dediğinize göre 320 tl ye iyiymiş. Alsam mı!?

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
Benim masraf tablom şöyle

Bisiklet: 849TL

Parçalar:
GidonRitchey 2015 Comp Logic Curve Yol Gidonu Mat Siyah (4238)90,02
BoğazRace Face Evolve Gidon Boğazı92,93
SargıBİSİKLET JEL GİDON BANDI B'TWIN36,95
SpacerFSA 5 mm SPACER KIRMIZI3,01
JantSHIMANO R501 SİYAH JANT SETİ 30mm299,99
Toplam522,90

Böylece genel toplam 1371,9 TL oldu benim için.

Abi siz çok uçmuşsunuz ya o kadar masraf gereksiz. Ben varolan 12 dolarlık selem ile ayakkabı ve pedalları kullandım. Bunun dışında 125 tl gidon ve boğaza gitti. 200-300 arası karbon maşaya gidecek. 400-450 civarı jant setine. Ve en son karbon kadro alması kalıyor sonrada seti yükselticem. Sizin 1400 tl harcadığınız bisiklete aynı parayı harcayarak karbon maşa ve jant setini almış olurum sanırım. Sıfır ürün alacak kadar paranız varsa neden 040 alıyosunuz. Sırf bisikleti ucuz aldım diye daha yol yapmadan bütün parçaları değişmek gereksiz. Biraz eskitip km yapmak gerek bazı parçalar için

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
bisikleti 850 e nereden aldınız acaba.

@lealtad Hesabınızda bir yanlışlık olmasın. Sizin söylediğiniz fiyatlar ile benim alış fiyatlarıma baktığımda sadece boğazı ve sargıyı sizin aldığınız fiyattan yüksek almışım. O da marka farkından. Sizin 400-450 TL dediğiniz jantı bile 299'a almışken :)

@oktayakgoz GittiGidiyor'un bir kampanyasından yararlandım. Şu an o kampanya yok bildiğim kadarı ile.

@vraptor arkadaşlar zaten çoğu şeyi söylemiş.
Ben yine de şunu tekrar etmekte fayda görüyorum.
1000 TL'ye daha iyisi yok. 2000 TL'lik performans beklememek gerek.
2014'ü o paraya aldım, kalan parçaları keyfe keder ve param oldukça ufak ufak iyileştiririm diye düşündüm.

Şahsen Triban 3'ün de bundan daha kaliteli olduğunu düşünmüyorum. @lealtad eski kullanıcısı, belki farkları daha iyi söyler.
Yukarı da saydığınız parça listesine göre benim için onun tek farkı gidon ve gidon boğazı olurdu sadece. Jant seti, pedal, vs. onda da değiştirirdim.

@vraptor

Şu yazdığınız komik olmuş ayrıca, açılan gidon sargısı tekrar sarılmaz zaten, yenisi sarılır.
Ben yaptım oldu diye sararsınız belki ama normali tek kullanımdır.

• Beğen
ıslak havalarda durum nedir beyler. ben bu bisikleti almak istiyorum fakat kışında spor olsun diye binmek istiyorum. soğuk problem değişde ince lastiğe pek güvenemiyorum yorumlarda sıkıntı var yönünde. kışın lastik değiştirme şansı olurmu. biraz daha geniş lastik yada kış lastiği gibi

@Antecurs

Bisikleti yanlış kadro almış bi tanıdıktan aldım. Sıfırdı 850 tl'ye geldi. Gidon ve boğazı 125 e aldım. Hem kozmetik olarak oldukça trmiz hemde tam olarak bisikleti 600 gram hafifletti. Jant seti olarak r501 alacağım demedim;) Jant alacağım ve biraz daha üst seviye de alabilirim ma r501 alacak olduktan sonra 250 tl'yede bulunur.

@VeyselKobal t3 buna göre daha narin. Aerodinamik olarak daha güzel. Kadrosu ve gidonu daha sağlam ve kibar. Lakin aynı ağırlıktalar. Ama t3'ün microshift handikapı var;)

@oktayakgoz ıslak zemin sürüşü lastik kalitesi ve sürücü kontrolüne bağlıdır biraz da. Elbette vites sisteminin de etkisi var ama daha çok dikkat ve kontrok gerektirir. Ayrıca frenlerin hasaslığını da indirger belli bi ölçüde

@vraptor Tam yazıcaktım...Gereken Listeyi yapıp yazmıssın kardeşim.1300 küsüre geldi diyor imkanı yok.Bende almayı düsünüyordum vazgectim.1049 TL bisiklet eminim ki! 1000 TL de gidon-gidon bogazı..E Jant degisicek nerden baksan ya 500 yada 501 Shimano takıcaz..350-400 olsa. Sele degisicek..Gidon sargisi-Lastik berbat vs si 1000TL olur oldu sana 2000 TL Salcano xrs 040 2014..2015 de alsan 1400TL(PESİNe olan fiyat) Onunda Jant cok ideal degil lastik al vs oda buna göre biraz düzgün 1600 vs ye gelir...Carraro 052 alıyorum..1900 e Tiagra full..Sıkıntı yok dert yok..100 TL karımda var biraz daha ekleyip kıyafet vs yenilerim olur biter..Bu benim görüsüm tabi..

@lealtad Kardesim Senin düsüncen gayet iyi..Ama arkadasın dedigide bak dikkat et okumussundur forumda alıp 2 bin masraf yapan var o kötü bu boyle gibi dedigimiz ona...Alıp direk kullanacak icin iyi ama Pro olsun bıraz dediginde isin rengi degisiyor.

• Beğen
Biraz önce kliksadan 51 ini sipariş ettim.
Bunu başlangıç için düşündüm.
2. el veya uygun fiyatlı boğaz ve gidon bulursam değiştiririm.
Artık forumun 2. elinin sıkı takipçisi olacağım..

• Beğen
Tepkiler: Mondschein ve V.K.
O şu kadar harcamış, bu bu kadar harcamış...
Bisiklete sahip olmayan adamlara dert oluyor bu konu, o da ayrı bir durum.

Kimi hiç masraf yapmaz alır biner, kimi 1000 liralık bisiklete 2000 lira masraf yapar, herkesin kendi tercihi.
Bazıları öyle bir yazıyor ki gören 1000 TL'ye sadece kadroset aldığımızı sanır.

bu tarz bisikletler ile şehirler arası tur mantıklı olur mu ?

Bazıları bazıları."Forum amacı gereğidir ki en ucuza en sağlıklısı..En kalitelisi..Kısaca F/B oranı tartısma hangisi iyi olur ortamıdır"..Birisi bisey der Saygı duyarım..Ben bisey dedigimde ! "Bu benim görüsüm" yazmısımdır satır sonuna..Saygı duyulmasını beklerim.Söyledir ki;
Bisikleti olmayanlar? Garip 3. bisikletim.
500TL link kadroya 1500 TL bende masraf yaptım..Yani cok iyi bilirim..Simdi anlıyorum ki bastan iyi parca ile almak daha mantıklı ve iyi markayı..Bunun tecrübesini paylastık bir arkadasla..Sanırım anlata bilmisimdir "Bazılarına".

@oktayakgoz Mazgallara dikkat edebilirim ve hoplamadan asırı yani bisikleti yormadan binersen olabilir..Malum yol bisikleti hassas.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Geri