Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@Lenora Nora
Mesele şu ki ben kendim toplamayı seviyorum. Daha doğrusu istiyorum. Bütçe elverdi xrs 040 aldım. Ve bunu aşama aşama yükseltiyorum. İlerde geriye sadece vites sistemi yada belki sadece aynkol kalacak. Ama asıl mesele şu ki o noktaya gelene kadar ben zaten 10-15 bin yapıp bisikletin ve verdiğim paranın hakkını almış olacağım. Bisikleti köşeye koyup 'her şey orta seviye olmadan binmicem' demiyorum. İstanbul-izmit-istanbul yaptım. İstanbul-tekirdağ-istanbul yaptım. 13-14 haziranda da İstanbul çanakkale niyetim var. Kıskaca ben bisikleti 2000 tl'ye maal ediyirum lakin aynı zamanda o ilk 1.000 tl'nin hakkını verip karşılığını alıyorum. Ve diğer arkadaşlar gibi aşırı masrafımda yok açıkçası. 125 tl verdiğim gidon ve boğaza 200 tl veren var neredeyse. Ve ben bisikletin kendini bile uyguna aldım;) Kısaca bakış açısı önemlidir

Scudo
@lealtad Aynen öyle.."Bakıs acısı"..Gecen sene bende sizin gibi 500+1500 yapıp aldım parcalar eskidi değisim yaptım hakkını verdi..Nacizane alamıssınızdır benimde demek istedigim direk alıp parca yükseltip 2. günden devam eden arkadaslar oluyor o yüzden bastan saglam tutsunlar..Ne istedigimizi bilmek lazım..İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: lealtad
peki bu salcano ya bagaj ve çamurluk ekleme şansımız ne derecedir. kışın sürüş ve uzun yol için.

peki bu salcano ya bagaj ve çamurluk ekleme şansımız ne derecedir. kışın sürüş ve uzun yol için.

@oktayakgoz Kısın tehlikeli olabilir diye düsünüyorum "Yol Bisikleti".MTB bi nebze belki.. @lealtad XRS kullanıyor bagaj-camurluk vs daha iyi bilir diye düsünüyorum..

@Lenora Nora İlla ki vardır hocam, saygı duyarım.

Önceki gönderilerde biraz masraf yapılırsa f/p canavarı olduğunu söylemiştim.

Fakat biraz sabırla ikinci el piyasası kovalanırsa güzel bir 30 tiagra alınabilir. şekil a :)

gerek de kalmamış olur para harcamanıza.

düzeltme: çok fazla uzun yol yaptım bu bisiklet ile. +200 lerde koştum hep. sağlamdır, iyidir. ama biraz paraya kıyınca tabi. :)

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@vraptor 900'e gittigidiyordan aldım fizik jelli gidon bandı 50lira boğaz değişimine gerek kalmadan taktığım ameoba 300gr gidon 50 lira fuji sele bende vardı. toplamda bana 1000 liraya mal oldu ve şu an bu paraya bırakın sora setli yolu claris hatta tourney yol bile bulamazsınız. 24lük tur bisikleti felan anca alınıyor. Jantlarıda öldürmeden değiştirmeyi düşünmüyorum.

@oktayakgoz

@Lenora Nora

Valla hiç bakmadım bagaj deliklerine akşama bakar yazarım.

Ayrıca direk üst seviye almaktansa kendin toplamak bana daha zevkli geliyor ve en önemlisi seninde dediğin gibi ne istediğini bilmek :harika:

• Beğen
arkadaşlar, şu jant seti bize uyar mı
Shimano WHR500

8/9/10 Vites uyumu
Model: P-R3
700X23

@Uğur Tefci

Bu uyuyor sıkıntı yok.

Yukarıda kış sürüşlerinde tehlikeli olur tarzı bir gönderi vardı.

Doğru lastikle kullanılırsa sıkıntı çıkarmaz. -15 derecede, karda, çamurda sekteye uğramadan gidiyordu geçen kış :)

• Beğen
Tepkiler: Uğur Tefci
@D. Oğuz

ben siparişi verdim. bakalım nasıl bir deneyim olacak.

kış şartları için hangi lastiği önerirsiniz

Hayırlı Cumalar. Xrs 040 Sora ile triban 3 arasında kaldım. 040 Sora nın 2015 modelini en uygun nereden peşin pazarlık vb. İle alabilirim diye soruyorum.

Bide fotoda ki çizikler çok sorun olur mu acaba siz olsanız alır mısınız? uploadfromtaptalk1432904636412.jpeg

@salcano-izmirli Genel bir resim cekersen yardımcı olalım.Aslında temiz ise cok sorun teskil etmez ama elinizi surtün cizik mi agır leke mi yag mı sentetik tiner ile bir tur silin darbe mi bakın karar verin...Bisiklet geneli nasıl?.

@salcano-izmirli normal gözüküyor..Parcalardan derin resimler alın...Sansınız varsa o cizik yerler gercekten cizik mi? Siyah yag mı ıslak mendil sentetik tiner tarzı biseyle silip bakın..Aynakolda bu tür bisey belki normal karsılanır zincir atmıstır vs. kadro cizilir yag atar kurur koyu cizik gibi olur...Ama baska bölgelerde de varsa hor kullanılmıs demektir..Secim sizin.

@Lenora Nora a katılıyorum. Sonuçta 10-15 km kullanım ilr bile bu tarz kılcal hasarlar olabilir. Önemli olan geri kalan kısımda ve özellikle vites ve aktarıcı aksanlarda sorun olmaması

• Beğen
bisikletin orjinalinde gelen gidonun girişi 31.8 mi yani şunu sormak istiyorum bir gidon alıcağımız zaman 31.8 girişli gidon ve ayriyetten 31.8li gidon boğazımı alıcaz başka bişe lazımmı ?

@ziyaozan orjinalinde 31.8 değil. Gidon alırsan eğer uygun bi boğaz da alman gerekli. Başka birşey almana gerek yok

• Beğen
Tepkiler: ziyaozan
@ziyaozan Alacağınız boğaz eğer şu ankinden yükseklik olarak düşükse bir de maşa için boğaz halkası almanız gerekiyor. (spacer) yoksa bisikletiniz benimki gibi gidonu bükük yatar. (Ahhh yurtiçi kargo ahhh)

Geri