Scudo Sports

Salcano Velotürk Gran Fondo Çeşme Amatör Yol Bisikleti Yarışı 4-6 Kasım 2016

Yol kötüydü tamam. Bana zararı 20 km jant üstünde gitmek, Tubular kullanmasam onuda gidemezdim . . . Birde karbon Gidon çatladı o titreşimde. . . Bana zararı çok. Yol konusunda eleştiri yaparım , fakat organizasyon mükemmel . Her manada çalışmış üstünde kafa yorulmuş. Teknik toplantıda herşeyi söylediler. Hatta istasyon da içecekler bile tam anlamıyla yeterli idi.

Artı olarak 2 farklı kameradan çekim var. Müsait olunca editleyeceğim .

Bir sonraki GF de görüşmek üzere ki oda haftaya Kıbrıs'ta . . .
P_20161107_104935_1_p.jpg IMG_20161106_105348.jpg
IMG_20161106_202146.jpg P_20161106_083951_1_p.jpg

Scudo
47 yaşında ilk yarış tecrübemi Çeşme'de yaşadım.Ciddi bir antrenman programı falan hiç yapmadım,bilmem de :)
Bisikletim de üstelik cyclocross idi.
Dolayısı ile 25,5 km. ortalama hız ile 44+' da 26. oldum.(1.50 dk.)
Yarışa en arkalardan start almak da(tecrübesizlik tabi) olumsuz etkiledi.Kendi tempomda tutunabilecek irili ufaklı grup çalışma şansım olmadı desem doğru olur.
Sağlık olsun,her şeye rağmen çok keyifli ve eğlenceliydi.
Organizasyonda ben anlamlı bir kusur bulamadım.Aksine kayıt işlemim de bile 1 dk. beklemedim.Teknik toplantıya bende katılamadım ancak yarış öncesi bir kaç kişiye dikkat etmem gereken yer var mı diye sorarak kısa mesafenin 40. km.sindeki ayrımda sola dönüleceğini iki kişiden teyit aldım.
İki üç kişi ayrıma geldiğimizde, Allah için iki kişi sözlü olarak uyarı yaptı.
C.tesi akşamı Kumrucu Şevki'nin kendi ellerinden kumru yemek makarna standından bolca makarna yemek bence dile getirilmeli.
Dışarıdan bile abla ve teyzeler gayet güzel doydular.
Sözün özü yolun bazı kısımlarının bozukluğu dışında organizasyon tam not aldı benden.
2017'yi şimdiden iple çekiyorum.
Bu derece nasıl, ne kadar değişir Kudret abiiiiiii! :) :) :) :)

@Okan Örs

tebrikler. kuyruk yağı ye ,valla acaip ,bir de devit-3 ayda bir alınacak kuzu eti bol bol,
antreman eksikliğinden olabilir,,46 km etap bulacan eğim sonda 9 olacak, valla orda pedal kesmeden gidecen ,tekerler 700 x kaç,25 hacimmi, bisiklette ayna kol kaç arka ruble,bende 50-34 arka onlu ,11-34
marmara etapta önceden kesin listeye baktım 55+ lara 20 isim vardı,bunlara face 'den ulaştım,zati nedimi tanıyor idim,mete taşkın ile otobüste giderken tanıştım,
kafamda nedim vardı birde mete,çünki ikisinin evveliyatı bayağı iyi idi,meteyi bana anlattı sağlam kaynak,
velhasıl,önden 5 'inci sırada idim,nedimi dedektif gibi süzüyordum,çıkışta öyle bir atak yaptıki,onu aynen bıraktım,müthiş fırladı millet ben ise tempomu korudum,43.5 km 'yi 1 saat 30 dakikada aldım 3-4 eğimler (uzun idi )kolaydı,
yalnız dönüşte poyraz sertleşti,işte aynen trene vagon oldum,gençlerin arkasında bastım,bu az yorulmamı sağladı çoğu kişi tren yapmadı ve diyagonal (çapraz diziliş )köprüde bir ekip bunu yaptı.bu çok önemli idi.ekipçe birbirinin deryasında rüzgara karşı basmak sonda atağa geçilmesi..köprüye geldiğimde çok tek kalmış parçalı halde bisiklet sürenleri gördüm,birinin deryasına girdim ,ama temposu düşük idi,yorulmuş idi sonra topukladım.

@Kudret Kurtcebe
Tekerler 700-32 :) ,basınç:el pompası! :) Aynakol 50-34 focus mares 4.0...arka 11-28 di yanılmıyorsam.
Ne kadar ekmek o kadar köfte :)
Dediğin gibi,grup çalışması olmadan tek tabanca oy anam oy :)
fabian değiliz ki :)
Öneri ve temennilwer için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Okan Örs

teker 700 x25 olur ise avantaj,grup olarak çok çalıştık,bunun faydaları oldukça fazla,
yarış yapar gibi tam 8 yıldır tepindik,50 km pedal kesmeden gittik en sert eğimlerde ve artı 33 ve 30 km 'de

MeteTaşkın abi ile bu yaz Ayvalik'da küçük bir gezide tanışıp az biraz pedallamistik. Çeşmede yarış sonu konustum.Griptenyeni çıkmış,bitkindi. Çok zorlanmiş halsiz idi.
İstediği gibi olmamış anlasilan.

@lvtylmz

Teknik toplanti konusunda size kesinlikle katiliyorum.
Fakat startta istedikleri pozisyonu alamayan, iddiali hevesli arkadaslarin startin hemen ardindan önlere yetisme cabasini tamamen hakli buluyorum :) dusunuyorum, muhtemelen ben de aynisini yapardim. İlk gruptan kopmamaya gayret ederim son ana kadar. Kotu bir noktada start aldiysam yetismek isterim öne.

Videolardan izledigim kadariyla yorum yapiyorum; iddiasi olamayan, yarisa sadece sosyal sorumluluk projesi ve spor olarak bakan cok buyuk bir kitle var ve starttan sonra gercekten cok sakin pedal ceviriyorlar :) bakiyorum adamin onundekiyle arasinda 5 metre mesafe var :D
Bu sebeple de sizin bahsettiginiz sorun ortaya cikiyor:Yuksek kaza riski. Bunun sebebi ne? Sebebi şu: Yarisacak sporcuyla yarismayacak sporcu (gezintiye gelmis sporcu) ayni anda start aliyor. Yarismaya gelmis adam "niye gitmiyor bunlar yahu" deyip sollmaya calisirken onundekini, gezmeye gelmis adam "yavas be" diyor :D
Bir sekilde yarisacaklarla gezinecekler ayrilmali. En basit ornekle yarismaya gelenlere start ver, 10 dk sonra ayni noktadan bu kez gezinenlere start ver :)

@Serkan Mıstınoğlu

:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

@Okan Örs

mükemmel bir insan,mete,
yalnız faik yağcı çok sağlam basmış,1 saat 25 dakika 46 km 'de birinci oldu çeşmede (55+)
marmara etapta 88 km 'de ise üçüncü oldu ,2 saat 30 dakika

Satılık Xrs 001 :D

Ben bisikleti satıp tüm parayı mısır ve çekirdeğe verecem. Yarışları falan boşver bu yarış sonrası konular daha zevkli:D :D Yarışa girip terlemeye gerek yok baksana konuyu okumak kesinlikle daha eğlenceli:)

• Beğen
Tepkiler: RuzgarSA ve yihehe
Yazilanlari bastan sona okudum da, ne seviyesizlikler kalmis, ne de taş atmalar...
Ayrica sunu de eklemek istiyorum, bazi arkadaslarin basliklari sohbet odasi gibi kullanip geyik muhabbeti yapmalari hic hoş degil. Millet sizin boş muhabbetinizi cekmek zorunda mi? Bir mesaj grubu olusturun oradan yazişin.
Bu guzide basliklari bu sekilde kirletmeye hakkiniz yok. Açık ve net...

Beyler çok fazla uğraşmayın konularda. Baktınız gereksiz mesajlar var, basın engeli geçin. Cevap yazarak boşyere güzide vaktinize yazık etmeyin. Özel mesajdan halledilmesi gereken bazı şeyler, maalesef foruma yansıyabiliyor. Aklı başında eğitimli insanları böyle görmek gerçekten üzüyor. Keşke özelden halledilse bazı şeyler.

@Yavuz S. Abi sen mtbye felan mı transfer olsan. Geçen zincir kırdın şimdi gidon :D

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@Anonim
Bu durum sesi çıkan-çıkmayan bir cok forumdaşı rahatsız ediyor. Hatta insanlar "nasilsa geyik muhabbeti vardir" diye basliklara girmeyip faydali bilgilere erismekten yoksun bile kalabiliyorlar.

Arkadaşlar yolun bozukluğu istenmeyen durumlara sebep olabilir ama bunu önlemenin en güzel yolu hırslarımıza yenilmemekle olur. Ben ve Gaziantep teki arkadaşlarımız katılamadığımız halde bu organizazyonları yapanlara takdir ve teşekkürlerimizi ilerliyoruz. Tabi ki herkesi memnun etmek zor ama bu uyarılar sayesinde seneye daha iyi organizasyonlar çıkacaktır.Katılan herkesin ayağına sağlık [emoji4]

Casper_VIA_V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şuraya granfondoÇeşme ile ilgili iki fotoğraf görürüz, bir iki yazı okuruz, kafa dağıtırız keyfimiz yerine gelir diye giriyoruz. aksi ortamı oluşturan herkesin tekeri patlasın.

• Beğen
Tepkiler: Volks ve lealtad
Geri