Salcano Müşteri Memnuniyetsizliği

Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
10
Tepki
7
Şehir
İstanbul
(link)

Tarih olarak Ekim 2010 son haftası ; 3 - 4 gün aralıklar ile SALCANO nun sitesinden 2 adet bisiklet siparişi verdik ( ASTRA M ve EFES 24 ). Bisikletler demonte şekilde elimize geçti. Bisikletlerin sadece SALCANO yetkili servisinde montajı yapılır ise garantisinin geçerliliğini koruyacağı söylendi ve Beşiktaş Şair Nedim caddesindeki SALCANO tarafından yeterli görülmüş yetkili servisine yönlendirildi. Daha sonra bisikleti götür - getir yaptıktan sonra montajı tamamlandı ve hazır bir şekilde havaların düzelmesini bekledik.


Aradan takriben 20 gün ila 30 günlük bir süre geçti ve pazar günümüzde günün erken saatlerini bisikletleriden birisini kullanarak başlamak istedik. 300 metre kullanabildim! Şaka değil sadece 300 metre! Baltalimanından İstinye yönüne giderken yolun ilk yokuş olduğu noktaya kadar diyerek gidebildiğim mesafeyi çevreyi bilenler için dahada somutlaştırayim. Sorun ne idi?! Vites değiştirirken , vitesi değiştiren mekanizma jantın içerisine girdi. Gider halde iken! Yani darbe vs gibi dış etkenlerin "E" si dahi yok. Sonuç olarak bisikleti sırtlanıp arabaya geri yükledim. SALCANO ile iletişime geçtiğimizde aynı teknik servise götürmemiz ve incelenmek üzere fabrikasına gönderilmesi gerektiği söylendi. Ben öylesine emindim ki telafisinin yapılacağına. Toplam 300 metrede bisiklete neler yapmış olabileceğimi düşünebilirlerdi diyerek! "O kadar teknolojik imkanlarınız var incelemeye çağırıyorsunuz ya , nasılsa SADECE 300 METRE gidebildiğini , herhangi bir darbe olmadığını da anlarsınız." diyordum.


Ama öyle olmadı. Kullanıcı hatası dediler. Parça parası olarak 50TL , işçilik için ise 30 TL toplamda 80 TL karşılığında tamiratını yaptılar. Açıklama ise: Ani olarak vites değiştirme yapılmış! Duyduğum en komik cevap. Peki sadece kendilerimi bilgili sanıyorlar acaba? Aniden veya ani olmadan ; herhangi bir viteste (en yüksek veya en düşük) o mekanizma jantın içerisine girmez. Eğer giriyorsa bir ayar sorunu vardır!


Madem öyle ;


Garanti devamlılığı için serviste monte edilecek diyorsunuz. Neden motajda hata veya ayarsızlık yapıyorsunuz!
Hanginiz yeni bir araba , motorsiklet aldığında ayarlarını kendisi yapıyor?! 0 km alınan taşıtın ayarını ben yapacaksam siz ne yapıyorsunuz? Ben kendi kendime imalde edeyim o zaman!
Teknik servisiniz beceremiyorsa neden yeterlilik belgesi var ve sizin adınıza çalışıyor?!


EFES 24 'ü henüz kullanmaya cesaret edemedik. Ama kullandığımızda geri bildirimleri muhakkak alırsınız. Herşey için çok teşekkürler.
 
Scudo

felis911

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2006
Mesaj
1.352
Tepki
859
Şehir
ce
bu kadarı olmaz. anlattıklarınıza göre haksızlar. 50 tl lk bir paradan kaçmak onlara böyle bir memnuniyetsizlik olarak dönüyor.
 

sadana

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Ağustos 2006
Mesaj
2.243
Tepki
2.319
Şehir
Adana
300 Metrelik bir bisikletin olması garip.Fakat, vitesi yokuş çıkarken mi yoksa düz yoldamı değiştirme ihtiyacı duydunuz? Bir de ayakta vitesi yukarı aldıysanız ,tabi ki hatalı siz olurdunuz.(Yetkili firma kurduğu için.)

Ama yetkili bayi'nin kurmuş olduğu bir bisiklet ise bende 100% haklısnız.
Haklılığın karşılığda 80,00 TL imiş.(Türkiye için)

Birde olayın sonunda o parayı ödemişsiniz.Neden daha fazla diretmediniz?
Tabi,umutsudunuz,uzatmak istememişsinizdir.(Bence tabi)

Geçmiş olsun.Umarım,talihsiz olaylarla karşılaşmazsınız .
 
  • Beğen
Tepkiler: halil

Şafak Atilla Akpınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.239
Tepki
1.587
Şehir
Ankara-Dikmen
Bisiklet
Trek
ula* mal benim olcak adamları linç edicek vaziyetteyim o derece şu an kızgınım.
Birde öyle pişmiş şekilde cevap veriyorlar.Ani vites değişimiymiş kafalarinda kırarım bu bisikleti.
Geçenlerde buralarda salcanadon bir yetkili mesajlar yazıyordu.Okuda gör!OKU!!! manisaspora birde sponsor oldular..
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
Geçmiş olsun.. Keşke biraz daha diretseymişsiniz.. Bu kadar kolay pes etmeniz ki haklı olduğunuz anlaşılıyor normal değil.. Ayrıca göreceli de olsa bir aktarıcı değişimi için 30tl ücret almakta baya vicdansızlıkmış.. Hele de 50tl'lik aktarıcı için 30tl almak ayıp yani..


@Şafak Atilla Akpınar
Manisaspor'a Salcano değil Bianchi sponsor oldu..
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
GeÇmİŞ Olsun, Çok Moral Bozucu Sahİden, KeŞke O Parayi Ödemeseydİnİz, Allah Beterİnden Saklasin.
 
Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
10
Tepki
7
Şehir
İstanbul
Valla hemen pes etme durumu değil. Zaten kararı veren mecra ile iletişime geçmiyorsunuz. Servis alıyor. İncelemeye yollayacağım diyor. Sonucu bildirdiğinde kabul etmedik. Ve "kullanıcı hatası" gibi bir açıklamanın haksız olduğunu , bu çirkin durumu paylaşmaktan çekinmeyeceğimizi söylememize rağmen sonuç budur.
 
  • Beğen
Tepkiler: sadana

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
Böyle uzak durlarla olmaz bu iş. Karşılarına geçip şikayetinizi uygun şekilde anlatmalısınız.. Gerekirse direk yetkililerle konuşup onlara gerekirse tehditvari olarak sizinle ve bu olanlarla ilgili forumlarda ve blog sayfalarında yazı yazmayı düşünüyorum diye uyarsaydınız eminim gerekeni yaparlardı.. Sonuçta memnuniyetsizlik ve kötü reklam onlar için 80tlden çok daha önemli değerler.. Türk sporuna bu kadar değer ve destek veren bir firmanın böyle birşey yapacağını düşünmek istemiyorum..
 

ahmet ozgen

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ekim 2006
Mesaj
1.731
Tepki
613
müşteri memnuniyeti diye bir konu yok adamlarda amaç satana kadar güzel gösterip sonrasında aldıkları paraya bakmak.salcanonun 2010 kataloğunu ciddi anlamda inceledim,üst model bisikletlerin donanımlarında mesela sram x9 çekiş sistemi yazmışlar ama sadece arka vites ve vites kolları x9,zincir,ön vites,ve rublenin x9 ile uzaktan yakından ilgisi yok.ayrıca elıxır 5 hidrolik fren sisteminde kullanılan rotorlar seri dışı shımano,bunun dışında marifetmiş gibi çemberler için dt swıss 4.30 yazmışlar sadece göbekler ve tellerden bahsedilmemiş göbekler seridışı shımano ve teller taiwan tellerden kötü.işin aslı düzelen hiç bir şey yok sadece bir kaç adı sanı düzgün komponent ile güya bir gelişim yaşandı fakat bu kadarlık bir gelişimle bile başedemediler.görüştüğümüz üst düzey salcano yöneticilerinin üslubu da hiç hoş değildi,esnaflıkla müşteri memnuniyeti ile ilgilenmiyorlar.bundan sonraki kararlarınızı ona göre verirsiniz.
 

Samet Şenel

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
2.243
Tepki
782
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Salcano,gelişimi sadece üst düzey malzemeleri ucuza vererek yakalamaya çalışıyor ama bu servis,teknik destek durumlarına el atmazsa bundan öteyede geçemeyecek bir firma maalesef. Elin yabancısı işte bu yüzden Dünya markası..
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
@d.berkay

Memnuniyetsizlik ve kötü reklam dolu zaten forumda ve kullanıcılarda, kimin umrundaki hocam köşe mahalle bisikletçisi servisininmi, şaka gibi olaylar yaşanmış 30 tl işçilik alınmış arabamı bu :mad: Ayrıca Türk sporuna ne gibi desteği varki bu markanın manisaspor derseniz onunki bianchi . Salcano dan daha iyi olan yerli markalarda var (geotech,kron,sedona) salcano önce bu markaları örnek almalı bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: gabalı

F.Ekin

Üye
Kayıt
21 Ocak 2006
Mesaj
92
Tepki
67
Şehir
İstanbul
Salcano da çok uyanık. sporculara iyi bisiklet veriyor sanki bisikletleri güzelmiş gibi :) yok böyle bir şey göz boyamaktan başka bir sey değil. zamanında bianchi de bunu yaptı yarın başka marka da yapacak. bizleri koyun sürüsü sanıyorlar. ben sporcuların yerine olsum o bisikletlere binmezdim.
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
@Muzaffer Yılmaz

:D ben o derece bir yarışçı olsam kendime yakıştıramazdım arkadaşım (sözüm sana ;) ) çekerdim altıma giantımı scott umu herneyse o kadar resim çekiliyor ayıp olur yahu:D
 

Şafak Atilla Akpınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.239
Tepki
1.587
Şehir
Ankara-Dikmen
Bisiklet
Trek
Memlekette zaten bisiklet üzerine spor klübü bile yok.Lassa,ankaragücü birkaç tanede belediye sporcusu durum bu.Sponsor karşılıyor hertürlü masrafı ben neden salcano kadro kullanmıyım ki :) aptallık bende olur o zmn

Kimisi 2008 model bisikleti 1500 € satıyor.Kimisi 2010 full ultegralı bir bisikleti 1500 € satıyor.öyle kim kimin ağzına bal sürerse kazanıyor durum bu.Salcanoda böyle yapıyor işte sizlerin dedikleri bu yola çıkıyor.Fox'u xtr'ları döşe,gerisi millet baktıkca harika desin.

yukarda karıştırmışım salcano ankaragücüne bianchide manisaya sponsor olmuştu.
Ankaragücü sporcularına soralım.Sizlere sponsorluk anlaşması gereğince nasıl bir destek de bulunuyorlar?Kendi kadroları ile görüyorum ben yarışlarda sporcuları
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
@Şafak Atilla Akpınar

Henüz bunları yazmak için erken ama şu an takımdaki Elit ve u23 Sporculara XX donanımlı karbon dağ bisikletleri verilecek..
Yukarıdaki arkadaşlardan birisi yakıştıramadım vs. demiş, bunda yakıştırılmayacak bişey yok. XX donanımlı SLR jant setli bir bisiklet ile bütün sezon yarışlara girip çıkabilecek masrafı tahmin edebilir misiniz? . Salcano bisiklet verdiği bütün sporculara malzeme desteği de sağlıyor. Parçalarında bir arıza olduğunda yenisini veriyorlar.. Bu Türkiye'deki bir bisiklet sporcusu için bulunmaz fırsat.. Herkes böyle yüksek donanımlı bir bisiklet alabilecek kadar kazanmıyor henüz bu spordan.Seneye bende gururla Salcano kullanacağım.. Takımıma, arkadaşlarıma, bana verdiği destek beni fazlasıyla memnun ediyor. Ayrıca şu an Türkiye'nin en iyi sporcularından 10 tanesinin altında Salcano karbon bisiklet var. Seneye de Türkiye'nin en büyük dağ bisikleti takımlarından birisine sponsor oluyor. Tamam reklam için yapılıyor tabi ki, yapılsın kime ne zararı var. Bilakis çok fazla yararı var herkese,spora.. Keşke Kron, Sedona, Geotech'te böyle bişey yapabilse ama zor. Herkesin yapabileceği iş değil bu..
Konuyu çok dağıttık galiba.. Sonuçta ben Salcano'nun bu olay karşısındaki tavrını onaylamadım tabi ki ancak bence olay aracı olan bisikletçide bitiyor.. Bahsettiğiniz olay yani arka aktarıcının jant tellerinin arasına girmesi öle hızlı vites değiştirme veya başka şekilde olmaz, tek olma ihtimali ki oda çok düşük arka vites birinci dişli üzerindeyken bisikleti zıplatmanız veya kaldırımdan falan hızlıca inmeniz olabilir. Ancak buda gerçekten çok düşük bir olasılık.. Bence burda kullanıcı madur edilmiş. Bence hemen pes etmeyin. Hakkınızı arayın..
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
@Muzaffer Yılmaz

Olabilir güzel bir fikir isim işi:) Ben o adamların yerinde olsam salcano nun verdiği full donanımlı bisikletin donanımını alır başka kadroya takıp yarışırdım. Adamlar canondale karbon kadroyu mengeneyle yarısına kadar sıkıp gevşetiyolar kadro direk eski haline geliyor, açıkcası ben salcanonun karbon kadrosundan böyle bişey beklemiyorum. Avrupada üretilen koskoca dünyaya kendini ispatlamış optimum ar-ge ve mühendislik kullanan üreticiler varken neden yerli malına bakayım hadi onuda geçtim kadro tasarımı olsun logo olsun berbat bu işler öyle kadroya 2-3 şekilli çizgi atmakla olmazki. Salcano firmasının insanlara yaşattıkları şeyler zaten ayrı bir olay. Salcano kurbanı olmuş insanlar salcano kullanan yarışçıları görse içlerinden ne geçer çok merak ediyorum :D