Scudo Sports

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

@ömer karan
salcano astro 210 v kullanıyorum. ama markanın fanatiği değilim. 3*9 deore ile donanımı güncellemek veya satıp 3*10 deore bisiklet almak arasında gidip geliyorum. ama fiyatlara baktığımda yine salcano çıkıyor önüme. almak istediğim modellerin kullanıcı yorumlarını inceliyorum, şikayet eden yok.

memlekette asgari ücret 846tl (gelirim 926tl + fazla mesai. fazla mesaiden de günlük 1 saat mola süresini düşüyorlar kullanmadığım halde). € 3tl, $ 2,2tl. ithal maldan alınan gümrük vergisi, kdv ve ötv gibi gerçekler de varken benzer donanımda bir dünya markasına sahip olmak, salcanodan min 1000tl pahalı. bende bu kadar para yok. yoksa ben de isterim en iyisini. parası olan alsın, saygı duyarım. ama kullanmayıp da markayı karalayanı da anlamam. bu marka fanatikliğinden başka birşey değildir.

Scudo
@Cemali Avcı

Madem durumunuzu söylediniz. Bende ufak tefek bir şeyler söyleyeyim. Bende aylık geliri sadece babasından aldığı 500 tl ( yeme içme konaklama sigara bisiklet kontör aklınıza ne gelirse herşey için toplam bütçem bu) olan bir üniversite öğrencisiyim. Babam esnaf sadece o çalışıyor ve aylık gelirinin 1500 tl den yukarı çıktığını görmedim okuyan 2 tane daha kardeşim var. Zamanında sahibi olduğum bisikletler imzamda görünüyor. Şuanda dedacciai kadro mu topluyorum. Memleketin durumunun bende farkındayım Euro nun 3 tl olmasının doları 2 tl nin üzerinde olmasının bu yüzden topladığım bisiklete sıfır ultegra stı kol alamadım 2. el 105 kol aldım. Benim Salcano firmasıyla hiç bir alıp veremediğim yok. Salcano nun beğendiğim modelleri de var. Hatta şöyle söyleyeyim. Salcano Türkiye deki tek adam akıllı firma olduğu için desteklenmesi taraftarıyım. Ve Salcano dan da beklentilerim var. En azından alt seriler için kendisi kadro üretmeye başlamalı kolları sıvayıp işin bir ucundan tutmaya başlamalı artık. Bunu yaparsa desteğim her zamankinden başka olur.
büyük bir ihtimalle şuan salcano kullanmayıp salcano ya karşı antipatim olduğunu bu yüzden salcano yu karalamaya çalışan biri olduğumu düşünüyorsunuz. Eğer öyle bir şey düşünüyorsanız forum da hakkımda biraz araştırma yapmanızı öneririm. Bakarsanız görürsünüz ki yeri geldiğinde insanlara salcano yu da önerdim. Yeri geldi salcano alma şunu al da dedim. Salcano kullanıp kullanmama konusunda da salcano nun bir kaç modelini kullandım. öyle 1 2 tur değil. 30 40 50 km. ve ayrıca şuan hali hazırda evimde duran 3 4 sene kadar önce sıfır aldığım salcano ng 650 var. Yani kullanmadan bilmeden etmeden karalama politikası yapan biri değilim. Benim yaptığım hiç bir yorum marka fanatikliği değildir. ancak forum da gördüğüm bir çok salcano kullanıcısının yaptığı marka fanatikliğidir. Adam salcano nun sitesini sık kullanılanlar ına ekliyor. forumda bisiklet önerisi isteyen herkese bütçesine salcano nun hangi modeli uyuyorsa bunu kesin al diyor. Adama şu şu şu modellerden hangisi diye soruyor. Bir salcano cu çıkıp salcanolara baktın mı diyor. Bırak bunları salcano al diyor. karşıdaki model bariz salcano nun modelinden iyiyken adam başka markayı karalamaya çalışıyor. Şimdi salcano kullanıcısı olan bazı kişilerin bu yaptıkları marka fanatikliği değilde nedir? sorarım size. Bir kez daha söylüyorum. Ben salcano ya kullanılmasına falan hiç karşı değilim. Ve şunu da açık net söyleyeyim. Şuan aldığım dedaccici kadroyu almış olmasam salcano xrs030 kadro almayı düşünüyordum. Tamam salcano nun güzel bisikletleri var. Fiyatları uygun alınsın satılsın. Ama karşısında daha iyi bir bisiklet varken ve bisiklet alacak olan insan istemiyorken iyi bir bisikleti karalamaya çalışıp salcano yu gereğinden fazla övmek fanatiklikten başka bir şey değildir. Ego tatmininden başka bir şey değildir.

Yalnız bu arada iyi salcano reklamı yapıldı firmanın sahipleri durumu uzaktan gülerek izliyorlardır.Reklamın iyisi kötüsü olmaz:))

@Yılmaz Fatih
Söylediklerinize katılmıyorum, yabancı markalı bisiklet'lerim oldu, bir şekilde bu bisiklet'ler den memnun kalamadım hep sorun yaşadım ve bisiklet araştırmaya başladım, bana en uygun bisiklet'in imzamdaki bisiklet olduğuna karar verdim. Tam istediğim donanımlar hepsi bir arada bu bisiklet'de toplanmış, aslında ben marka gözünden bakmadım bisiklet'e sadece istediklerim onda vardı. Diğer markalara daha fazla para verme gereği duymadığım içinde bu bisiklet'i aldım. Memnun kaldım ki tavsiye ediyorum.
Yoksa en kral bisiklet'i almayı bende biliyorum yani :) ama mesele o değil işte kafanda donanımları birleştirirsin acaba bu donanımlarda bir bisiklet varmı diye arayışa girersin eğer bulursan marka önemli değildir, para söz konusu olmadan bisiklet'i alırsın. edindiğim tecrübeler neticesinde diğer markalar ne ise kullandığım bisiklet'de odur.

Okuduklarımdan anladığım salcano casionun bisiklet versiyonu:)

Loading %61..

• Beğen
Tepkiler: Emre Kılıç
@sezer16

Sezer abi zaten bakarsanız her gün bir salcano konusu hiç olmadı bir konu içinde salcano nun tartışılması falan oluyor yani kesin. Artık salcano nun sahiplerinin forumda üyelik alıp gizli gizli burlarda dolaşıp bilinç altımıza işlemeye çalıştıklarını düşünmeye başlayacağım neredeyse :) Yada çalışanlarına forum da üyelik alıp buradan satış yaptırıp prim mi veriyorlar ne yapıyolar bilemedim :) işin şakası bir tarafa böylede bir şey yapsalar baya başarılı olacaklar hani. Eğer böyle yapıp kazandıkları fazla paralarla yerli kadro üreteceklerse bunu bile desteklerim yani. Yeterki Türk malı olsun. Geçtiğimiz yaz bir söylenti duymuştum accel Manisa fabrikasında Türk malı yol kadrosu üretecek diye dört gözle bekliyorum valla.

@kivilcimbSüper bir şey bu yaaa karnıma ağrı girdi valla gülmekten doğru gerçekten:))))))))

bir kaç kere salcano kadrosunu çamur attım ordan biliyorum :)
hemen ünlü markaların ( cannondale , giant , trek vs) kırılmış bükülmüş kadro resimleri falan yapıştırılıyor konuya.

hayır sanki titanyumdan kadro ürettilerde biz almadık anasını satım :)

Bir şey dikkatimi çekiyor medyada veya herhangi bir yerde salcanonun ,sedonanın sahipleriyle veya bisikletin piyasa yapıcılarından biriyle yapılmış herhangi bir röportaj söyleşi filan hiç izlemedim sahi sahipleri kim bu firmaların bilen varsa paylaşırsa sevinirim gerçekten merak ediyorum bu kadar lafın üzerine.

@ömer karan

Altına imzamı atarım. Koyu harflerle belirttiğim kısmı ben de farkettim :) Aslında yazılacak çok şey var da neyse... En büyük Salcano :)

Ha bi de konu başlığını her okuduğumda aklıma evrim teorisini tek soruyla çürüten adam aklıma geliyor: "Madem biz maymundan geldik, şimdiki maymunlar neden insan değil" :D

@sezer16
Sabahtan beri konuyu okuyorum. Sonunda Kron'u satıp Salcano alıcam. :)

@sezer16

İlk sayfada bununla alakalı mesaj var.

@Tahir Keskin Teşekkür ederim ilginize salcano ailesi tamam sırada sedona var:))))))

@ömer karan

sözlerimden marka fanatiğisin, salcanoyu karalama gibi birşey anlaşıldıysa özür dilerim. genel konuştum. körü körüne birşeye takılmak tabiki saçma. salcano kullanıyorum diye en iyisi tabiki bu değil. anlamadığım şey, insanların alt modelleri kullanıp veya görüp bütün markayı kötülemesi. yoksa bugün deseler bana para sorunun yok, al sana bisiklet deseler kimsenin gidip salcanoyu seçeceğini sanmam...

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@mhmmt111

bende de 2011 ng 650 vardı 350 tl ye aldım.bir hafta önce 220 tl ye sattım.kadroda orta göbeğin olduğu yerdeki kaynaklar güzel bir şekilde yapılmadığı için göbek su alıyordu.

salcano mu? bende salcano kullanıcısıyım 7 ay kadar oldu kısa turlarda ve şehir içinde kullanıyorum. Bisikletin aldıktan sonra turda sele ayarını yaparken sele borusu yerinden çıkmadı, dört beş kişi zorla çıkardık. Sele borusunun geldiği yerde kadro içinde alüminyum parça olduğu için çıkmamış ve sele borusu mahvoldu. Daha sonra zamanla sele borusu yamulmaya başladı :), ayrıca ön teker göbeğinden ses geliyor neredeyse aldığımdan beri. Servise gidiyorum oldu diyorlar iki gün sonra yine aynı. Dört beş kere içini açıp temizlediler yağladılar hala aynı. İnsanların tercihine saygı duyarım ama ben bundan sonra almam.

Umarım salcano yetkilileri de forum'u tekipe ediyorlardır.

@Mehmet Altuğ

Dostum bisikletini o hale getiren kişinin suratının ortasına kafayı bir oturtacaksın bak bakalım ilgileniyor mu!. bazen insanların anladığı dilden konuşacaksın.

@Kamil Soylu

kadro ile ilgili yaşadığınız sorun tamam da, göbekle ilgili yaşadığınız sorun tamamen servisle ve göbeği üreten markayla alakalı :in: benim de pedallardan ses geliyordu. servise gittim. istersen garantiye gönderelim ama bir ayı bulur dönmesi dedi. yedek pedalım yoktu. 5tl ye plastik pedal aldım, pişman da olmadım. servis var, servis var..

@kivilcimb

Haberleri yok ama o giant, trek kadroların girdiği şartlara Salcano kadrosu girse ne olacak sonuç. :)

@ömer karan

1. Sayfadan 12. sayfaya kadar tüm yorumları okudum ve bu yorum konudaki en doğru yorumdur kardeşim kim ne derse desin bundan sonra konuşulanlar boş tartışmalar olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Geri