Scudo Sports

Salcano fiyatları güncelliyor.

Bir muhalif olarak itiraf etmeliyim ki hakikaten Reis'i tebrik etmek lazım: Bugüne kadar enflasyonu unutturmuş.Enflasyonist döneme denk gelince milletin aklı karışmış.
Enflasyonda sapla saman;atla it izi birbirine karışır.Ama ekonomi bilimi kendi dinamikleri içinde piyasaları bir şekilde bir düzene sokar.

Scudo
@hamlet2006 üstadım ne bilimi burası türkiye burda bilim,ilim, din, iman para=para=para===yine para olmuş hadi şimdi çıkalım szile buluşalım gidelim dediğim esnaflara diyelim kardeşim bak bu yaptığın yanlış bilimsel görüşler var hamlet arkadaşımız anlatacak size artık dayakmı yeriz ,küfürmü yeriz.hadi anlatalım bilimsel yaklaşımla ekonomi bilimini:suspus:

Neredeyse bütün firmalar güncellemeye almışlar indirim çıkmayacağı garantide bindirim nekadar çıkacak özellikle peugeot firmasını merak ediyorum fiyatları iyiydi oda modaya uyup zama gitti. (link) yeni fiyatları açıklamış sora setli model 3200 tl olmuş:mad::confused: aaa pardon 3199 tl imiş bayağı fark oldu:ckskc::acpsnr:

@Turcu_75 Şu anda bütün mahallelere kar yağıyor.Kar yağışını meteoroloji bilimine göre açıklayamıyor olmamız kar yağdığını anlamamızı gerektirmez.Ekonomi de A dan Z ye eğitimli eğitimsiz bütün oyuncularını kendi kurallarına göre şekillendirir.

Bu konuya son yazımdır. Son birkaç senedir çok zor zamanlar geçirdim. İlk önce maddi olarak batışın eşiğine geldim. Arabam gitti, evim de neredeyse gidiyordu. Allah razı olsun babam benim için kredi çekti. Ancak taksitleri çok yüksek olduğundan eşim ve benim maaşım ödemeye zor yetiyordu. Bu nedenle ne kadar da nefsime ağır gelse de kağıt hurda toplamaya başladım. Ardından 2 sene arayla doğmadan iki evlat kaybettim. Moral olarak tam bir çöküş yaşadım. Psikolojik olarak da çöküşteydim. İşte tam o zamanlarda, yaklaşık sekiz ay önce bisiklet benim imdadıma yetişti. Sonra bu forumla tanıştım. İnsanların birbirlerine saygısı, düzeyli tartışmaları, yardım severlikleri benim kafamdaki bisikletçi imajına tamı tamına uyuyordu. Sonra bir zaman geldi forumdaki seviye yerlere inmeye başladı. Birbirine laf sokmaya çalışanları mı istersin, üst düzey bir bisiklet kullandığı için düşük seviye kullanıcıları ezmeye çalışanları mı istersin yada düşük seviye bisiklet kullandığı için üst düzey kullanıcıları kıskananları mı istersin? Beyler benim kafamdaki bisikletçi imajı bu değildi. Gereksiz görülürse silinebilir.

@hamlet2006

Katılıyorum. Ekonomide duyguya yer olmaz. Söz gelimi, 6 ay önce stoğuna 1000 liradan bisikleti koyan bir satıcı, bunu 6 ay öncesinde 1400 liradan etiketlesin. 6 aydan bu tarafa a'dan z'ye ürün fiyatlarında artış oldu, su fiyatı bile ikiye katladı neredeyse. O gün sattığında 1400 lira eden bisiklet, tanesi 1.5 liradan 933 tane 5 litrelik su da ediyordu aynı zamanda. Bugünse firma ona yeni siparişlerde 1000 lira olan fiyatın, 1300 liraya yükseldiğini iletti. Satıcı, ben bunu 1000 liraya almıştım, aynı fiyattan satmalıyım derse şöyle olur: 6 ay önce 1.5 lira olan su bugün en az 2.5 lira, yani, 1400 liraya satarsa eğer 560 adet su alabilir. Esnaf değilim, sadece duygusal arkadaşların kaçırdığı bir noktayı belirtmek istedim. Enflasyon dönemlerinde her şey zamlanır, cebimizdeki para buhar olur. Son durumda 6 ay önce 1000 liraya aldığı bisikletin bugün alış fiyatının 1300 liraya yükseldiğini öğrenen satıcının 6 ay önce aldığı bisikleti 1700-1800 lira olarak güncellemesi 800 lira kâr yaptığı anlamına gelmez, enflasyon 800 lirayı emmiştir keza. Su basit bir örnekti, çevrenize bakınız zamlanmayan ne var? Sözün özü: 6 öncesinde 1000 lirasını bu bisiklete ayıran adam, aslında bugünkünden çok daha değerli bir parayı, bugüne kıyasla alabileceği hacim ve miktarca oldukça fazla şeyden feragat ederek yatırdı 1000 lirasını. Aslında bugünün 1300'ü ile, 6 ay öncesinin 1000 lirası bence aşağı yukarı aynı değerde.
Memur maaşlarına enflasyon zammı yapılıyor mesela, aranızda bu eklemeyi reddeden var mı? Hayır ben onu haksız kazanç görüyorum diyen var mı?

Şu an adını hatırlayamadığım bir iktisat profesörü, ilk dersinde öğrencilere şu soruyu sorarmış:
- Neden ihracat yaparız? (Döviz girdisi)

Vatandaşa karmakarışık gelen ekonomi işleyişini şu cevapla basite indirgemişti.
+ İthalat yapmak için. (Döviz çıktısı)

Döviz az giriyor, çok çıkıyor. Elde döviz az olunca var olan para dövize dönüşüyor. İşte bu sırada vatandaşa giren de bir türlü çıkmıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Konuda bir ''ahlak'' muhabbeti dönmüş..Geldim,buyrun:D

Bazı arkadaşlar şu konunun farkında değil..Konu şu;şu an içinde bulunduğunuz sistemin bilimsel adı şöyle;
Serbest piyasa ekonomisi..
Wikipedia şöyle demiş;
Serbest piyasa ekonomisi, ekonomik faaliyetlerin tam rekabet şartları içinde serbestçe yapılabildiği, ekonomik sorunların çözümünün devletin ekonomiye müdahalesiyle değil fiyat mekanizması aracılığı ile gerçekleştirildiği ekonomi.
Adam bisikleti 1000 liraya alır,sana 20.000 lira çeker..Sanane..Bu fiyat çekmesi yüzünden bu kişiye ahlaksız filan diyemezsiniz ki..Fiyatı beğenmediyseniz,''İyi günler'' veya ''hayırlı işler'' der ve çıkar gidersiniz..Hepsi bu..

Bunlar da ahlak yok,bunlar namussuz,iç güçler bunlar,siyonist bunlar filan..Ne oluyor ya:D

@ahlaksız
Zaten arz talep kanunu gereği, o şirket bir süre sonra seleksiyona uğrar.

Satıcı malını 3 ay önce 600$'dan alıp, 700$'a satışa sunmuş olsun. Bugün de halen 700$'a satıyorsa bu fırsatçılık mıdır?

• Beğen
Tepkiler: ventiol
''Burası önemli'' yeni ekonomi programı ile dağ fare doğurdu der isek;ne olacak bu Salcano fiyatları?

Bundan 2-3 yıl önce 2000 tl olan bisikletin 2. el fiyatı 1500 tl diyelim. Şu an ise sıfırı 4000 tl ve 2. elide 3000 olsun. 2-3 yıl önce aldığınız bisikleti satarken 1500 tl mi yoksa 3000 tl mi fiyat çekersiniz? Şu an verdiğim örneği hızlandırılmış şekilde 2 aylık zaman diliminde yaşıyoruz. Esnaf bence haklı.

biraz ortadan girmiş olacağım ama salcano ve acell bisiklet 3-4 gündür güncellemede fiyatları.
ben en çok merida'ya fitil oldum haziran ayında crossway300 3460 tl idi sonra dolar yükseldi 4160tl yaptılar geçen haftada 4950 tl yapmışlar. şimdi piyasada crossway 300 yok. bir satıcı 6000küsürden satıyor. demiyorum ki ekonomik kriz satıcıyı vurmuyor zam yapmasın ama bunun insaflı bir yanı olur 3460tl iken zaten kar edilecek ve sezonunu kapatmış bir ürüne bu kadar zam yapılmasının sebebi nedir anlamıyorum?

@slckats

Gereksiz değil. Yaşayanbilir. Geçmiş olsun başınız sağolsun. Eğer sizi kırdıysam özür diliyorum. Selamlar.

@onur tuna
zaten böyle zam yapa yapa millet almıyor ve bisikletler ellerinde patlıyor:eek:yaşadığım şehirde bunun örneğini gördüm üstelik bir daha ki seneye yeni model olarak insanlara ittirmeye çalışıyorlar:komik:

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
@Gringo1903 @Harun. O kadar artış yapılmasını savunmuyorum ama E N F L A S Y O N had safhada olduğu sürece şaşırmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Tek salcano değil her firma güncelledi, güncelliyor, güncelledi
Fakat stok mal ile 2.elin gelen zamların oranından daha fazla zamlanmasını aklım almıyor
Yeni etiket fiyatı 3200 olan bisiklete yeni etiket fiyatı 3600 dedi pazarlıkla 3250'ye indi bu mu ticari ahlak
1600 liraya satılıyordu sıfırı 2.eli 1300'e satılıyordu sıfırın fiyatı 2300 olunca 2.el 1750 olmuş bu mu ticari ahlak herkes birbirini öpme peşinde
Sakarya'da hala 1 porsiyon çorbayı 2-3 liradan satabiliyorlar(kaliteli ürünler kullanıyorlarmış ve mutfak herkese açıkmış) burada en ucuz az çorba şuan 7 TL
Böylelerinin hiçbir savunulacak yani yok

Geri