Scudo Sports

Salcano fiyatları güncelliyor.

@slckats
Şöyle yapalım;
Siz bisikletçisiniz. Distribütör firmadan 800 TL'ye aldığınız bisikletleri 1100 TL'den satıyorsunuz.
Bir gün çalıştığınız distribütör diyorki bir sonraki siparişinde bisikletleri sana 1100 TL'den vericem artık.
Elinizde ki ürünleri kaçtan satardınız bu durumda?

Scudo
@BerkEvren

Dürüst bir esnafsam 1100 TL'den satarım.

1100 TL'den yeni parti alacağım zaman da 10 tane bisiklet almak yerine 8 tane alırım. Ben dürüstsem müşteri de armut değil, dürüstlüğümü bilir ve yine bana gelir, ikinci bisikletini de benden alır, arkadaşını da bana getirir, tamirini ne bana yaptırır, ekipmanını da benden alır. Çünkü ben dürüst bir esnafım ve müşterilerime yolunacak kaz gözüyle bakmayan bir esnafım.

Bir dükkana girip, satıcıya içten içe söverek bisiklet almak ve bir daha o dükkanın önünden geçmemek var,
Bir de bisikleti alıp, esnafın insanlığına hayran kalıp tüm tamirat-bakım işlemleri için ona gitmek ve tüm ekipmanları ondan almak var :harika:

Müşteriye armut gözüyle bakan esnaf er-geç batacaktır çünkü armut olan kendisidir

@BerkEvren demekki sizde bu işde olsanız çok güzel öpeceksiniz milleti bravo! devam edin kraldan fazla kralcı olun.

@Serkan Mıstınoğlu
Süper ama bunu ancak böyle her seriden 8-10 tane alacak kadar büyük esnaf yapabilir bunu unutuyorsunuz. Yani iş hacmi büyük olan biri bunu tolore edebilir ancak. Daha ufak çaplı esnaf ilk yazdığım seçeneğin dışına çıkamaz. Zaten iş hacmi büyük bisikletçiler yapıyor bu yazdığınızı. Yani sorun küçük esnafın çakal olması değil, bu piyasada çarkları döndürecek halde olmayışları bence.

@Turcu_75
Ekonomi dibe inmiş diyorum, çarklar dönmüyor diyorum ve kralcı mı oluyorum ? Bravo :cool:

@BerkEvren Hayır toplamda 8 adet bisiklet alırım. Eskiden 10 adet alıyordum, şimdi 8 adet alırım. Müşterimle aram zaten iyi, müşterim bana gelip "abi şöyle bir model var, bu modeli sende göremedim, ama ben bu modeli senden almak istiyorum, eğer bu modeli benim için getirtebilirsen senden almak isterim" der, ben istek üzerine o modeli de getirtirim ve hemen satarım, müşterisi zaten hazırdır. 200-300 lira karım da bana kalır.

Yine söylüyorum; Çünkü müşteriler armut değiller :harika:

@BerkEvren sizmi bu işyerlerini savunacaksınız banane bundan batsınlar böyle adamlarla muhatap olmakdansa başka iş yapsınlar işmi yok çalışmak isteyene millete fırsatcılık yap kazıklamaya çalış sonra ekonomi çok kötü biz büyük firmalarla aynımıyız de ohh yaa ne güzel.

Eflasyonist dönem ne demek unutmuşsunuz.Fiyatlar genel seviyesinde artış olması garip gelmemeli.Enflasyon olan bir dönemde ne olmasını bekliyordunuz?A dan Z ye bütün esnaf ve tüccarlar ürettikleri mal veya hizmetin fiyatını artırır.Enflasyon etik,metik, din, iman da dinlemez.

@BerkEvren Stoğumda olan geçmiş yılın ürününü bir anda 800 TL fazlaya satmam. Örnek, kullandığım Casper M1 telefonu 3 yıl önce 999 TL te aldım. Şu anda da Fiyatı 999 TL ila 1100 TL arası değişiyor. M3 modeli de aşağı yukarı aynı. Bu adamlar niye uçurmamışlar fiyatları?

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Stok yönetim sistemlerini,stok değerleme yöntemlerini vbyi içinde bulunulan döneme göre düzenler.Bu ekonomi biliminin kuralıdır.

@Turcu_75
Ben firmaları savunmuyorum :snzdglsn: Ekonomi kötü durumda diyorum. Büyük firmalar bir süre daha tolore edebildiği için etiketlerde fazla oynama yok sadece. @Serkan Mıstınoğlu 'nun dediği gibi 10 yerine 6 ürünle piyasaya girme lüksleri var. (Ki bu büyük bir küçülmedir) Bu bir süre idare edecek onları sadece.

Asıl yerli üreticiyim diyenlerin aslında montaj firması olması mesela sorun. Dövizden bağımsız, kendi kaynaklarımızla bir yerli bisiklet üretemiyoruz bu ülkede.
Ki ekonominin bu halinin asıl sebebi, üretmeyen bir ülke oluşumuzda.

@Serkan Mıstınoğlu
@Serkan Mıstınoğlu
Söylediklerinizde haklı olsanız da değerlendirmediğiniz bir parametre var.
İnsanların 5 lira için adam bıçakladığı memlekette, 1 lira için adam değişmediğini mi sanıyorsunuz?

@hamlet2006 ne bilimi allah aşkına siz bu esnafı kim sanıyorsunuz ya bilimmiş ;) bu kadar bilgi birikim eğitim varsa bu adamları bozan ne ozaman?

İnanamıyorum ya biz ne zaman bu kadar maddi düşünmeye başladık. Hani nerede Ticari ahlak?

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Turcu_75
Esnafın bilimle tabiki işi yok. Ama bu mikropların beyni yok diye tıbbı bilimden saymamak gibi oluyor sanki :islik:

@BerkEvren ekonomi kötü diye elindeki müsteriyi öpmeye çalışanlara ben esnaf felan demiyorum benimde işyerim var çok şükür ama öyle ama böyle ayakda kalmaya çalışıyorum en azından yastığa başımı koydummu vicdanım rahat.

Aynı mantıkla 2. el araç sahipleri de aldığı fiyattan satmalı araçlarını. 3 yıl önce ikinci elini 45 bin TL' ye aldığın aracı bugün neden 65 bin TL' ye satıyorsun peki? Ahlak, fırsatçılık, etik sadece esnaflar için mi geçerli?

@BerkEvren allahdan müslümanız ya ,her cuma cumadayız ya belki yırtarız. tanıdığım bir esnaf harika bir yerde işyeri kira derdi yok elemanı yok tek başına hala sattığı ürün diğer elemenları olan bir işyerinden fazla, ve bu adam iş yapıyor ya, dükkan nasıl dolu hayretler! içindeyim bu milletede müstehak biraz.

bir süreliğine yurtdisina gidiyorum insallah bir aksilik olmazsa yapilan bu firsatcilijtan dolayi dönerken yanimda kadro mu getirsem diye düşünmeye başladım.

2018 de aldigi x ürünü 2019 fiyari ile satmak fırsatçılıktir bunu kimse savunmasin elinde eskiden kalan ürünü kar edecek kadar zamlamasi normal ama gidip de yeni fiyattan satmasi kabul edilemez

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Geri