Scudo Sports

Salcano 2009 Yilinin ŞaŞirtici Markasi!!

arkadaslar salcano bir turk markası ve eger ulkesinde basaralı olursa sizin desteklerinizle onerilerinizle bir dunya markası olabilir suphesiz en iyisi hic yapılmayandır bu konuda butun olumlu olumsuz elestirlerniz yazınki bizde kendimizi yenileyelim eliştirelim sadece turkiyede değil butun dunyada basaralı bir marka olalım

Scudo
ingilterede de bir fabrikası var unutmayalım bende salcano astro var 2008 model ve kullandığı malzemeleri hesaplıyorum bu bisiklet bu fiyata nasıl satılıyor diye şaşırıyorum aynı tipte bir bisikleti kendin toplamaya kalksan 800 tl civarı oluyor ki bu seneki modelde daha iyi malzemeler kullanmış jantları buldum yabancı bir sitede sadece jantlar 80 euro fiyatı var ön amortisör vitesler aynakol shimano altus vites kolları sadece 45 dolar ve ben sadece 450 tl ye almıştım şimdi üstüne ilaveler yapıyorum bazı parçaları değiştiriyorum mesela aynakolu shimano deore FCM530 170 MM pedalları shimano M 520 rl speed pedal yaptım frenleri shimano deore v-fren yaptım biraz pahalı oluyor ama iyi oluyor gibi bu ayı atlatayım 2 hafta sonra orta göbek arka ruble vites fren kolları ön vites arka viteside deore serisine döndüreceğim 550 yi falan bulacak ama iyi bir bisikletim olacak sizce bu parçaları değiştirdiğine değermi? zoom boyun zoom gidon zoom sele borusu falan var üstünde kadroda 6061 seri alüminyum kadro ne dersiniz

evet graphicturk dediklerine aynenn katılıyorum. bu fiyata gerçekten inanılmaz bi bisiklet. bence deora dan önce bi dene derim altusları sonra biraz rahatlayınca kendin takarsın ki ben de öyle yapıcam. sonra da sele olabilir mesela..

Bu arada yeri gelmişken ben de bir düşüncemi Salcano yetkilileri ile paylaşayım.

Alt model çelik kadrolu bisikletlerinde de insan vücuduna daha yatkın ölçülerde kadro üretmelerini teklif ediyorum. Bunun yapılabilmesi için ekstra bir maliyeti olacağını sanmıyorum. Örneğin ng303 serilerinde 16'' boyunun kadro ölçüleri oldukça iyi. Bundaki maksat performans artışından ziyade konforun arttırılması... Yolda bi çok kişide görüyorum, farkında olmadan acı çekiyorlar.O bisiklete binmekle kendilerine eziyet ediyorlar.

Bu fikre ulaşmamdaki asıl düşünce daha farklı. Arkadaşım şehir işlerini halletmek için fazla parçalardan Bisan Art kadro üzerine bisiklet kurdu. Bir gün kendi bisikletimin yürür halde olmamasından dolayı işlerimi halletmek için arkadaşımın bisikletini aldım. Bisan'ın Art modelini orta yaştaki insanlar iyi bilirler. Cidden üzerindeki parçalarla ve kadro işçiliğiyle zamanının kaliteli bisikletlerindendi. O gün tüm işlerimi hallettim ve bisikleti arkadaşa teslim ederken tekrardan bir inceledim kadroyu ve kafamdan şunlar geçti. ''Keşke şu kadronun ölçüleri biraz daha uygun olsa da şehiriçi işlerimi zevkle halledebileceğim ekonomik bir fiyatlı bisiklet kurabilsem...''

Kadro kalitesi bir yana uygun geometri konusunu ciddi ciddi düşünmenizi rica ediyorum. Bahsettiğim olay hayata geçirilebilirse Türkiye'de bir ilk olacaktır.

salcano nun yeni modellerini ben de gördüm çok beğendim 2009 da atılım yapmışlar gibi bir imaj yarattı bende...
keşke bisiklet hakkında daha çok bilgim olsaydı,yada bu bilgiyle şimdi alıyor olsaydım

sn.ali sundu 303sv ile alu için yorumunuz olabilir mi? iki model arasında kararsızım da.hangi modeli alsam?

@unalkutlu

303 sv tabiki donanım olarak çok daha üst modeldir .baştan sona her anlamda farklıdır tabiki ergonamiside çok farklı .kesinlikle kararsız kalma ng 303 sv alaıp rahat rahat pedallarsın ..

SAYGILAR ;

ben daha bisiklet alacam
önce sedona borla alırım dedim ama salcanoları inceleyince kararımdan vaz geçtim
hem kalitali hemde uygun fiyata bir bisiklet

bütçemi toparlayabilrsem ben de salcano 303srd almayı planlıyorum, üzerinde ritchey ve sram donanımlar var, danıştığım arkadaşlarım da olumlu baktılar, bakalım hayırlısı...

inş yeni biiskletimi sizlerle paylaşma fırsatını yakalayabilirim...

herkese bol pedallı günler...

Geri