Evet ben de öyle sanıyordum. İlan bölümü var aslında forumda, hatta satılan ürünlerin hepsine ayrı ayrı bölüm de mevcutArkadaşlar merhaba, bu konu dolandırıcı yada hırsızlara ait ilanların paylaşıldığı konu değil miydi?
Aslında öyleydi. Ama işin diğer tarafı da bana mantıklı geliyor. Şu anda bir çok alışverişte farklı şehirden olması nedeniyle güven sorunu olabiliyor. İlgili link paylaşımı yapan forum üyelerinin hakkında kimdir nedir bir bilgi sahibi olabilme adına mantıklı. Yada 100 lira pazarlık payı varsa belki bisiklet forum üyesi olmaya özel 150-200 lira olur indirim payı.Arkadaşlar merhaba, bu konu dolandırıcı yada hırsızlara ait ilanların paylaşıldığı konu değil miydi?
GET ilanında nasıl olur bilmiyorum ama "param güvende" yöntemi ile katakulli yöntemi uygulayanlar oluyor. Daha önce bir kaç teknoloji sayfasında karşılaşmıştım, bir benzeri de arkadaşımın başına gelmişti mesela ben o yüzden kesinlikle get veya param güvende yöntemlerini kullanmıyorum ısrar edenler oluyor ama yapacak bir şey yok.Evet normalde öyleydi, ama kimse okumaya tenezzül etmeden lap lap ilan yapıştırıyor 😂
Bu arada flood olacak ama, sahibinden üzerinden çok fazla telefon geliyor. İlan konumundan farklı yerlerden arıyorlar. Get ilan açtırıp bi katakülli çevirmeye çalışıyorlar. Dün adanadan birisi aradı illa abi get aç alayım diyor. Dedim adanada arkadaş var ben ona göndereyim onla buluş al, yok abi ne gerek var get aç alayım hemen yapıyor, var bi iş ama bilmiyorum
Oha harbiden, bu gün ekşide de birisi mont yollamış, geri yırtık mont yollamışlar, adam alan kendi montunu vermiş kargoya, isyan ediyorlardı.GET ilanında nasıl olur bilmiyorum ama "param güvende" yöntemi ile katakulli yöntemi uygulayanlar oluyor. Daha önce bir kaç teknoloji sayfasında karşılaşmıştım, bir benzeri de arkadaşımın başına gelmişti mesela ben o yüzden kesinlikle get veya param güvende yöntemlerini kullanmıyorum ısrar edenler oluyor ama yapacak bir şey yok.
Param güvende ile satışta ürünü teslim alan alıcı, onaylamadıktan sonra satıcıya bedel gitmiyor. Misal alıp bir bahane ile ürünü iade ediyor. Tabi kapalı kutu hiç bir kimse aynı ürün mü gelip/gidiyor bilmediği için ürünü satan arkadaş ürünün teslim aldığında aynı modelin bozuk versiyonu (ekran kartı, ram) veya hiç alakasız bir ürün ile karşılaşabiliyor. Bu durumda bir nevi ürünü çalınmış oluyor. Bir dönem bagaj demiri ve çantasını 300e anlaştım kişi illa param güvende diye ısrar edince satış yapmadım bir hafta sonra yazan fiyattan birisi direk aldı. Sahibinden üzerinden şuana kadar hiç bir üründe veya satıcı da sorun yaşamadım. Bir kere facebook üzerinden aldım, kaliper üzerindeki fren keçesi kaçırıyor çıktı aldığım kişi sürekli bahane bularak beni engelledi.
Bizim insanımız her türlü açığı bulma konusunda uzman olmuş durumda, sürekli bir katakulli ve dolap dönüyor. Örnek olarak aşağıdaki görseldeki durum gösterilebilir yada İkea içinde bulunan restaurant bölümündeki sınırsız içeceğin kaldırılması gibi. Bir görevli "5 litrelik şişe ile yakaladıklarımız var" demişti.
Malın birimi desem,boşluğuna gelmiş bir şark kurnazımı desem az önce facede paylaşmış,bu ilanın tuzağına düşmüş ve dolandırıcıya mis gibi kapora olarak yarısını göndermiş,Allah bereket versin bu salaklar olmasa bu adamlar bu ilanları neden koysunBedavadan biraz pahalı 😂 msj attim bakalım ne diyecek, faturası muhtemelen yoktur,polis eşliğinde gelsem (kuzenim polis) elden sattigina dair belge verirmisin yazdim bakalım ne diyecek🤔
296258 dosyayı görüntüle
Bilgisayar oyunundan aldığı araba görseli sahibinden üzerinden ilan açan adam vardı. Videoya almış "abi kaparoyu vereyim bana ayır" diyenler dahi vardı. Bir kaç gündür sabahları Müge Anlı 'da yağ satacağız diye dolandırılanlar çıkıyor ilk başta 1 milyon olarak başlayan program şuan itibari ile 50 milyon TL 'ye ulaşmış ve bu olay 2010 ile 2017 arası gerçekleşmiş. Bir amca 2012 yılında 2.8 milyon lira ile bu dolandırıcıların ağına katılmış. O para şuan bile çok iyiyken o dönem nasıl bir şeydi aklım almıyor. Bizim ülkede daha çok dolandırıcı da çıkar dolandırılan da.Malın birimi desem,boşluğuna gelmiş bir şark kurnazımı desem az önce facede paylaşmış,bu ilanın tuzağına düşmüş ve dolandırıcıya mis gibi kapora olarak yarısını göndermiş,Allah bereket versin bu salaklar olmasa bu adamlar bu ilanları neden koysunulan hiç bilmiyorsan yazarsın internete fiyatını tespit edersin bisikletin,o zaman ayıkırsın haaa dersin 50 60 bin liralık bisiklet bu fiyata olurmu ya deyip tuzağa düşmezsin,ama nerdee bizim sözde çakal insanımızda o zeka...
Ben olsam utanır çaktırmam paylaşmam artık facede,neymiş ben yandım başkaları yanmasınmış.
ifade verme garantiliBedavadan biraz pahalı 😂 msj attim bakalım ne diyecek, faturası muhtemelen yoktur,polis eşliğinde gelsem (kuzenim polis) elden sattigina dair belge verirmisin yazdim bakalım ne diyecek🤔
296258 dosyayı görüntüle
Evet, dediğiniz kişiyi biliyorum. İlk oyundaki araba ile satış yapmaya çalışıp sonraki gün kaza yaptım diyordu.Bilgisayar oyunundan aldığı araba görseli sahibinden üzerinden ilan açan adam vardı. Videoya almış "abi kaparoyu vereyim bana ayır" diyenler dahi vardı. Bir kaç gündür sabahları Müge Anlı 'da yağ satacağız diye dolandırılanlar çıkıyor ilk başta 1 milyon olarak başlayan program şuan itibari ile 50 milyon TL 'ye ulaşmış ve bu olay 2010 ile 2017 arası gerçekleşmiş. Bir amca 2012 yılında 2.8 milyon lira ile bu dolandırıcıların ağına katılmış. O para şuan bile çok iyiyken o dönem nasıl bir şeydi aklım almıyor. Bizim ülkede daha çok dolandırıcı da çıkar dolandırılan da.
Buradaki durumda bana göre çoğunluk "bu fiyata kaçmaz ya kaçak gelmiş ya da çalıntıdır beni ilgilendirmez" zihniyetindeki fırsatçı olduğunu sanıp tuzağa düşen insanlar. Bunun dışında tabi ki az da olsa fiyat model araştırması yapmayıp ilana aldananlar da vardır.