Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Scudo
Arkadaşlar ikinci el bisiklet satın almadan önce ters çevirerek kadro ve maşanın jant ile birleştiği noktayı kontrol edin lütfen. Göbek milinin kapattığı gizlediği hasarlar olabilir jantı çıkararak bakın. Satan kişinin mesleği kimliği size gizli ayıplı ürün satmayacağı anlamına gelmiyor. Ben yandım siz yanmayın.

Arkadaşlar ikinci el bisiklet satın almadan önce ters çevirerek kadro ve maşanın jant ile birleştiği noktayı kontrol edin lütfen. Göbek milinin kapattığı gizlediği hasarlar olabilir jantı çıkararak bakın. Satan kişinin mesleği kimliği size gizli ayıplı ürün satmayacağı anlamına gelmiyor. Ben yandım siz yanmayın.
Öncelikle geçmiş olsun umarım çok bir sıkıntı yoktur. Kesinlikle öyle, eğer yakın ve görme imkanı varsa kesinlikle o anda her yerine bakılıp kontrol edilmeli. Geçenlerde dış lastik satıyordum, jant ile geldiği için bakmamıştım öyle kullandım. İlana koydum birisi ile anlaştık kontrol ederken görüm toplu iğne başı kadar üstten yarılmış içeriden sıcak yama ile yamalanmış. Anlaştığımız kişiye görsellerini atıp alacaksa fiyattan bir miktar düşeceğimi söyledim ve kendisi aldı. Sonrasında herhangi bir sıkıntıda yaşamadık. Ayıplı ve hasarlı mal satan kişiler illa ki var. Bir de meslek durumu var, benzerleri bana da rast geldi. İnatla ondan alım yapmamı isteyen uzman çavuş olduğunu iddia eden şahıs ve geçen hatalarda inatla kapıda ödeme ve 100 lira indirim isteyen öğretmen olduğunu söyleyen kişi gibi. Ürün için 400ten 300e indim 200liraya almak istiyor, hali hazırda ilanda ola ürünüm için başlangıç fiyatları 350den başlıyordu, bir sinirle ilanların bazısını kaldırıp bazısında da fiyat artırımı yaptım. Bir çok alıcı 1000 liralık ürünü 500e alınca, satıcının indirim yaptığını düşünüyor ama adam zaten ürünün fiyatı 2-3 kat yukarından koyduğu için değişen bir şey olmuyor.

Genellemeler için kusura bakmayın, sanki herkes dolandırıcı üç kağıtçı yada şark kurnazıymış gibi oldu ama bu ay içinde sattığım evdeki bazı fazlalık eşyalarımdan sadece 2 tane dürüst alıcı çıktı o kadar. 1 tanesi farklı bankalar arasındaki kesim ücreti olan 1,86 TL'yi bile önemli görüp ödemek yerine vereceği paradan düşmüş, artık çok daha zengin olduğuna eminim.

Ben de şuraya satılık bisikletimi bırakayım o zaman.
Sağlık problemim nedeniyle galiba veda etmek zorundayım. Belki bir şehir bisikleti olabilir.

(link)
Diğer ilanlarında bilimum malzemeleri de peyder pey satılığa çıkaracağım, zaman içinde bir sürü şey birikmiş fark etmeden.

Öncelikle herkese iyi günler dilerim...

Gerçekten Piyasada Ederinin Üzerinde Çok fazla ürün var Özellikle Marka Bisikletler Ederinin Üstüne Kazıklanmaya Çalışılıyor Kadro Değeri Evet Vardır Fakat bunun da Sınırı var bunun yanında Alacaklara Rapor olarak (Bisiklet bisiklet) olarak anlatır isem

-Karbon Bir Bisiklet alırken 15 yıldan fazla eski olan bir şey almayın (Olabiliyor ise max 10yıl)

- V yada CB Fren olan ve özellikle de Yol alırken Jant çemberi kontrol edilmeli bu detay çok kaçar. Bunun Nedeni Fren Papucu Aynı Rotor Gibi Çemberin Fren yüzeyini eritir ve Eğer kötü birde kullanıldı ise jant, Lastiği bile takamayabilirsiniz.

- Cannondale Marka bisiklet alırken Bütün parçalarının sağlam yada Tamir edilebilir (Değişmeden) Yapılabilir olmasına Önem verin Çünkü Cannondale Fatty, Lefty gibi serileri ve 2010 yılı aşağısında Genelde Özel Furc, Orta göbek, Maşa ve Shox, Kadro kulağı ve Boğaz gibi parçarı kendine özel yapmıştır neredeyse hiçbir yerde bulamayacağınız binlerce parçası vardır.

-Giant Markada ise Anthem serisi ve o benzeri bisikletlerin Muhakkak Shox çalışır ve Sorunsuz olmasına Özen gösterin çünkü Giant, Anthem Serilerine 165'lik shox kullanmaktadır. Bu Shoxun Piyasası fazla pahalı ve çok Zor bulunmaktadırlar. Ekstradan Faith Serisinin Kırmızı Olanlarına Dikkat etmekte fayda var Gerçekten eskilerdir

-Ghost Marka alırken (Benim ki de Satlık) Nila Serisinin Kadro Boyuna Aldanıp kormayın. Nila Serisi Özel olarak Biraz dar Kalıplıdır Örneğin Benimki L olmasına Rağmen S ile M gibi durmakta ve 165 boy ile (29") kullanılabilir. bunun Yanında Ghost, En son Bisiklet gönderimini 2018 yılında Giriş yapmıştır ve Ondan Sonra hiç (2022)
Daha giriş yapmamış 2019 üstü yazanların Hepsinin Kadrosu aslında En Fazla 2018 dir.
Nila Serisi ise Sadece 2016-2017 üretilmiştir.

-Specialized Marka alırken Özellikle de Full süspansiyonlu olanların Linkleri Genelde Kronik olarak Sorunludur (En Çok Demo ve FRS serisi) Eğer Kaynaksız istiyor iseniz Biraz Fazla uğraşmak Yada İncelemek gereklidir.
Tek bunla kalmayıp Almadan Önce Kendi özel Shoxu yada Fox Fload Brain vardır Normal shox gibi değillerdir Bir Kontrol edilmesi iyi olacaktır (Bakım da yaptırılabilir size kalmış).
Yol Sektöründe Çok sıkıntılı Ürünü Yoktur ama Yine de Kontrol edilebilir Size kalmıştır.

-Scott Marka alırken Yol sektöründe İyi Ürünleri olabilir ama Eski Speeder serisinde Dikkatli olmalısınız (Genelde Sram ise) Bunun dışında Gerçekten iyidir. Full Süspansiyon olarak Hem de eski Genius alacak iseniz Çok dikkatli olunup Muhakkak kontrol edilmelidir. Bahsettiğim Genius hepsinde Shox Jant ile sele Borusu (Kadro) arasında olur. Bu shox, Benzersizdir evet fakat aynı zamanda Çok zor parça bulunması ve Problemlidir bunları eğer bakımları aksatılıp birde yattı mı Sorun olma ihitmali yüksektir aynı zamanda Bu Karbonlar Gerçekten Eski (Karbon Katman Teknolojisi) Ve Linklerinde ve Alt arka bacaklarında Kornik Sorun Vardır Gerçekten Çok iyi Bakmak lazım
Son olarak ise Voltage serisinde Genelde olması gerektiği gibi SS (Vitessiz) iken bazı modellerinde (Özellikle E-Thru) SS olmayabilir

Merida Alırken ise Yol sektöründe Reacto ağırlıklı olmak üzere Karbon sele boruları biraz bakım ister (Daha sık) Bunlar kontrol edildi ve sorun yok ise ses sonrasında temsilenip Gereken Solüsyon sürülmelidir.
Dağ sektöründe Merida Hardy Gerçekten Güzel bir seridir Fakat 3 ve üzerinde SS olmaması Dirt jump hayranlarını birazcık üzmüştür (Vites takılması Gerekiyordur)
Ek bilgi olarak Steel serisi (Cro-Mo) olanlar Normal Hardy (Al) serisinden Çok daha fazla sağlam ve Hafiftir Ufaktan bir not olsun diye.

Bu Markalara Özellikle Değindim Çünkü Alıcı ve Hayranlar Burada Çok Hata yapmaktalar Ve Marka Hayallerinin önce Suya sonra Kin olmamalıdır Eğer Çok az Yaşandığını Düşünüyor iseniz Benim önerim Apartman Bahçelerine, Depolara vb. Yerlerleri dikkatlice incelemeniz çünkü orda Bir sürü Terk edilmiş Hayaller var ve Tek sebebi binilemeyecek kadar Kötü üretilmiş yada Durumda olmasıdır

Eğer İsterseniz Güvenimi Kazandı İsem Ö.M yoluyla bana ulaşıp istediğiniz Ürünü Resmi var ise Kontrolünün bir kısmını Yapabilirim

Eğer Yardımcı Olabildiysem ne mutlu bana
Eğer olamadıysam da Ö.M kısmına beklerim.
Son Olarak Da Bende Kendi ilanımı Bırakmak istiyorum belki ilginizi çekebilir. Elimde Şu anda 29" Karbon Ghost Nila Var ilgilenen olursa Ö.M olarak ilanı Sahibinden atarım (Site izin vermedi)

Son düzenleme:
Çok Teşekkür ederim Can Bey

Anladım ki ;pazarlıksız fiyattır,lütfen pazarlık teklif etmeyin gibi ilan açıklamaları, insanın sesinin ekosunu duymak gibiymiş..

Dolandırıcı veya çalıntı ihtimali olduğunu düşünüyorum 1 rakam eksik yazsa zaten sıfırı alınabilir. 1300 liraya kimsenin böyle bir bisiklet vereceğini düşünmüyorum ilan için mesaj attım bakalım ne olacak? İlan olurda kaldırılırsa diye görsel ekliyorum telefon ve satıcı bilgisini kapıyorum, herhangi bir sıkıntı olmaması adına.
(link)

Ekleme: Satıcının farklı ilanı var 26" umit marka bisikleti 1700den satıyor. Bir ay önce letgo da rast geldiğim 900 liralık triban 520 gibi.
Screenshot_2022-06-29-15-52-25-789_com.sahibinden.jpg
Yani ne diyeyim ki

Öncelikle herkese iyi günler dilerim...

Genelde Çevrimiçi Alım Ve Satım İlanlarında Bu taktik çokça Görülür Örnek Verecek olursak:
"
A" Adlı bir kişi "X" Marka Model Bisikleti hızlıca Satacak ve En hızlı ve Kolay satabileceği en iyi yer Letgo Olan yer olduğunuz biliyor ve tabiki de bahsettiğimiz
Olayı da iyi de biliyorsa yapacağı İşlem şudur:

X Ürünün Değerini Kendi 10.000TL belirledi ise : -1. Kişi Ürünü ilk önce o fiyatı Yazar.
-2. Kişi Ürünün Fiyatını Örn: 100.000TL yazar.
-3. Kişi Ürünün Fiyatını Tekrar 10.000TL Yazar.

Bu Çok da Kurnaz Olmasada Letgo da Yaklaşık olarak "A adlı Kullanıcının favoriye eklediğiniz İlanı %90 indirim Yaptı 10.000TL oldu X ilanı görüntüle"
Gibi Diyecektir Fakat Gerçekten Sinir bozucu ise :

Yine aynı Fiyataki Ürün Herşey aynı şekilde ise :
-1. Kişi Ürünü İlk önce o fiyatı Yazar
-2. Kişi Ürünün Fiyatını Örn: 100.000TL yazar.
-3. Kişi Ürünün Fiyatını Örn: 1000TL ila 0TL yazar.
-4. Kişi Ürünün Fiyatını Tekrar 10.000TL yazar
Sonuç Gerçekten Hayal kırıklığı olan şu sonuçtur:
"A adlı Kullanıcının favoriye eklediğiniz İlanı %100 ila %99 indirim yaptı 0TL ila 1000TL oldu // // der"

Bunlar Çok olur kanmayın Bazıları da Satılmış ürün yada Kafasına Göre oynar Sorunca Da Ya Satmaz Yada Kaldırmayı unuttuğunu Söyler yada Genelde Aldığı Yeri BİT pazarı Gibi Bir yerden Söyliyor ise ve Bilinçli olarak ise (Farkında ise) Az ihtimal değil Mailesef ki Ürünü Çalan yada En azından Çalan ile Bağlantısı Var demektir Direk Sen hırsız sensin demiyorum Fakat bilinmesi gereken Yine De parada Versen Kul hakkı (Dinsel oldu biraz) ve Hırsızın Paçasını Kurtarıp Kendi Paçanızı Astırdınızı Bilmeniz Gerekli unutmayın.

Şimdi linki atmacağım ama adam 4 bisiklet koymuş ilana çok çok ucuz fiyatlara ve ilan açıklamasında bir YouTube kanalına davet etmiş, inceleme için bakın diye. Ben anlamadım neden böyle bir şey yaptığını.

2019 kron rc1000 için 3500 tl fiyat yazmış ve az kullanıldığını söylemiş. çizik vuruk görünmüyor vites kollarında bile çizik yok ama zincir ruble vs paslanmış. öyle balkonda falan bekledi herhalde. bu bisiklet için iyi mi bu fiyat. amaç yol bisikleti deneyimlemek.
Screenshot 2022-07-02 at 22-14-24 Neredeyse hic kullanilmamis yarış bisikleti - Bisiklet ile i...png
Screenshot 2022-07-02 at 22-13-58 Neredeyse hic kullanilmamis yarış bisikleti - Bisiklet ile i...png
(link)

Merhaba arkadaşlar aşağıdaki bisiklet nasıldır fiyatı ederini bulur mu treking bisijletten tribana geçme niyetim var
(link)

Merhaba arkadaşlar aşağıdaki bisiklet nasıldır fiyatı ederini bulur mu treking bisijletten tribana geçme niyetim var
(link)
Boyunuz kaç bisiklet 48 kadro bu paralara daha uygun alternatifler bulunur bence. Bulunduğunuz şehir ve boyunuzu yazarsanız güzel alternatifleri atarız.

Boyunuz kaç bisiklet 48 kadro bu paralara daha uygun alternatifler bulunur bence. Bulunduğunuz şehir ve boyunuzu yazarsanız güzel alternatifleri atarız.
Teşekkürler boyum 1.72 iç bacak 76 konyadayım

(link)

Şair burada market bisikletine sticker yapıştırmış da Merida diye kakalamaya çalışmış.
Altus yazan arka aktarıcı da kabak gibi gözükürken full tiagra set yazmış.

Bir sürü de hırsızlık edebiyatı; zavallım, fatura da taşınırken çalınmış...

Aralık 2009 kayıt yaptırmış ve 13 sene sonra sayın Dik' in ilk satış ilanını gördük.

Yedi Uyurlar bile bu kadar sabırlı olamazdı.

Yarın, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gel beni ara, diye mesaj attım.

Böyle zeki saftirikler bitmez. Emmim bana satarsam 150 TL ateşleyecekti.

Yarın ola hayır ola...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri