IslakElliAsker
Aktif Üye
- Tepki
- 243
- İsim
- Bilal
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Tamamen beklentinize bağlı, fiyat olayini iyi dengelerseniz alıcı her zaman çıkacaktır.Benim de scott sub 30'umu satmak gibi bir niyetim var. Letgo ya da sahibinden ilanları nasıl? Dönüş oluyor mu?
Bence bu, normal bir bisiklet üzerine kit takılmış. Kitler 4.000-6.000 civarına alınıyor. O bisikletin boşu da 1000 etmez bence.70 km de elektrikli bisiklet İlan No: 957727728
(link) merhabalar bu bisikletin markasını ilk defa duydum. Tanıyan bilen var mı? Fiyatı sizce nasıl? İş için elektrikli bisiklete ihtiyaç doğdu sizce alınır mı?
Let'sgo ne oluyor tam olarak? Letgo olmasın o?Arkadaşlar Let's go ya dikkat edin
Çok fazla sahte ilan var
Benim Sahibinden açtığım ilanı ankaradan biri aynı resimleri alarak açmış ,
Tabii Sahibinden ve Let'sgo da farklı fiyat olunca ilgilenenler aradılar , uyardılar
Let'sgo ya baktım Şikayet için bir tel var cevap veren yok , Şikayetlere girince bir sürü parasını ödemiş ürünü alamamış kişi var
Mtb yi nerede kullanıyorsunuz ağırlıklı olarak. Kendi ağırlıklı yolunuza göre hangisi uyuyorsa ona binin bence. Belki de mtb uygundur size o yüzden sordum.Etrafımda ki herkes yol bisikleti kullanıyor. Ve yol bisikletinin üstünlükleirni , maharetlerini anlatıyorlar. Ben mtb kullanıyorum ama öncesinde 3 defa yol bisikleti alıp kullanmıştım ama şişmanlığım el vermemişti. Şu bisiklete bakıyorum. Oldukça güzel görünüyor. Biraz daha toplayabilirsem alacağım sanırım .https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-carraro-062-race-917803595/detay/
O zaman mtb de kalın derim. Ben de yeni yeni yol bisikletine biniyorum. Açıkçası zorluyor beni. Mtb de daha keyfe keder sürüyorum. Bir süre sadece yol ile binip sonra mtb ye binip net farkı hissetmek istiyorum. Tabi bu dediğim şehir şartlarında.MTB'yi çok seviyorum . Bikepacking çanta vs . Aslında asfaltta araçlarla beraber sürmeyi hiç sevmiyorum. Yol gibi sevdiğim drop barlı gravel çok güzeldi .Gravel mi almalıyım diye düşünüyorum. Performans odaklı değilim. Daha çok coffee ride - sucuk ride mtb ile ama tırmanmaya bayılıyorum . Kaplumbağa gibi olsada.
Eğer performans istemiyorsanız yol bisikleti gereksiz kalacaktır sizin için. Performans anlamında çok dağlar kadar fark var mtb ile. Konfor ise kaymak gibi asfalt olursa yol bisikleti çok iyi. Ülkemizde bu tarz yolları bulmak zor olduğu için yol bisikleti biraz konforsuz kalıyor. Eğer mtbniz size yetersiz geliyorsa yol bisikletine vereceğiniz paradan daha azını bisikletinizin üzerine ekleyip daha hafif ve kaliteli bir şeyler bakabilirsiniz. Kullanım tarzınıza uygun kaliteli bir makineniz olur elinizde.MTB'yi çok seviyorum . Bikepacking çanta vs . Aslında asfaltta araçlarla beraber sürmeyi hiç sevmiyorum. Yol gibi sevdiğim drop barlı gravel çok güzeldi .Gravel mi almalıyım diye düşünüyorum. Performans odaklı değilim. Daha çok coffee ride - sucuk ride mtb ile ama tırmanmaya bayılıyorum . Kaplumbağa gibi olsada.
Performansdan kasıt ortalama sürat mi? Çünkü her ikisinde de performans yapılabilir.Performans anlamında çok dağlar kadar fark var mtb ile.
Verdiğiniz gücü hız olarak geri alabiliyorsunuz. 4 sene mtb kullanıp bir ay önce yol bisikletine geçtim. Aradaki farkı çok iyi hissedebileceğimi düşünüyorum. Düz yolda 60 km hıza kadar çıkabiliyorum(aynı güçle dağ bisikletinde 40 km yi anca görebilirim). Yokuşlarda hayal bile edemeyeceğim anlık hızlara ulaşabiliyorum. Hala dağ bisikletimi de şehir içi sürüşlerde kullanıyorum. Dağ bisikleti çok hantal kalıyor. Ama tabii ki daha konforlu.Performansdan kasıt ortalama sürat mi? Çünkü her ikisinde de performans yapılabilir.
Anlattınız. 😁Verdiğiniz gücü hız olarak geri alabiliyorsunuz. 4 sene mtb kullanıp bir ay önce yol bisikletine geçtim. Aradaki farkı çok iyi hissedebileceğimi düşünüyorum. Düz yolda 60 km hıza kadar çıkabiliyorum(aynı güçle dağ bisikletinde 40 km yi anca görebilirim). Yokuşlarda hayal bile edemeyeceğim anlık hızlara ulaşabiliyorum. Hala dağ bisikletimi de şehir içi sürüşlerde kullanıyorum. Dağ bisikleti çok hantal kalıyor. Ama tabii ki daha konforlu.
Genelde çıkıp 30 kilometre sürdüğüm aynı rotada mtb ile 19 km hız ortalama yaparken yol bisikletiyle 26 km ortalama yapabiliyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Performans diyince benim aklıma yapabileceğinin en iyisini yapıp ortalama hızı yüksek tutmak, yokuş segmentlerini daha hızlı çıkmak geliyor. Sizin dediğiniz gibi dağ bisikleti vücudu daha fazla hırpalıyor ve yorgunluğu uzun sürebiliyor. Hatta dağ bisikletiyle inat edip sınırlarımı zorlamamış olsam bu kada gelişeceğimi zannetmiyorum. Ben dağ bisikletiyle artık keyif alamadığım için ve aynı zamanda hayalimde yol bisikleti olduğu için geçmek istedim. Benim isteklerimi karşıladı. Evet belki vücudumu dağ bisikletine göre daha az zorlayacağım ama bu bence iyi bir şey. Vücudu uzun süreli sürüşlerde dağ bisikletiyle aşırı yoracağımıza yol bisikletiyle keyif alarak gitmek bana daha mantıklı geliyor.Anlattınız. 😁
Ben de 28 yıl mtb üzerine 1 aydır yol bisikletine biniyorum. Evet ortalama hız arttı, evet bazı rampalarda ayakta basarak daha hızlı çıktığım oldu. Zaten amortisör olmamasından ötürü yola aktarılan güç daha fazla tabi, bir de benim mtb ler 26 jant buradan da her Pedal çevirişte %5 gibi daha fazla yol alması söz konusu.
Benim sormak istediğim konu aslında şuydu. Tüm bunlara rağmen mtb ile 50 km asfaltta gittikten sonraki halimle yol bisikleti ile 50 km gittikten sonraki halimi karşılaştırdığımda, mtb ile sanki 2 saat sauna da kalmış gibi geliyorum eve hatta duşta bile terlemeye devam, yol bisikleti ile geliyorum bisikleti yerleştir soyun giyin ne ter kalıyor ne bir şey. 😀
Benim bakış açım göre benim kullanmış biçimimle mtb bana daha fazla performans yaptırıyor. Tabi yıl bisikletçileri kadar ortalama yapabilirsem bir gün p zaman orada da benzer performans yapmış olurum ki bunda her iki bisiklette de performans yapılır tezime çıkıyor 😊
Anladığım kadarı ile sizin parametrelerinize göre vücuttan ziyade bisiklet ile yapılan hızlar ve rampa çıkış hızları, serilik = performans. Size göre de siz haklısınız. Saygı duyarım. 🙂
Ben de aynısını yapmayı düşünüyorum. Bol rampalı bir 50km lik parkur. Çamlıca-boğaz-küçüksu-kavacık-çavuşbaşı-hekimbaşı-ümraniye-göztepe parkuru. Çok uzun süren ramoalar vardı. Gerçi bendeki yol bisikleti ile 52/40 aynakol ile o rampaları çıkabileceğime pek imkan vermiyorum ama deneyeceğim.Geçen sene kondisyonumun iyi olduğu zamanlarda yaptığım sürüşler arasında en zorlu rotaya sahip bir aktiviteyi bu sene yol bisikletiyle yapmak istiyorum. Aldığım keyfi ve elde ettiğim süre, ortalama hız ve yorgunluğu kıyaslayacağım