Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Ben kendi sattığı ürün varsa ona da benzer indirim oranıyla öneriyorum daha keyifli oluyor.
Piyasası olmayan ya da piyasadaki fiyatının çok üzerine fiyat koyanlara böyle indirimler teklif edilebilir, ancak normal bir ilana böyle teklif veriyorsa büyük ihtimalle alsatçıdır. Bir keresinde pazarlıkla 1000 liraya sattığım bisikleti aynı akşam hem de kendi fotolarımla 1300e ilanda görünce anlamıştım ben de olayı. Artık sallamıyorum böyle teklifleri.
Ama ilk mesajdan son fiyat soranlara da çok sinir oluyorum. Saçmalık resmen. Satacağım varsa bile ona satmamak için ters cevaplar veriyorum.

Scudo
:D arkadaş biraz fazla zeki sanırım. 4750 yazdığım bisiklete utanmasa 1000 lira teklif edecek

Dosyalar

• 50BF1876-382E-4C7D-AB22-292497D6ACEB.png
    50BF1876-382E-4C7D-AB22-292497D6ACEB.png
    212,7 KB · Okunma: 165
  • 91E54BDF-C461-484F-95DC-82F6A2796149.png
    91E54BDF-C461-484F-95DC-82F6A2796149.png
    238,8 KB · Okunma: 169
:D arkadaş biraz fazla zeki sanırım. 4750 yazdığım bisiklete utanmasa 1000 lira teklif edecek
Yazan şahısı tanıyorum.Zamanında ilanım için bana da yazmıştı.Kendisi tam bir ölücüdür ve aynı zamanda al-satçıdır,mümkün olduğunca bisikletlerinizi satmamanızı öneririm.3000 TL’ye anlaştığımız bisikleti “2950 TL yapalım hocam yol param var o kadar” dedikten sonra iyice soğudum kendisininden.Zaten satmakta kısmet olmadı (iyiki de olmamış).Bundan yaklaşık bir ay önce Messenger üzerinden şu an 4200 TL’den güncel bisikletime 2500 TL teklif etmiş.Kendimi hakaret etmemek için çok zor tuttum…
DF997086-AAD3-4CF9-9C26-7FD6445265B9.png

Ah Volkan bitirdin bizi be :D

• Hahaha
Tepkiler: M.İhsan
Sahibinden.com zıvanadan çoktan çıktı. Bisiklet yedek parça kategorisinde otomobil lastik ilanlarıyla dolu. Adamın birine bu konu hakkında msj attım. Bana diyor ki ; sahibinden.comla öyle anlaştım bana özel bu.

Boyle bi takas teklifi aldim. Bi tek bana mi garip geldi acaba? 🤔

Screenshot_2021-09-15-06-55-36-439_com.sahibinden.jpgScreenshot_2021-09-15-06-55-55-083_com.sahibinden.jpg

Elektronik cihazlarda özellikle ikinci el fiyatları sıfırının %50si civarında olur. Millet genelde sıfırının %10 altı fiyatla başlayıp uzun uğraşlar sonunda %50 bandına yaklaştığı için bunu da bilenler uğramamak adına ilk mesajdan bu yola başvurabilir.

Misal jbl flip 5 ya da 4 bakıyordum. İkisi de 1100-1300 bandında idi. 999 a koyan var 750 isteyen 1050 isteyen. Ben de her ilana 500 veriyorum dedim. Bir tanesi kabul etti ve aldım. Bana göre malın ederi de buydu. Bu dediğim 6 ay önce idi şu an daha yüksek ederi tabi.

Bisiklet konusunda genelde satan daha duygusal yaklaşıyor. Bir gerçek ederi oluyor bir de duygusal ederi. Arasını bulmak lazım. Ama karbon kadro ederi 10.000 olan bisiklete de 5.000 ve yim olmaz tabi. Ederi hakikaten 10.000 olan bisiklete 18.000 isteyen olursa bunun gören de 9.000 vereyim der bu da normal.

Diğer abartı saçmalıklar hep vardır zaten pek de şey etmemek lazım 😁

Elektronik cihazlarda özellikle ikinci el fiyatları sıfırının %50si civarında olur. Millet genelde sıfırının %10 altı fiyatla başlayıp uzun uğraşlar sonunda %50 bandına yaklaştığı için bunu da bilenler uğramamak adına ilk mesajdan bu yola başvurabilir.

Misal jbl flip 5 ya da 4 bakıyordum. İkisi de 1100-1300 bandında idi. 999 a koyan var 750 isteyen 1050 isteyen. Ben de her ilana 500 veriyorum dedim. Bir tanesi kabul etti ve aldım. Bana göre malın ederi de buydu. Bu dediğim 6 ay önce idi şu an daha yüksek ederi tabi.

Bisiklet konusunda genelde satan daha duygusal yaklaşıyor. Bir gerçek ederi oluyor bir de duygusal ederi. Arasını bulmak lazım. Ama karbon kadro ederi 10.000 olan bisiklete de 5.000 ve yim olmaz tabi. Ederi hakikaten 10.000 olan bisiklete 18.000 isteyen olursa bunun gören de 9.000 vereyim der bu da normal.

Diğer abartı saçmalıklar hep vardır zaten pek de şey etmemek lazım 😁
Sigorta şirketleri bile bir malın değerinin her sene %10 düştüğünü kabul ediyor ve buna göre olumsuz durumlarda mağdur kişiye ödemesini yapıyor. Direk değeri %50 demek bence yanlış. 2 günlük ikinci el ile 3 senelik ikinci el aynı kefeye konmaz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren

Lütfen herhangi bir elektronik cihazınızı satın. Satın da sıfırının %50 fiyatıyla ürün sahibi olalım, biraz mutlu olalım.

İkinci el fiyatı satıcı ne isterse o olur. Alıcı da hangi fiyattan isterse ondan almayı kovalar. Bu fiyatlandırmaların bir standartı yok ama olsaydı bile asla %50 civarında olmazdı. Şöyle bir yorumu sanki ömürünüz boyunca sırf alıcı olarak kalacakmışsınız gibi yapmanız komik. Ürününüzü satacağınız zaman yarı fiyatına koyacak mısınız acaba keşke izleyebilme şansım olsa.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Hocam siz ne satıyordunuz da arkadaş takas istedi
Bunun dışında bence kadro önemli salcano astroymuş

Corelli kr100 bisikletim ilandaydi. Kaldirmayi unutmusum. Boyle bi teklif geldi.

Lütfen herhangi bir elektronik cihazınızı satın. Satın da sıfırının %50 fiyatıyla ürün sahibi olalım, biraz mutlu olalım.

İkinci el fiyatı satıcı ne isterse o olur. Alıcı da hangi fiyattan isterse ondan almayı kovalar. Bu fiyatlandırmaların bir standartı yok ama olsaydı bile asla %50 civarında olmazdı. Şöyle bir yorumu sanki ömürünüz boyunca sırf alıcı olarak kalacakmışsınız gibi yapmanız komik. Ürününüzü satacağınız zaman yarı fiyatına koyacak mısınız acaba keşke izleyebilme şansım olsa.
Yakında bir ihtimal jbl charge 4 alacağım. Sıfırı taksitle Vodafone bayilerinde 1420 ye geliyor. Peşin para ile 1200 e de bulunuyor. İkinci el temiz bir ürün bulursam 700 civarına alacağım. Benim elindeki jbl flip 4 sıfırı şu an 1.100 civarı. 550 ye veririm. Satacağım salan size haber veririm.

Siz de sanki ömür boyu satıcı kalacakmışsınız gibi yazmışsınız 😁 empati önemlidir insan hayatında.

Size bir anımı anlatmak isterim.
Geçen sene araç üzeri bisiklet taşıyıcı almıştım 2.el. Mont blanc marka. Sıfırı 1300 TL iken ben 550 ye almıştım. Sıfıra yakın bir üründü. Aracıma takabilmek için başka bir kuşak bandı alıp kullandım 3 ay kadar. Sonra arkaya askı kullanmaya karar verip elimdekini satma kararı aldım. 600 yazdım İnternete. Kontrol ettiğimde fiyatlar artmıştı biraz. Sıfırı 1.600 kere gelmişti. 800 yazsam gideri vardı ama bana anlamlı gelmedi.
Neyse biri almak istedi pazarlık ile 500 e bıraktım. Pandemi vs derken isteyen kişi gelemedi. O sırada bekleyen başka biri vardı 600 vereyim demişti. Bekle dedim alacak olan var o almazsa senindir. İlk adam gelmeyince diğerine gel al dedim.
Satışın olacağı gün biri aradı satılık mı hala dedi. Dedim satıyorum bugun kapatıcam ilanı. Adam demez mi "750 vereyim hemen gelip alayım". Geçmiş olsun dedim satıyorum anlaştım. Ayıp olur dönmem dedim. Neyse.
Almaya gelen adam para çıkartırken 500 ver yeter dedim. 600 değil miydi dedi. Dedim senden önceki ile 500 e anlamıştım. Sana da aynı fiyata vermezsem içim rahat etmez.
Adam mutlu oldu. Alan memnun satan memnun.

Bazen herşey para değildir.

Elektronik cihazların sigorta değerleri başla bir şey. Sigorta şirketleri sizden atın almıyor o cihazları eskitme payı olarak yerine koyma değeri olarak belirliyor o değerleri. Buradaki konu ile uzaktan yakından ilgisi yok maalesef.

Taraflı bakmaksızın empati yaparak biraz insaflı düşünmekte fayda var. Hep bana Rabbena olmaz.

Dediğim gibi herkesin malı kendine güzel ve değerli gelir.

Not: yıllar önce almış olduğum bir elektro gitarımı (floydrose solak) nadir olmasına karşın 600₺ ye bir öğrenciye sattım geçen sene. Neredeyse kusursuzdu. Sıfırı yok o gitarın ama muadilleri 2000₺ den başlıyordu. Zaten solak olunca %20 daha pahalı oluyor otomatik olarak. Bana göre ederi oydu ve verdim gitti.

SATICILARIN FİYAT BELİRLERKEN KENDİLERİNİN O MALA NE PARA VERİRİM DEMESİ GEREKİR. ÖYLE "MALIM BU VERSİNLER İSTEDİĞİM PARAYI" DEMEKLE OLMUYOR O İŞLER MAALESEF 😁

Ekleme yapayım. Misal 1 yıl önce aldığınız televizyona %10mdaha az para vereceksem gider sıfırın alırım. Siz de öyle yapmaz mısınız?

"Ürün alındığı gibi hemen fiyatı %40 - %50 düşmeli ikinci el fiyatı söylemine" katılmıyorum.
2. el vardır 2. el vardır.
Şimdi sıfır alırken ürün bellidir. Sıfır üründe ne olduğunu, ne olmadığını bilirsiniz ve fiyatı üretici belirler.

Ancak 2. el dediğimiz şey çooook ihtimallidir. Satıcı dolandırıcı da olabilir, alıp bisikletini yatak odasında bebek gibi bakmış olan da olabilir, bisiklete sadece binmiş ne yağına ne bakımına ilgilenmemiş olabilir vs vs.

Burada ürünün fiyatını belirleyen şeyler "piyasa" ,"satıcının paraya ihtiyaç aciliyeti" ve "ürünün durumudur."

Örnekler verecek olursam;

1- İlk baharda Mosso Blackedition bisiklet satın aldım 3500 tl ye. Banka kampanyaları vs kovaladım aldım. 2 ay bindim. Sonra model yükseltmek istedim. Sahibinden de ilana koydum. Ancak daha ilana koyduğum gün çalıştığım şirketten arkadaş direkt 3300 e aldı. O da tanıdık olduğu için millet ile uğraşmamak adına fiyatta indim. Sıfırdan farksız bakımları düzenli yapılmış masrafı olmayan bir bisikletti.

2- Sonrasında yeni aldığım carraro big 2712 kadrosu olmadı. 7750 ye almıştım. Hemen detay ilan yazdım. Sahibinden vs. Aldığım fiyattan koydum. 2-3 ay ilan bekledi. Ancak benim paraya ihtiyacım yoktu. Evin kapalı bahçesinde durdu. Geçen gün geldi arkadaş ciddi pazarlıkla 7400 e aldı. Bisiklet sıfırdan farksızdı. Maks 500 km yol yapılmış şekilde tüm kitapçığı vs ile aldı gitti. Alırkende gayet mutluydu. Gerçekten çok çok temizdi.

3- Zamanında kullandığım ford kuga aracımın bagaj kapağını açık unutan yıkamacı, dükkanının alçak tavanına taktı. Bagaj kapağı yetkili serviste komple değişti.Satmaya karar verdiğimde çevremde insanlar "eyvah bagaj değişmiş araç nasıl satacaksın şimdi. Kesin 30-40k en az zarar edersin" dediler. İlanı hazırlarken uğraştım. Her türlü detayı belirttim. Olayın fotolarını da koydum ilana. Yeni araç alacaktım. Ancak yeni aracın gelmesine henüz zaman olduğu için satışta rahattım. Tabi ki ölücüler aradı. Pas vermedim. Sonunda Ford da bir mühendis geldi aracı gördüğü gibi aldı gitti. Pazarlık ile 5k indim. Toplamda kazasız muaddillerine göre 10k indirim ile sattım. Belki daha beklesem o da olmayacaktı. Çünkü araç çok çok temizdi. Aracın bagajı değişmiş olmasına rağmen kazası yoktu. Alan mühendis arkadaş "abi inan showroom da bu kadar temizi yok" diyerek aldı.

Bu kadar laf kalabalığını bir kenara bırakırsak; 2. elde "Adama bak. Satılığa koyduğu bu bisiklete bu para verilir mi? Pahalı koymuş ilanı." söylemleri çok anlamlı gelmiyor bana. Adam zaten piyasa içinde bir fiyat vermediyse alıcısı da olmaz. İlan orda öylece durur. Satmak istiyorsa piyasa içerisinde fiyatlar vermeli.

Bir de türkiye gerçeği var. Hergün herşeyin sıfırına zam geldiği yerde tabi ki ikinci ellerde zamlanacak. Türkiyede olmasak, daha önce satışını yaptığım iki bisikletimi aldığım fiyatlardan satamazdım muhtemelen. Ancak hem bisiklet yok. Hemde sıfır bisikletlere devamlı zam geliyor. Kısaca aldığın fiyatın çok çok azına satmak Türkiye şartlarında bence çok olası değil.

Sözün özü; isteyen istediği fiyata koyar malını. Satın alan çıkarsa satar. Çıkmazsa satamaz. Olay basit aslında.

"Ürün alındığı gibi hemen fiyatı %40 - %50 düşmeli ikinci el fiyatı söylemine" katılmıyorum.
2. el vardır 2. el vardır.
Şimdi sıfır alırken ürün bellidir. Sıfır üründe ne olduğunu, ne olmadığını bilirsiniz ve fiyatı üretici belirler.

Ancak 2. el dediğimiz şey çooook ihtimallidir. Satıcı dolandırıcı da olabilir, alıp bisikletini yatak odasında bebek gibi bakmış olan da olabilir, bisiklete sadece binmiş ne yağına ne bakımına ilgilenmemiş olabilir vs vs.

Burada ürünün fiyatını belirleyen şeyler "piyasa" ,"satıcının paraya ihtiyaç aciliyeti" ve "ürünün durumudur."

Örnekler verecek olursam;

1- İlk baharda Mosso Blackedition bisiklet satın aldım 3500 tl ye. Banka kampanyaları vs kovaladım aldım. 2 ay bindim. Sonra model yükseltmek istedim. Sahibinden de ilana koydum. Ancak daha ilana koyduğum gün çalıştığım şirketten arkadaş direkt 3300 e aldı. O da tanıdık olduğu için millet ile uğraşmamak adına fiyatta indim. Sıfırdan farksız bakımları düzenli yapılmış masrafı olmayan bir bisikletti.

2- Sonrasında yeni aldığım carraro big 2712 kadrosu olmadı. 7750 ye almıştım. Hemen detay ilan yazdım. Sahibinden vs. Aldığım fiyattan koydum. 2-3 ay ilan bekledi. Ancak benim paraya ihtiyacım yoktu. Evin kapalı bahçesinde durdu. Geçen gün geldi arkadaş ciddi pazarlıkla 7400 e aldı. Bisiklet sıfırdan farksızdı. Maks 500 km yol yapılmış şekilde tüm kitapçığı vs ile aldı gitti. Alırkende gayet mutluydu. Gerçekten çok çok temizdi.

3- Zamanında kullandığım ford kuga aracımın bagaj kapağını açık unutan yıkamacı, dükkanının alçak tavanına taktı. Bagaj kapağı yetkili serviste komple değişti.Satmaya karar verdiğimde çevremde insanlar "eyvah bagaj değişmiş araç nasıl satacaksın şimdi. Kesin 30-40k en az zarar edersin" dediler. İlanı hazırlarken uğraştım. Her türlü detayı belirttim. Olayın fotolarını da koydum ilana. Yeni araç alacaktım. Ancak yeni aracın gelmesine henüz zaman olduğu için satışta rahattım. Tabi ki ölücüler aradı. Pas vermedim. Sonunda Ford da bir mühendis geldi aracı gördüğü gibi aldı gitti. Pazarlık ile 5k indim. Toplamda kazasız muaddillerine göre 10k indirim ile sattım. Belki daha beklesem o da olmayacaktı. Çünkü araç çok çok temizdi. Aracın bagajı değişmiş olmasına rağmen kazası yoktu. Alan mühendis arkadaş "abi inan showroom da bu kadar temizi yok" diyerek aldı.

Bu kadar laf kalabalığını bir kenara bırakırsak; 2. elde "Adama bak. Satılığa koyduğu bu bisiklete bu para verilir mi? Pahalı koymuş ilanı." söylemleri çok anlamlı gelmiyor bana. Adam zaten piyasa içinde bir fiyat vermediyse alıcısı da olmaz. İlan orda öylece durur. Satmak istiyorsa piyasa içerisinde fiyatlar vermeli.

Bir de türkiye gerçeği var. Hergün herşeyin sıfırına zam geldiği yerde tabi ki ikinci ellerde zamlanacak. Türkiyede olmasak, daha önce satışını yaptığım iki bisikletimi aldığım fiyatlardan satamazdım muhtemelen. Ancak hem bisiklet yok. Hemde sıfır bisikletlere devamlı zam geliyor. Kısaca aldığın fiyatın çok çok azına satmak Türkiye şartlarında bence çok olası değil.

Sözün özü; isteyen istediği fiyata koyar malını. Satın alan çıkarsa satar. Çıkmazsa satamaz. Olay basit aslında.
Sizin örnekler hep güzel örnekler :)

Sıfır scott rc alıp 3 ay haftada 2 gün 3 er saat ormanda binip, ki binerken ne kadar dikkat edebilirsiniz ki :) sonra satmaya karar veren adamın bisikleti ile, aynı bisikleti alıp sahilde 2 haftada 1 betonda binmiş adamın 3 ay sonraki satış anında bisikletlerin durumu ne kadar farklı olur bir düşünün.

O behsettiğiniz Ford araç örneğini okurken daha sonuna gelmeden 8-10k altına alınır diye geçirmiştim içimden ki zaten öyle olmuş. Arabalarda direkt fiyat yarıya inmez zaten bir çok etken var. Benim dediğim elektronik cihaz örneği. Kapalı kutu olduğu için vermiştim onu.

Bisiklet de aslında çok sakat. Bir yerde kılcal çatlağı olsun bitti o bisiklet. Karbon ise. Ya da örnekler çoğalabilir.

Her iki tarafın da insaflı olması gerekir bence. Alanın da satanın da.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Geri