CengoCenk
Daimi Üye
- Tepki
- 1.092
- İsim
- Cenk
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Aynen dediğiniz gibi. 2. elde en önemli unsurlardan birisi malın/ürünün durumu. Zaten örneklerde özellikle bunu belirtmeye çalışmıştım. Şimdi ben bu örneklerdeki araçlara bakmamış olsaydım özenmemiş olsaydım tabi ki bu fiyatlara gitmezdi.Sizin örnekler hep güzel örnekler
Sıfır scott rc alıp 3 ay haftada 2 gün 3 er saat ormanda binip, ki binerken ne kadar dikkat edebilirsiniz kisonra satmaya karar veren adamın bisikleti ile, aynı bisikleti alıp sahilde 2 haftada 1 betonda binmiş adamın 3 ay sonraki satış anında bisikletlerin durumu ne kadar farklı olur bir düşünün.
O behsettiğiniz Ford araç örneğini okurken daha sonuna gelmeden 8-10k altına alınır diye geçirmiştim içimden ki zaten öyle olmuş. Arabalarda direkt fiyat yarıya inmez zaten bir çok etken var. Benim dediğim elektronik cihaz örneği. Kapalı kutu olduğu için vermiştim onu.
Bisiklet de aslında çok sakat. Bir yerde kılcal çatlağı olsun bitti o bisiklet. Karbon ise. Ya da örnekler çoğalabilir.
Her iki tarafın da insaflı olması gerekir bence. Alanın da satanın da.
Ancak bana özellikle carraro ve kuga için malum sarı sitedeki ilanlarına istinaden çok mesaj geldi "bu fiyata asla satamazsın" "Bu fiyata ancak enayiler alır" vs vs.
Satıcı zaten ürünün nesi iyi nesi kötü bilir. O kapsamda fiyatını belirler. Alıcıya da bilgisini paylaşır. (Dolandırıcı yalancı değilse) Alıcı da fiyata ve özelliklerine bakar. Uygunsa alır. Zaten serbest piyasa ekonomisinin özü budur. Aksi durumda satıcı satamaz, alıcı başka satıcılardan ihtiyacını giderir.