Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Bu sabah sahibinden sitesinde bir ilan vardı de rosa king için 2250 tl fiyat istemiş. Resimlerinide koymuş bir güzel. Birde pazarlık bisiklet başında olur demiş :) Buraya kadar normal, klasik dolandırıcı diye düşündüm. İşin ilginç yanı online bilgisiyar diye 4 yıllık bir mağaza ilanı olmasıydı ve diğer ilanlarında da birçok bilgisayar parçası satışı gözükmekteydi. Rastgele bir ilanı açtım ve konumuna vaktım Amasra görünüyordu konumu. Yaklaşık bir saat sonra tekrar baktım ilan kalkmış. İlandaki mağaza olan online bilgisayar İstanbul Bahçelievlerde gözüküyor ve telefon numaraları da farklı. Nasıl yapmışlar anlamadım. Adamın mağazasının şifresini falan mı ele geçiriyorlar acaba yoksa mağazanın da mı bir parmağı var bilemedim.
4 dakika önce - otomatik olarak birleştirildi

Bu kez de cep dünyası isimli bir mağaza ilanı olarak koymuş. Telefon numarası aynı.
(link) 211641 dosyayı görüntüle
MAĞZA - O kısımdan şüphelenmek lazım ilkin. :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@specific İlanın sahteliği konusunda bir şüphem yok. Benim merak ettiğim bu ilanlar için sahibinden sitesindeki mağazaları nasıl kullanabiliyor onu anlamıyorum.
Sabah aynı ilan "online bilgisayar" isimli 4 yıllık bir mağazadan satılıktı. İlan yayında iken adresi Amasra gözüküyordu, mağazanın diğer ilanları da öyle idi. Şimdi sahibinden sitesinden "online bilgisayar" mağazasına bakıyorum. Aynı logo ile farklı tel ve adresle yine 4 yıllık bir mağaza olarak Bahçelievler'de gözüküyor, ilanları da öyle.
Şimdi aynı ilan yüzlerce ilanı olan 1 yıllık "cep dünyası" mağazasında gözüküyor ve yine tüm ilanları Bartın Amasra olarak görünüyor. Muhtemelen bu da bir müddet sonra İstanbul mağazası olarak gözükecek. Anlamış değilim.

cep dünyası.jpg

Magazalarin sifrelerini ele gecirmisler diye tahmin ediyorum.

Mağazanın son ilanını açtım orada asıl mağaza sahibinin bilgileri duruyordu. Mağaza sahibiyle konuştum adam da şaşırdı. Whatsuptan ekran görüntülerini paylaştım. Sahibindene ve savcılığa şikayet edeceğini söyledi.

aynı şekilde 0552 550 69 22 tel numarası ve-aydın-ulukaya-ismi ile zambak bilgisayar 10. yıl üyeliğe trek checkpoint karbon 2550tl ilan açılmıştı mersinden, pc ler istanbuldan idi. az önce baktım istanbul zambak bilgisayar firmasının ilanları yok şu an, ekran görüntüsü de alamadım @karanbatu
ebay resimleri kullanılmış
(link)

Gerçekten satıyor olsa bile düzgün açıklama yazılmamış hiç bir ilana bakmıyorum.

Bir şekilde mağazaların şifrelerini ele geçiriyorlar. En çok mağdur olan da mağaza sahibi oluyor. Görürseniz mağaza sahibini bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.

Herkese selamlar, sahibinden.com da bir arkadasa kadro almak istedik, sahibi havaleyi yap kargoya veririm dedi (ki bu genelde normal birşey ancak), bir arkadasima para gondereyim kadroyu elden senden alsin dedim. Yok onunla uğraşamam okul dersane vs bahaneler uretti... Sivas'tan Yusuf Kareli'yi taniyan bilen var mıdır?

Genelde sattığım ürünü ankarada elden satmayı tercih ederim. Sağlam gönderdiğim ürünü bozuk bu diye değiştirip göndermeyeceklerinden emin olamam. Sadece satın alırken değil, satarken de sorun artık.

Herkese selamlar, sahibinden.com da bir arkadasa kadro almak istedik, sahibi havaleyi yap kargoya veririm dedi (ki bu genelde normal birşey ancak), bir arkadasima para gondereyim kadroyu elden senden alsin dedim. Yok onunla uğraşamam okul dersane vs bahaneler uretti... Sivas'tan Yusuf Kareli'yi taniyan bilen var mıdır?
Şahsi tanımıyorum, ancak bahsettiğiniz gibi kaprisleri olan kişilerle alışveriş yapmamayı tercih ederim. Bedavaya mal almıyorsunuz sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
@Koray Yılmaz ghost kato fs kadroyu almayı düşünüyorsunuz sanırım. Bisikletin üstündeki donanıma bakarak sadece atlama zıplama için kullanıldığını düşünüyorum. Beni bu düşünceye iten 35-40mm gidon boğazı, 780-800mm gidon, zee arka aktarıcı ile yapılmış düşük oranlı tekli sistem. Bisiklet trail sınıfında olduğu için bu parça seçimleri normal değil. Parçalar "ben bisikleti freeride downhill gibi kullandım" diyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Bilir
Direk banka hesabına havale olmayacaksa bankaya gidecek, kargo için kargoya gidecek. Bunlar için vakti varda elden kadroyu vermek için mi vakti yokmuş? Ben olsam o kişi ile alış veriş yapmam. :)

(link) gezerken gördüm doğruluk payı nedir :D :D :D

@Mab1K Kadro olduğu için (Sadece) doğruluk payı var. Barış Punar dan ayrıca kesin doğru.

Geri