Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Sahibinden'de bir vatandaş, yeni satın aldığım jantın bana ait fotoğrafları ile ilan açmış. Şahısa mesaj attım ama oralı olmadı. Bu insanları gerçekten anlamak güç, madem elinde ürün var, ne diye başkasına ait fotoğrafı kullanırsın, elinde ürün yoksa amacın nedir!

Scudo
@kaju

10-15 binlik bot motor takımına 3 bin lira fiyat yazıyorlar sahte bisiklet işinden daha fazla para kazanıyorlar.
O sektör biraz daha emekliye yatkın olduğu için kapora, havale vs alabiliyorlar.
Benzer şekil dalış saatlerinde oluyor. Kaliteli fotoğraf makinesi lens satışı da yapıyorlar.
Genelde adalardan satış yapıyorlar ki gelen olmasın.
...
Hiç unutmam araba satışı için notere gitmişler. Adamlar çantayla gelmiş anlaşmışlar filan en son para çantası burada kalsın son kez ileriden dönüp geleyim demiş.. çıkmışlar noterden. Çıkış o çıkış.. Tabiki çanta boş :))

• Beğen
Tepkiler: Groims
@M. Mert Babayiğit

Araba nerde?
müşteride.
Para nerde?
müşteride olmuş olay :)
Bu kadarda saf olmamak lazım

arkadaşlar özellikle bu yaz aylarında 2 el bisiklet için en çok takip ettiğimiz bisiklet forumdan sonraki site sah.com a lütfen dikkat ediniz çok çok fazla dolandrıcı mevcut ve kalbur üstü bisikletleri komik rakamlara sattıklarını iddia ediyorlar şüphelendiğiniz ilanı lütfen şikaet ediniz..

bizler donanımı kimin neyi kaça satacağını az çok bilen insanlarız ancak bu spor a yeni heves eden arkadaşlarımızın canını yakmasınlar..

örnek olup yayından kaldırılmış ilanlar aşağıdadır bir kaç tane daha mevcut sizlerde elinizden geldiğince dikkatli olunuz

zB2NA7.jpg

BARj4L.jpg

evvelce satılmış ve fotoğrafların alındığı site

PrYjBd.jpg

• Beğen
Tepkiler: metinoktay
(link)

bakanlığın verdiği bisikleti satıyor. nereye şikayet edebiliriz?

@Mutlu Yiğit

Maalesef satmaya hakkı var, şikayet etseniz de anlamsız olur.

@kaju ilan numarası 454102349 . bende ulaşılabiliyor ilana hala yayında ilan.
@mtbrhnkc hak mı, kusura bakmayın da ihtiyacı olan birinin hakkını gasp edip sonra da yok aslında benim değil de binemiyor gibi bir yalanla satmak size mantıklı geliyor olabilir ama böyle birşeye hakkı yok. etik nedir, ne doğrudur ne yanlıştır öğrenmemiz lazım toplum olarak. burda sizi suçlamıyorum kanıksamışız artık böyle şeyleri normal zannediyoruz.

@Mutlu Yiğit

Ben yazdığım yazının herhangi bir yerinde doğru yapıyor gibi bir cümle mi kurdum farkında olmadan? Bu işi daha önce ben şikayet ettim, doktor olarak dağıtılmasına vesile olduğum bisikletlerden birini satılırken görünce ben polise ve sağlık müdürlüğüne bildirdim.
Aldığım cevap; bu bisikletler herhangi bir taahhüt karşılığı verilmiyor, isteyen biner isteyen satar.
Yani hukuken hakkı VAR. Bunun da kanıksamayla ilgisi yok. Üzgünüm ben sizi suçluyorum, çünkü ne nedir bilmeden karşınızdakini suçlayıp, ahkam kesiyorsunuz. Buyurun istediğiniz yere şikayet edin, hakkı var mı yok mu beraber görelim.

İhtiyacı olana veriliyor bu bisikletler. Hakkıysa alır, ister biner ihtiyacı varsa satabilirde. Etik mi? İhtiyaç sahibi birisinin etikle çok işi olurmu yada olmalımı? kişiye göre değişir gibi geldi bana.

@mtbrhnkc ilanın açıklamasına bakmadığınızı anlıyorum. baktıysanız da gözünüzden kaçmış olabilir. bisikleti satan kişi bisikletin verildiği kişi değil. hukuk dediğimiz bizim ülkemizde kişisine göre uygulaması değişen birşey. amacına uygun olmayan böyle şeyler insanların elinden veren kurum tarafından geri alınabilir. bisikletler bir taahhüt karşılığı verilmiyorsa, istenirse geri de alınabilir. sizin şikayetinizde karşınızdaki kişiler uğraşmak istememiştir. ben sizi suçlamadım yukarıda ahkam da kesmedim sadece size göre mantıklı olabilir dedim, size normal gelebilir dedim. burdan suçlama veya ahkam kesme anlamları çıkarıyorsanız bu sizin art niyetinizdir. bakın burda sizi suçladım.
@kaju bisiklet süremeyecek durumdaki gaziye bisiklet verilmiş. adamın ihtiyacı yok bu bisiklete, ihtiyacı olmayan bir bisiklete hakkı da yok gerçekten ihtiyacı olan birinin hakkını gasp etmiş oluyor. paraya ihtiyacı var mı bilmiyorum belki bir akrabanın fırsatı kâra geçirmesi olabilir durum. dilencilik ve benzeri hakkı olmayan maddi kaynağa tenezzül etmek tarih boyu bizim kültürümüzde yok. etik evrensel bir kavramdır, ihtiyacı olanın da olmayanın da etiği olmalıdır. hayvanların bile çoğunda bu vardır ihtiyaçları kadar kaynak tüketirler.

Bakanlık bisikletini hangi şartlarda veriyor bilmiyorum..
Ancak binilsin diye dağıtıldığı aşikar.
Kendi de binse sattığı da binse sonuçta birileri binecek..
Yani amaç gerçekleşiyor..
Satmasın binsin diyen arkadaşlar iletişime geçip ayni yada nakdi yardımda bulunabilirler..

• Beğen
Tepkiler: kaju
Öncelikle sitelerin komisyon oranı çok yüksek.
%7-15 arası komisyon özellikle büyük miktarlarda belini büküyor.
Bu sefer insanlar havale yapmak gibi bir hataya düşüyor.

Adres: beşiktaş yazan bir ilana ne hikmet asla gidip elden alma teklifini kabul etmiyor. Havale yap kargolarım, hadi lan ordan.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: kaju
@Mutlu Yiğit etik tabiki olmalı. Ama günümüz şartları, heleki memleketin son 2-3 yıldaki durumu insanda etik bırakmıycak durumlara getirdi. Böyle bir şey çıkmış arkadaşın karşısına, bakmış kriterlere uyuyorum başvurmuş, almış. Gazi arkadaş fiziksel olarak binemiyecek durumdaysa, kriterleri düzenleyen kişide/kurumda problem var demektir. Alan adam kullanır satar hediye eder atar daha sonra buna müdahale edemezsiniz. Kazanılmış hak geri alınamaz diye biliyorum. Ve bu hak kazanılmış. Bu durumda kurumdan şikayetçi olunabilir. En mantıklısı da bu bence.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Arkadaşlar merhaba bu forumda yeniyim. Öncelikle hoşbulduk demekle söze başlamak istiyorum. Bisikletlerle ilgili 0 bilgili olarak bu foruma girdim ve çeşitli yazılar okuyarak hem teknik bilgi sahibi olmayı hem de bütçeme uygun bir bisiklet sahibi olmayı amaçlıyorum. Forumu dolaşırken bu başlık çok dikkatimi çekti. E-ticaretin ülkemizde yaygınlaşmasıyla birlikte orantılı hatta katlanan oranlarda dolandırıcılık hadiselerinin arttığını görüyoruz. Bu artışlar karşısında hukukun, savcıların, hakimlerin aciz kaldığına bizzat şahidim. Size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Bir gün kendisine oyun bilgisayarı toplayan bir arkadaşımla otururken bana türkiyedeki en çok bilinen bir bilgisayar forumundan ekran kartı almak istediğini fakat banka hesabı olmadığı için benden satıcıya eft yapmamı istedi. Eft gerçekleşti, lafı fazla uzatmadan sonuca geleyim tabi ki ortada ne kargo ne de ekran kartı var. Hemen düzgün ve eklerinde banka ödeme dekontu, satıcı ile konuşmaların ekran görüntülerini içeren bir dilekçe ile izmir karşıyaka müracat savcısının karşısına çıktık. İlk izlenim olarak savcı bey işin peşinin bırakılmayacağı konusunda bize umut ışığı verdi (açıkçası biraz umutsuz gitmiştik adliyeye). Fakat sonuç olarak yine hüsran , dosyamızın havale edildiği savcı takipsizlik kararı vermiş. Takipsizlik kararı da arkadaşım yazlıkta olduğu için muhtara tebliğ edilmiş ve biz öğrenene kadar itiraz süresi kaçmış. Bunu öğrenince insanın; madem internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklar dolandırıcılık kapsamında değerlendirilmiyor biz de bu işe girelim diyesi geliyor.
Sonuç olarak arkadaşlar bu konuda yalnızız herkesin dikkatli olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Mutlu Yiğit belirttiğin ilan tuhaf ama bir sıkıntı yok..
Var olmayan bisikleti satmaya kalkanları şikayet edelim..Kişiye devlet bir bisiklet vermiş ve bunu satmak istiyor..Bunda bir sıkıntı yok..
İlan da tuhaf aslında..
-kullanma imkani yoktur yazıyor..Madem öyle,devlet nasıl oluyor da size bisiklet veriyor?
-kullanma imkani yoksa,o halde ilana nasıl ''takas olabilir'' yazılıyor?

aslında bunu yapan kişi resimleri forumdan alıyor açıklamasına kadar aynı sahtekar olduğu aşikar forum yönetimi bu konuda sahibinden resim yüklemelerine forum sitesinin ismini basamaz mı veya üyelik olmayanların resimler almasın.

(link)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
merhaba arkadaşlar
sahibinden.com da yol bisikleti bakarken şöyle bi ilana denk geldim ve forumda bakındım ve bu konuyu hortlatmayı uygun gördüm :)

(link)

kadro SWORKS karbon
grupset; 105,ultegra,duraace ne ararsan var
jantlar;Alexrıms
gidon;fsa

ilana koyan kişi için bir şey bilmeden,etmeden günahını almak istemem fakat ya benden beter pek bi bilgi sahibi değil ve yahutta diğer ihtimal
sizce de bu bisiklet bu fiyatla fazla cazip oluşundan şüphe uyandırmıyor mu?

herhangi bir hile hurda yoksa şayet istanbul dan kalkıp gitmeye değer gibi:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
muhtemlen hile hurda var.Satıcıya mesaj attım iyi niyetle, değeri daha fazla araştırıp fiyatı revize edin diye, elimden çıkarmak istiyorum değiştirmicem dedi.Peki dedim komisyonu ben karşılayacağım get açın, ses yok :)

Geri