Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

(link)

Bu ilandaki bisikleti ben forumda bir konuda gördüm mü yoksa bana mı öyle geliyor? Resimlerin birinde cosmic jant diğerinde farklı jant var :) Bisikletin fiyatına zaten bir şey demiyorum :) Tam yazmıştım ilan yayından kalkmış:) Arkadaşlar bu Çanakkale den ilan veren birkaç kişi var sürekli. Lütfen dikkat edin.

Bisiklet Cannondale Synapse hi mod fıstık yeşiliydi. 3000 Tl uygun görmüş satıcı arkadaş :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
@h.ustuner Ben dün adama küfretmiştim belki utanmıştır.:p Hayır bisiklet kendisinin bile değil üstünde Baki KAYAN yazıyor. Büyük ihtimal kapora almak için ilan vermiştir.

@Onur Özdağ kapora almak için ilan vermek nasıl oluyor?
Sahibinden sitesinde var olmayan bir bisiklet ilanı verip,alıcıdan nasıl para koparabiliyorlar?
Bu sitede yüzyüze görüşerek alışveriş yapılmıyor mu?

@fthgzl79 hacım çok soran var, fırsatı kaçırmak istemiyorsan kapora gönder sana rezerve edeyim diyerek ortadan kayboluyorlar.

@fthgzl79 Satıcı başka alıcıların da olduğunu, acilen kapora gönderirseniz size rezerve edeceğini söylüyor. Siz de atlayıp şahsın hesabına 300-500 gönderiyorsunuz. Ondan sonra bekleyin satıcı cevap versin de bisikletimi alayım...

@Ahmet Ayaz @ozgurgokalp anladım arkadaşlar..Yaşı ufak olan alıcılar tongaya düşebilir tabi ama bu konuda bir yaptırım da olmalı..
İnsanların naifliğinden yararlanıp,internet sitelerinde çakallık yapanların yakasına devlet yapışmalı ama devlet garibanın hakkını savunacak durumda değil..!

@fthgzl79
Bununla ilgili şikayette bulunursanız zararınızı karşılatabilirisiniz. Ayıplı mal satmak ve yalan beyanda bulunmak gibi seçenekler var. Örnekleri de mevcut. Hatta geçen süre zarfında bir mağduriyet oluşmuşsa bu mağduriyetinizi de telafi eddirebilirsiniz. Devletin bu tip konularla ilgilenmediği savı eksik bilgiden kaynaklıdır. Bu tarz sorunlar şikayete bağlıdır.

• Beğen
Tepkiler: canovar
Bende bisikletimi ilana koydum, güvenlidir :) sıkıntı yok.

Arkadaşlar aklımızı başımıza alalım hepimiz aklı başında insanlarız tongaya düşmemek gerek. Çok düşeş bir bisiklete kaygı ile yaklaşın kapora havale etmek nedir. Akşam buluşun alın çok soran varsa kısmet deyin geçin bu benim bence diyerekten yaptığım yorumumdur

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
İnsandan insana vicdandan vicdana değişen durum. Sahibinden sitesinden bende eski model yarış bisikleti satın aldım. İzmirden çanakkaleye geldi bisiklet. Param yoktu satılmaması için 50 lira gibi bir kapora yolladım lütfen satmayın bekletin falan dedim adama :) 10 gün bekletti sağolsun yazanlarada kaporası verildi satamam diyip ekran görüntülerini bana atmıştı. Bisikletide çok iyi durumda kargoladı. Vicdan meselesi

@Bozkırlı
Doğru söylüyorsunuz ama devletin polisi de,100 lira kaporanın peşine düşüp,bu parayı alıcıdan alıp yiyen birinin koluna kelepçe vurmaz sanırım..
Türkiye demokratik bir hukuk devleti olsa da,bende şikayetimin karşılığını alma umudunu beklesem ama ne yazık ki böyle bir ülke değil burası..Ayakkabı kutularında trilyonları götürenlere devlet bön bön bakarken,benim 100 liralık kaporanın peşine devlet düşmez galiba..Düşer mi yoksa:)

Bu arada benim başıma sahibinden sitesinde bir şey gelmedi..Sadece sitedeki işleyişi merak ettiğimden soruyorum..

@fthgzl79
Mesajınınızdaki siyasi kabul edilebilecek konuyu geçerek cevap veriyorum.

Dikkat ederseniz şikayete bağlı suç dedim. Yani siz savcılığa ilgili kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaksınız. Öyle polis köşe bucak bu adamın kaporasını kim iş etmiş diye aramaz. Sonra siz ödeme yaparken bu ödemeyi hangi şartta yaptığınızı belirteceksiniz. İnternetten havale yapıyorsanız bu havalenin gerekçesini durumu izah eder bir şeyler yazacaksınız. Mesela falanca siteden falanca ilan numaralı şu ürün için gibi. Bunlar sizin kendi sorumluluklarınız. ELden ödeme yapıyorsanız bunu da belgeleyecek bir satış sözleşmesi, (adi sözleşmeler de olur fark etmez) yapmanız gerekir. Bunlar vatandaşın görevleri. Bu görevleri yerine getirirseniz hakkınızı illaki alırsınız.

Özetle şunu anlatmaya çalışıyorum. Oluşan mağduriyeti gidermenin yollarını arayın arkadaşlar; hukuk ve kanunlar sizin için var. Bir takım eksiklikler olsa da sizin ayağınız yere sağlam basıyorsa ve hakkınızı aramaktan çekinmiyorsanız bu tip sahtekarlıklar biter ve hakkınızı alırsınız.

Ne yazık ki adalet ülkemizde neye göre ilerliyor bilemiyorum. Arkadaşımın arabasına çarpıp kaçtılar, bir kişi görmüş arkadaşa bildirmiş, Plakayı almış. Arkadaş trafik polisine söylemiş, getirme beni oralara git karakola şikayet et demiş, karakol git savcılığa demiş, savcı çok ilgilenmiş saolsun, şahiti aramış olayı teyid etmiş,zapta geçirmiş sonra hakime yollamış. Hakim takipsizlik vermiş olay kapanmış. Yapanın yanına kar kalmış. Bu iş şansa kalmış. Gerçekten çok uyguna birçok şey bulunup bırakın kargoyu 2-3000 TL gönderip sorunsuz mal alanlar da var. Mesela ben geçen sene işimle alakalı bir ürünü 6000 TL'ye Denizli de bir arkadaşla anlaşıp sattım. Adam beni Sahibinden de buldu ve parayı 1 saatte havale etti. Ertesi gün malı elindeydi.İsmime leke getirmemek için vicdanım rahat olsun diye herşeyi adım adım görüntüledim, çünkü aldığım sorumluluk büyüktü ( Güveni boşa çıkarmamak) sonra arayıp binlerce teşekkür etti. Bende adama beni şans olarak gör, herkese bu kadar güvenme diye tembihte bulundum alışverişden sonra.

(link)
Gökhan Deniz isimli satıcıya dikkat edelim.
Tüm ilanlarını seçerseniz 20 tane dünyanın en üst seviye bisikletleri ilanında. Bilgiler yanlış (örn:vites sayıları,kadro boyları), gerçekten doğru ise huzurunuzda özür dileyeceğim bu kişiden ama bana garip geldi.

ebay da satılıyor resimleri oradan bulup koyuyor

TREK CERVELEO EBAY DAKİ FOTOLAR ORDAN BULUP KOYMUŞ SAHİBİNDENE

(link)
(link)

İFŞA EDELİM TÜM SİTELERDE BUNU
vbBo1v.jpg
1LAnQA.jpg
LyqoVj.jpg
7qG805.jpg

@İbrahim A.
Fiyatı neredeyse bedava..inş bir arkadaşımızın canını yakmamışlardır

2600 euroluk bisikleti o fiyata ilana koymak benim de dikkatimi çekti buraya bakayım dedim sizin de dikkatinizi çekmiş. ilan sahte veya çalıntı değilse kaçırmamak lazım :D ki çok büyük ihtimalle sahte.

(link)

Bu iş çığrından çıktı başka bir fake ilan daha

• Beğen
Tepkiler: kaju ve brdtl
Geri