Scudo Sports

Sahibinden Sitesindeki İlanlar

Bu "vintıc" modası iyi tuttu ha... Al tesisat borusundan yapılma 15 kilo bisikleti, hiç kullanma, 30 yıl sonra 2. el motorsiklet fiyatına sat. Dahiyane.

(link)
Bu durum malum sitede pek çok malzemede karşımıza çıkıyor. Sanırım temelinde toplumun bir kesimine yer etmiş olan "benim malım çok değerli , başkasının malı ise çöp" algısı yatıyor. Vintage ile ilgilenen ve gerçekten yüksek paralar ödeyecek kişiler olabilir ama bildiğiniz çürümüş (çöp olmuş) bisikletlere bile ne fiyatlar istendiğini görüyoruz. Bir şeyin ederi bellidir ama çok üzerinde fiyatlar istemek serbest piyasa tanımı ile de açıklanabilir mi emin değilim. Velhasıl-ı kelam bu ve benzeri ilan ve sahiplerinden son derece uzak durmak gerektiğine inanıyorum.
Herkese iyi günler, selamlar

Scudo
Neyse ki internet denen bir şey var da iki araştırıp neyin çöp neyin vintıc olduğunu anlamak çok kolay. Kim bilir eskiden eskiciler antikacılar kimlere neleri kitledi böyle.

Sadece telefon bilgisiyle tam olarak nasıl dolandırıyorlar ki. Numara yönlendirme mevzusunu biliyorum ama bir çok satıcının zaten halihazırda telefon bilgisi açık. Sadece telefon bilgisi yetiyorsa bunun için baya bir ilanı bu şekilde patlatabilirler zaten.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Sadece telefon bilgisiyle tam olarak nasıl dolandırıyorlar ki. Numara yönlendirme mevzusunu biliyorum ama bir çok satıcının zaten halihazırda telefon bilgisi açık. Sadece telefon bilgisi yetiyorsa bunun için baya bir ilanı bu şekilde patlatabilirler zaten.
Birisi benim numaramı Kocaeli büyükşwhşr belediyesine vermiş. Bayram seyran sürekli SMS bilgisi geliyor.

Telefon numarasına link gönderiyorlar. O linke tıklayıp onaylaman yeterli diyorlar. Acayip yaygınlaştı bu olay. İlanı girer girmez 1 saat içinde üşüşüyorlar. Çok dikkatli olmak lazım.

Bir de böyle istikrarsız satıcılar var. Ben almaktan vazgeçtim ama bekliyorum bakalım ne zaman fiyatı sabitleyecek.

Ekran Görüntüsü (133).png

• İnanılmaz
Tepkiler: el Cezeri
Bir de böyle istikrarsız satıcılar var. Ben almaktan vazgeçtim ama bekliyorum bakalım ne zaman fiyatı sabitleyecek.

305376 dosyayı görüntüle
Bunu bende yapıyorum birşey satarken. Ürünün sıfırı diyelim 1000 lira, sahibinden de satanlar ortalama en düşük 450 en yüksek 700 e satıyor aynı ürünü. Ben 350 den ilana çıkıyorum. Takibe 20 kişi alıyor. Neyi beklediklerini anlamıyorum. Pazarlık eden dengesizler oluyor bazı bazı. Eğer alacağı ürünü bilen birisi ise zaten fiyatı görür görmez alıyor. Takibe alanları avlamak için bazen 100 liraya düşürüyorum. Sazanları temizliyorum. Bazen 350 lirayken 150 lira olmaz mı diyene olmaz diyorum. Fiyatı bir 900 ardından 700 yapıyorum. Hemen temin 350 idi 350 den verirsen alırım diyem çıkıyor. Ciddiye alıp takibi bırakan oluyor. Bana birşey lazımsa, fiyatı da uygunsa pazarlık etmiyorum. Etsem ne olur adam zaten 650 lira ucuza satıyor. Ayıp ayıp ölücülük.

Sahibinden de bir kadro ilanı görmüştüm, onu ararken arka arkaya 37995 liradan farklı yol bisikletlerine ait kadro ilanları gördüm. Sonra bir baktım hepsi Bursa'dan tek bir kişi üzerinden satışa çıkarılmış. Aklıma geldi forumda Çin'den replika kadro satın alan bir arkadaş vardı. SerdarCyclo mu öyle bir şeydi üyeyi forumda da bulamadım. Hal bu ki kendisi ile daha önce mesajlaşmıştım da. Merak ettiğim konu ise diyelim ki bir modeli almak istedik. Elinde stok var oradan mı veriyor yoksa sipariş edip oradan getirme sürecini her şeyi ile ilgilenip bize mi teslim ediyor? Yol bisikleti alma niyetinde değilim benim ki meraktan soru. Üyenin adını hatırlarsam yada bir konuda görürsem kendisini de etiketleyeceğim.

(link)
1686256255326.png

Sahibinden de bir kadro ilanı görmüştüm, onu ararken arka arkaya 37995 liradan farklı yol bisikletlerine ait kadro ilanları gördüm. Sonra bir baktım hepsi Bursa'dan tek bir kişi üzerinden satışa çıkarılmış. Aklıma geldi forumda Çin'den replika kadro satın alan bir arkadaş vardı. SerdarCyclo mu öyle bir şeydi üyeyi forumda da bulamadım. Hal bu ki kendisi ile daha önce mesajlaşmıştım da. Merak ettiğim konu ise diyelim ki bir modeli almak istedik. Elinde stok var oradan mı veriyor yoksa sipariş edip oradan getirme sürecini her şeyi ile ilgilenip bize mi teslim ediyor? Yol bisikleti alma niyetinde değilim benim ki meraktan soru. Üyenin adını hatırlarsam yada bir konuda görürsem kendisini de etiketleyeceğim.

(link)
305505 dosyayı görüntüle
Galiba @SerdarCYCoo2Bursa şu nickli arkadaşı demek istedin? sanırım sipariş üzerine getirtiyordu kendisi.

Bursa dan Serdar arkadaşımız, sipariş üzerine tayland dan getiriyor, mesaj yazarsanız cevaplayacaktır.
Kendisi de bu ürünlerden kadro, gidon, jant kullanıyor.

(link)

Bu kadar eder mi, benim gözden kaçırdığım bir özelliği mi var yoksa fiyatın başındaki 1 rakamı yanlışlıkla mı yazılmış ?

(link)

Bu kadar eder mi, benim gözden kaçırdığım bir özelliği mi var yoksa fiyatın başındaki 1 rakamı yanlışlıkla mı yazılmış ?
Başındaki 1 fazla değil, sondaki sıfır fazla...
12.850 daha mantıklı...

Sahibinden de kafayı yemiş satıcı çok. Altı üstü 250 euro değeri olan monta 25 bin isteyen var. Pazarlık bile yapmıyor adam 🤣🤣

Madem o kadar değerli, 10 binden istediğin bedenden istediğin kadar getireyim sana dedim sesi çıkmadı 🤣

Dediği gibi sıradan ürün değil, giydiğiniz zaman uçuyorsunuz. Bir arkadaşın dediği gibi Tony Stark imzalı 🤣

Screenshot_20230609_153605_Chrome.jpg

Sahibinden de kafayı yemiş satıcı çok. Altı üstü 250 euro değeri olan monta 25 bin isteyen var. Pazarlık bile yapmıyor adam 🤣🤣

Madem o kadar değerli, 10 binden istediğin bedenden istediğin kadar getireyim sana dedim sesi çıkmadı 🤣

Dediği gibi sıradan ürün değil, giydiğiniz zaman uçuyorsunuz. Bir arkadaşın dediği gibi Tony Stark imzalı 🤣

305574 dosyayı görüntüle
Abi şu ürünü adam araştırmadan gelir sana mesaj atar mı ? tatava yapmış boşa.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Selamlar @MakRo .. Evet, ilanlar bana ait... Ancak Çin malı değiller ya da Çin'den getirtmiyorum.. Taiwan/Singapur ya da Tayland tan geliyor.. Bu ürünler, orjinal kadro lisanslı olarak Orta doğu/Latin Amerika ve Güney Doğu asya pazarında satılan ürünler.. Bazı modelleri avrupa'da da var.. Ancak tümü Avrupa'ya ya da Amerika'ya girmiyor... Kadro markaları zaten buna izin vermiyormuş, ki mantıklı da.. Örneğin amerika'da Trek, Cervelo gibi markaların tayland tan gelen ürünlerinin satılması biraz saçma oluyor :) Bu arada da bu kadroların Çin malları da mevcut.. Onları da araştırmıştım kendime kadro almadan...Ort 20/25 bin tl gibi rakamlara kadro setleri var.. İlerleyen süreçlerde ciddi düşünürsen bana ulaşabilirsin... Bu arada her gün ort 2-3 kişi yazıyor ama almaya gelince kimse cesaret edemiyor... Bu saatten sonra da cesaret etse bile anca kuru gürültü olarak kalır.. Bu marka kadroların adı bile artık parayla satılacak duruma geldi..Bu fiyatlar dolar bazlı ve yaklaşık değerler... Orada 39 küsür yazdığıma aldırma.. Şuan fiyat alınsa zannetmiyorum 40 bin tl nin altında olsun...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)

Buyrun.. Hadi Salcano ya yazılmıyor,web data alt yapısı bile izin vermez ama kron bu kadar eder mi? Yoksa çokemenomik piyasayı mı irdelemeli?

• İnanılmaz
Tepkiler: Atasoy
(link)

Buyrun.. Hadi Salcano ya yazılmıyor,web data alt yapısı bile izin vermez ama kron bu kadar eder mi? Yoksa çokemenomik piyasayı mı irdelemeli?
Bununla basınca arşa kadar gidebiliyor sun Serdar ondan fiyatı böyle. Sen yukarıda ekran görüntüsü attığım adamın duyurulara bak, tam soyismine uygun "delice" fiyatlar. Cube mtb şortuna adam 10 bin yazmış.

• Hahaha
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bununla basınca arşa kadar gidebiliyor sun Serdar ondan fiyatı böyle. Sen yukarıda ekran görüntüsü attığım adamın duyurulara bak, tam soyismine uygun "delice" fiyatlar. Cube mtb şortuna adam 10 bin yazmış.
Abi haklısın, ben Türkiye deki sahibinden com un bir süre sonra kendiliğinden mezat sitesine dönüşeceğine inanmaya başladım artık 🤣

• Hahaha
Tepkiler: Semih Cavdar
Geri