Scudo Sports

Sağlıklı Yemek Tarifleri

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.435
Tepki
5.228
Şehir
İzmir
Arkadaşlar affınıza sığınarak bu konuyu açıyorum . Artık kış geliyor ve sebzeler sofralarımızı süslemeye başlayacak. Bizlerin de sporcu olarak sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Sağlıklı yemek tariflerini bir araya toplarsak çok güzel olur kanımca. Mümkünse etsiz yemekler olsun lütfen

Aşağıdaki tarifi başka bir konuda vermiştim ama tekrarlamayı uygun görüyorum. Yapılması çok kolay olan kabak tatlısı; baklava vs. gibi tatlılara göre çok düşük kalorisi vardır . Maliyeti çok düşüktür . Mideyi ve bağırsakları yormaz.

Tarif Oktay Ustadan
Kabak tatlısı malzemeleri

* 1/2 kg kabak,
* 1 kase şeker,
* 1/4 çay bardağı su.

Kabak tatlısı tarifi

Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. Yayvan bir tencere kullanımının daha iyi olacağını düşünüyorum . Bir kase şekeri kat aralarına ve en üste serpilir.

Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirip, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika.Bence sık sık kontrol edin. Kabak daha öncede pişebiliyor. Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz.

Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktır.

İsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir fakat ben çok şekerli sevmediğim için yukarıdaki miktar yeterli geldi.

Afiyet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Scudo
ben de en sağlıklı yağda yumurta tarifi vereyim.

sahana yeterli miktarda zeytin yağı konur. Ocak yakıldıktan hemen sonra yağın ısınması beklenmeden yumurtalar sahanın içine kırılır. Yumurtalar pişince ocak kapatılır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Avokado ezmesi (bunun orjinal yapılışını tam bilmiyorum ben kendime göre geliştirdim :) )

Bir adet olgun yumuşak avokado alınır, soyulur tabağa dilimlenir, üzerine birer tutam kuru nane, fesleğen, kekik, haspir (yerli safran diye de geçer) konur, biraz deniz tuzu eklenir, biraz sarmısak ve ceviz içi ezilip eklenir, zeytinyağı ve limon eklenir, bütün karışım çatalla ezilip püre haline getirilip kahvaltılarda öğünlerde tam tahıl ekmeği ile tüketilir. Opsiyonel olarak yeşillik (maydanoz, semizotu, dereotu vb eklenebilir) . Ana malzeme avakado, limon, deniz tuzu, zeytinyağı ve kuru baharattır (nane kekik fesleğen), diğer içerikle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz...
Mükemmel faydalı bir karışımdır ...
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
tecrübeli abilerden bu konunun devamını bekliyorum. malum yalnız yaşayan öğrenciyim her türlü yemek tarifine varım :D
 
Bir küçük tarifde benden.
Malzemeleri isteğinize göre artırabilirsiniz. Ben tek kişilik ve çabuk tüketilir olması için 1 patlıcan ve 3-4 adet kırmızı biberle yapıyorum.

Malzemeler ( 2 kişilik ) :

1 adet patlıcan
3-4 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Sızma zeytinyağı

Tarif :
Önce bir kabın içinde , üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek kırmızı biberler haşlanır. Soğumaya başladıklarında biberlerin üzerindeki ince zar soyulur. Patlıcan közlenerek, üst kabuğu soyulduktan sonra biberlerle birlikte çatalla iyice ezilir.Dövülmüş sarımsaklar , tuz , karabiber ve istenilen ölçüde (ben yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ilave ediyorum) zeytinyağı ilave edilir.
Tüm malzemeler iyice karıştırılarak ezilir ( blander veya rondo kullanmak çok daha kolaylık oluyor) .
Özellikle tam tahillı ekmek yada doğal çavdar ekmeğinin üzerine sürülerek tüketilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@gecipgiden

Kekik ve soğanda eklenirse güzel olur sanırım. "Ekmeğin üzerine sürülerek tüketilir" kısmını okurken ağzım sulandı :):)
 
@Ali Gelir

Evet , soğanı denemedim, ama kekik yakışıyor.
Ve gerçekten çok lezzetli. Hele bir de oranları tam tutturup, kıvamını bulduğunda :in:
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
reklam olmayacaksa benim blogumun adresinde bazı tarifler bulabilirsiniz...

(link)
 
@Atila Filmer

Zeytinyağlı yeşil fasulye oldukça sevdiğim yemeklerden biridir.
 
@Agamemnon

Tesekkur ederım, yenı tarıfler ıle yayına devam edıyorum...
 
Geri