Arkadaşlar affınıza sığınarak bu konuyu açıyorum . Artık kış geliyor ve sebzeler sofralarımızı süslemeye başlayacak. Bizlerin de sporcu olarak sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Sağlıklı yemek tariflerini bir araya toplarsak çok güzel olur kanımca. Mümkünse etsiz yemekler olsun lütfen
Aşağıdaki tarifi başka bir konuda vermiştim ama tekrarlamayı uygun görüyorum. Yapılması çok kolay olan kabak tatlısı; baklava vs. gibi tatlılara göre çok düşük kalorisi vardır . Maliyeti çok düşüktür . Mideyi ve bağırsakları yormaz.
Tarif Oktay Ustadan
Kabak tatlısı malzemeleri
* 1/2 kg kabak,
* 1 kase şeker,
* 1/4 çay bardağı su.
Kabak tatlısı tarifi
Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. Yayvan bir tencere kullanımının daha iyi olacağını düşünüyorum . Bir kase şekeri kat aralarına ve en üste serpilir.
Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirip, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika.Bence sık sık kontrol edin. Kabak daha öncede pişebiliyor. Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz.
Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktır.
İsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir fakat ben çok şekerli sevmediğim için yukarıdaki miktar yeterli geldi.
Afiyet olsun.
Aşağıdaki tarifi başka bir konuda vermiştim ama tekrarlamayı uygun görüyorum. Yapılması çok kolay olan kabak tatlısı; baklava vs. gibi tatlılara göre çok düşük kalorisi vardır . Maliyeti çok düşüktür . Mideyi ve bağırsakları yormaz.
Tarif Oktay Ustadan
Kabak tatlısı malzemeleri
* 1/2 kg kabak,
* 1 kase şeker,
* 1/4 çay bardağı su.
Kabak tatlısı tarifi
Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. Yayvan bir tencere kullanımının daha iyi olacağını düşünüyorum . Bir kase şekeri kat aralarına ve en üste serpilir.
Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirip, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika.Bence sık sık kontrol edin. Kabak daha öncede pişebiliyor. Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz.
Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktır.
İsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir fakat ben çok şekerli sevmediğim için yukarıdaki miktar yeterli geldi.
Afiyet olsun.


