Scudo Sports

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Gerçekten mantıklı, aynı zamanda yapıcı ve anlayışlı, konunun hassasiyetinin farkında olarak yazılmış yorumlar olduğu gibi tam aksine nefret dolu, kendi görüşünü %100 doğruymuş gibi empoze etmeye çalışan, yıkıcı, hakaret edici, tahrik edici yorumlar da geliyor.

İyi niyetli ve ortayı bulmaya çalışan, anlayışlı yorumların fazlalığı sebebiyle konuyu kilitlemek istemiyorum. Lütfen özenli olmaya gayret ediniz. Yorumlarınızdaki amaç, inandığınız şeyi okurlara pazarlamak değil, başlıkta bahsedilen konu hakkında ne düşündüğünüz, ve kendinizce bunun sebepleri olmalı bence...

IŞID'e nereden geldik Allah aşklına ya :D Ne alakası var arkadaşım, tamam islamı kötüleyeceksin anladım, tamam ateistsin, bu da tamam, saygı duyarım. Ama lütfen yazdıklarınızı göndermeden önce son bir kez okuyun :) Ben burada hangi örneği neden verdim? Ne anlatmaya çalışıyorum? Hangi görüşümü, nasıl desteklemeye çalışıyorum? Bunun için hangi örnekleri vermeye çalışıyorum? Okurların ulaşmasını istediğim sonuç nedir? Gibi sorulması gereken soruları mutlaka kendinize sorun ve eğer bu sorulara gerçekten uzaksanız (bazı yorumlar malesef çok uzak) elinizdeki klavyeyi lütfen yavaşça yere bırakın ve klasik bir müzik açıp sakinleşin :)

Her görüşe saygım var, ama her cümleye(çok fazla art niyetli cümleler geçiyor) saygım yok arkadaşlar. Kimseyi konudan uzaklaştırmak istemiyorum. Lütfen gerçek (başlıktaki) konuyu tartışalım :harika:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekleme:
@Bisikleteam Youtube 'nin affına sığınarak bir de anket ekledim. Bazı yorumlar serseri kurşun gibi havada kalıyor :) Yorumlarımızı, anketteki cümleleri tamamlayacak şekilde yazmaya başlarsak kendimizi daha iyi ifade ederiz diye düşündüm :)
İyi forumlar dilerim!

Scudo
Sabahları camiye giden çocuklara vakıf bisiklet hediye ettiği için vakıf niye kötü olsun? Kendi felsefesine uygun davranıyor. Ayrıca, partililerin, devlet memurlarının katılmasında da sorun bulunmuyor. Bisikletin ödül olmasında da yanlış bir şey yok.

Sorun nedir biliyor musunuz?

Ben ülkemin sokaklarını, mahallelerini karış karış dolaşırken, bilim kulüplerine, spor kulüplerine, felsefe kulüplerine, sanat kulüplerine, teknoloji kulüplerine, hobi kulüplerine rastlamıyorum. Neye rastlıyorum? kahvehanelere, hemşehri derneklerine, kuran kurslarına, parti lokallerine rastlıyorum.

Neden bilimde, sporda, sanatta, teknolojide, hobilerde çağdaş medeniyetler seviyesinde olmadığımızı da anlamam zor olmuyor.

Sorun bir vakfın bisiklet dağıtması değil, sorun ülkenin her yerinde her daim yapılan şeylerin gidişatımızı nasıl etkilediğidir. Kaç çocuk bilimle uğraştığı için benzer bir teşvik gördü?

Sözüm kesinlikle vakfın yaptığı şeyle ilgili değil. Sözüm ülkedeki dengesizlikle ilgili.

Okuduğum yorumlardan elde ettiğim tek pozitif girdi şu: Yüzleşiyoruz !

Yorum yapanlardan birisi demiş ki, ne var canım bunda, ateistlerde benzer şey yapsın onlarda dağıtsın....

Bende diyorum ki SAKIN DENEMESİN..Çünkü 24 saate kalmaz öldürülür..

BURADA İFADE YANLIŞLIĞI OLSA BİLE KİMSE NAMAZIN KARŞISINDA DEĞİL. ANCAK DÜŞÜK ZEKALAR HER NEDENSE BUNU BU ŞEKİLDE ANLAMAKTA ISRAR EDİYOR.

İNSANLARIN TAVRI NAMAZ VE CAMİ MOTİVASYONU İÇİN BİSİKLETİN KULLANILMASI. BU ŞUNA BENZİYOR. BİR KÖPEĞE MAMA GÖSTERİP ONUN NE İSTEYİP NE İSTEMEDİĞİNİ BAKMAKSIZIN MAMANIN PEŞİNDEN TAKİP ETMEYE ZORLAMAK. KÖPEĞİN NEREYE GİDECEĞİ MEÇHUL ! İSPATIMI? ALIN SİZE İŞİD? ONLARDA KENDİNİ ÇOK MÜSLÜMAN OLARAK TANIMLIYOR. PEKİ SİZ ONLARI NASIL TANIMLIYORSUNUZ?

KİMSE CAMİLERE KARŞI DEĞİL. NEDEN OLSUN Kİ, MESELA ANKARA KOCATEPE CAMİİ NİN BİR İMAMI VARDI, ÖĞLE EZANI NI OKURDU(Galiba Niyazi hoca). Okuduğunda ki ben namaz kılmam, gidip namaz kılasım gelirdi..Çünkü öyle güzel okurdu..

Niyazi hoca bisiklet dağıtmıyordu...

Farkındamısınız eski ezanlar ARTIK YOK. ESKİSİ GİBİ KURAN OKUNMUYOR ARTIK. DİNLE ÖZDEŞLEŞMİŞ HOŞGÖRÜ ARTIK YOK. TOLERANS YOK. CAMİLER ESKİSİ GİBİ İNŞA EDİLMİYOR ARTIK...

FARKINDA DEĞİLMİSİNİZ?

DİNİ ÖĞRETMEK İÇİN EĞER BİR TEŞVİĞE İHTİYACINIZ VAR İSE, YA O DİNDE BİR SIKINTI VAR DEMEKTİR VEYA ÖĞRETMEYE KALKIŞTIĞINIZ ŞEY DİN DEĞİLDİR. ÇOCUK, DİNİ, BÖYLE teşvikler İLE DEĞİL, DİNİN SEVGİSİ, AHLAKI, MERHAMETİ VE VİCDANINA BAKARAK ÖĞRENİR. VE DER Kİ, YÜCE ALLAH, SENİN KATINDAYIM, BANA GÖSTERDİĞİN, SENDEN FEYZ ALDIĞIM MERHAMET, SEVGİ VE VİCDANLA......BİSİKLETLE DEĞİL ! GÖSTEREBİLİYORMUSUNUZ O SEVGİYİ, VİCDANI VE DE AHLAKI? GÖSTEREBİLİYORMUSUNUZ, BİR ŞEY ALMADAN BİR ŞEY VERMENİN ERDEMİNİ? GÖSTEREBİLİYORMUSUNUZ İYİLİĞİN GÜCÜNÜ, KUDRETİNİ?

Tabii ki HAYIR !

Bisiklet dağıtarak mı göstereceksiniz bunu, sonra bu neden böyle diyenleri NAMAZ VE CAMİ DÜŞMANI OLMAKLA MI SUÇLAYACAKSINIZ?

SİZLERE SORUYORUM,

ÇOCUKLARI CAMİYE ÇEKMEK İÇİN DÜNYA MALINI NEDEN CAMİDE KULLANIYORSUNUZ !

Tekrar ediyorum, bisikletle bunu yapmaya karşı çıkışı olan insanlar Namaz veya Cami karşıtlığı nedeniyle değil, DİNİN BU TÜR MOTİVASYONLARLA ÖĞRETİLMESİNİ DOĞRU BULMADIKLARI İÇİN KARŞI ÇIKIYORLAR.

AYIP YAHU, BUNU ANLAMAK NEDEN BU KADAR ZOR ?

Beş para etmez bir uygulama madem hayır yapacaksın camiye gitmeyen çocuğa neden vermiyorsun aslında neden vermediği ortada bu ortamda bu ülkede gayet normal çünkü islam devleti yaratılmaya çalışıyor namaz kılan çocuğa bisiklet var ama kılmayana yok kılmayan ne oluyor ateistmi budist mi... ayrıca olsa ne olur biz böyle bir toplum degildik iyilik yapılacaksa herkese yapılır herkes sevindirilirdi ne zaman boyle olduk demiyecem son 15 senedir böyleyiz böyle yaptılar toplumu yazık cok yazıl

1 -kimse sizi aşağılamazken 1000lerce yıldır gelen kökenin gibi kendini aşağılamaya çalışıyorsun. YAZIK!
2 -komik olmayin o zaman sınava girmeyen adamı üniversite alın iş aramayana iş verin

Ve bazı yorumlarda bizim buralara kadar örnek vermişsiniz sanki çok bi halt biliyor örnek veren

Foruma neler oluyor anlamıyorum. Bisiklete teşvik olsa din dersiniz devlet dersiniz. sizin için şampanya patlatmak lazımdı çocuklara.
Ve Atatürk 'ün adını ağzına alıp yorum yapanlar acın tekrar öğrenin kendinizi ne kadar boşsunuz. Her yorumu okudum ve hepsi iğrenç.

(Iğrenç olan görüşünüz değil. Saygı gördüğünüz halde dini %98 islam olan devlete müslüman değil demeniz, içinizdeki fesatliginiz daha söylemediğim yorumlarda bulunan her aşağı karakter tavrınız!)

Konunun içine etmeyi bırakın forumun içine etmişsiniz.

Bu konu bu yorumlara kapanmadigi için bende düşüncemi bu şekilde söyleyebilirim... ben her zaman söylerim biz uzakta sizden daha Türk sizden daha müslümanlığı benimsemiş davranıyoruz. Siz ülkeyi ileri götürmeyi bırak maaşım gelsin her şeyi alayım demeyi karakter edinip hayata sıkışmışsınız yazık. Çabası, faydası olmayıp sadece yorum yapmak ne acı. 15 yıl önceki gibi yaşayın. Hükümet düşmanlığı devlet sevginizin insan sevginizin önünde artık.

@Boran Selçuk iş yerinde teşvik primini alma banka promosyonlarını iade et hepsi aynı mantık ok. Çünkü dinen emeksiz para haramdır. Ama alırsınız tuketicisiniz. Fakat böyle biseyi de eleştirirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Ben yine de terbiyemi bozmayayım. Çocuğun gördüğü köle muamelesi akli melekelerinin yitmesine neden olmuş. Zaten Türkiye de ODTÜ yü bitirmiş, Boğaziçinde Master yapmıştı ama beğenmedi Almanya ya gitti, B*k temizliyor. Kader herkesi bir yere sürüklüyor.

Yorum yapamayacak kadar üzgünüm. Ne kadar ayrı dünyalara sahibiz bu düşüncelerde. Kendine müslüman diyenlerele namaz öğretisi konusunda bile anlaşamamak çok acı benim için. Üzüldüm gerçekten

Ama ben bu konularda ayrı düşünsekte bisiklet sevgisi konusunda aynı düşünceye sahip olmak bu forumu sevmemi sağlıyor. Gerçekten bisiklet konusunda tüm bilgimş buradan öğrendim nerdeyse, hatta bisiklet sevgimi bile arttırdığını söyleyebilirim bu forumun. O yüzden normal hayatta da hep yaptığım gibi dünyaya ayrı bakan insanlarla tanıştığımda ortak yanlarımızı konuşup ayrı yanlarımızı konuşmamayı tercih ederim çünkü bir sonuç elde edemeyeceğimi bazı acı tecrübelerle farkettim. Bu sebep le arkadaşlar namaz öğretme konusundaki ayrı düşüncelerimizi bir yana bırakalım ortak yanımız olan bisikletimize bakalım.

Burda yazanlara şunu hatırlatmak istiyorum hepimiz bisiklet üzerinde rüzgarı hissetmeyi, yokuş çıkarken sarfettiğimiz eforu, dağların, ovaların kokusunu, zirveye çıktığımızdaki mutluluğu, oradan izlediğimiz manzarayı, eve gelip duş aldıktan sonraki o dinginliğimizi hepimiz seviyoruz. Bunlara odaklanalım lütfen.

Arkadaşlar bu olay batıda olsa nasıl bir tepki verirdiniz.Orada birçok yerde çocuklar okuldan önce kiliseye götürülür dini eğitimleri iliklerine kadar aşılanır.Bizdeki sıkıntı devlet-din kavramı ile ilgili ve bazı kişilerin bunu çıkarları için kullanması.Toplumsal olarak zaten kutuplaştırıldık.Bir çocuğa din eğitimi verilmesi gayet normal ama bizde din elinde kuranla oy toplamaya kadar alet edildiği için bu gibi uygulamalara şüphe ile yaklaşılıyor.

Birkaç sayfa okuyabildim :hihi: muhalefet olmak için uzun uzun mesaj yazanlar iyice saçmalayıp inkara kadar gitmiş, madem inanmıyorsun inananların yaptığı bir faaliyet seni neden ilgilendiriyor, sen inandığın şekilde yaşıyorsun zaten, sana zorla namaz kıldıran Arapça Kuranı Kerim okutan mı var? Kısaca rahatsızlığını dile getirenler ise uygulamanın kendilerince tek açığını bulmuş ve "madem iyilik yapıyorsun tüm çocuklara ver, namaz kılan kılmayan ayırma" falan yazmış :tskler: Faaliyetin ana teması namaz sevgisi ;) Şimdi bir STK yaz tatilinde kültür/sanat temalı bir faaliyete katılan çocuklara hediye dağıtılsa birisi de çıkıp niye ayrımcılık yapıyorsunuz tüm çocuklara verin dese ne düşünürüz :confused:

@Murat Cömez daha verdiğim örneği bile anlayamamışsın. orda almanya demem tamamen bir örnek, ve verdiğim örneğe tamamen alakasız ve gereksiz bir cevap. almanya'da kilise gelin diyormuş. türkiye'de camiler gelin demiyor mu? her gün 5 defa gelin namaz kılın diye anons yapan nedir? camiler kiliseler bunların amacı budur zaten. camide namaz kılanların topladığı parayla gayet de gelin kahvaltı edin denebilir. benim verdiğim örnek LAİK bir devlette, DEVLETİN din aşılamaya çalışması, çocuklar arasında namaz kılan kılmayan diye ayrım yapılması. almanya'da devlet buna ön ayak olduysa, o da onların ayıbı. farkımız da burada zaten. ben eşitliği ve doğruyu savunuyorum, sen almanya da yapıyor o zaman biz de yapacaz diye bir mantık içindesin.

bir arkadaşın da örnek verdiği gibi; namaz Allah rızası için kılınır, bisikletle malla mülkle teşvik edilmez. eğer dine değer veriyorsan zaten bu durumu savunmaman lazım. bunun çocuklara "gelin namaz kılın size 50 lira vereceğim, kılmayanlara para yok" demekten farkı nedir? böyle bir namazın bir değeri olur mu, çocuğun dine bakışında gelecekte nasıl etkisi olur, bunu da kendin düşün.

@Yusuf G.

devlet tarafından kültür, sanat, spor, bilim, matematik gibi şeylerin çocuklara aşılanmasıyla din aşılanması aynı şeyler değil.

Konu kartopu olmuş büyüyerek aşağı yuvarlanıyor, konuya uğrayanların sayısı geometrik olarak artıyor. Moderasyondan tek ricam konunun kilitlenmemesi. Herkes buradan kendisi için bir ders çıkaracak. Saygılarımla.

@efeozata
Tek kelime ile siz ne yazdiginizi daha bilmiyorsunuz. Size hayatinizda basarilar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu uygulamanın yapılması doğru veya yanlış demiyorum ama bunun şov haline getirilip halkın alkış tutması çok yanlış. Din ile şov yapana alkış tutanlar, gelecekte o şovmenlerden gelecek her felakete layıktır. Oy verirken kim bu işi daha iyi yapabilecek diye değil kim daha dindar diye düşünen adamların ülkelerin başına ne getirdiği gerek dünya tarihinde gerek Türkiye tarihinde mevcut.

herkesin dini kendine ama bizim insanımız bu kafa yapısına malesef hiçbir zaman ulaşamayacak

Bazı arkadaşların içinde bulunduğumuz durumun vehametini, devlet ve toplum yapısının nasıl bir çöküş içinde olduğunu hala anlayamadığını görüyorum. Özellikle yurtdışından ahkam kesenlere sesleniyorum.

Hayatları boyunca din eğitimi almış, çocukluğunu, gençliğini cemaatlerde, tarikatlarda geçirmiş, imam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde okumuş, görünürde hiçbir ibadetini aksatmayan, 5 vakit namaz kılan İslamcı kadronun ülkeyi getirdiği durum bu: Rüşvet, hırsızlık, adaletsizlik, devlet hazinesinin yağması, devlet malının talanı. Devletin çöküşüne, toplumun ayrışmasına sebep oldular. Bizse hala "çocuklara din öğretmeliyiz, namaz öğretmeliyiz"i tartışıyoruz.

Çocuğuna dinden önce ahlaklı olmayı, sorgulamayı, eleştirmeyi, kendisine her söylenene körü körüne inanmamayı, yalan söylememeyi, hırsızlık yapmamayı, iftira atmamayı, başkasının hakkına, hukukuna saygı göstermeyi öğreteceksin! Bunları yapmazsan, çocuğun "Allah bir, kitap Kur'an" der, alnı 5 vakit secdeye de gider ama arka planda hırsızlığa, yağmaya, yalana, iftiraya devam eder.

Aslında tepki bisiklet dağıtılmasına veya çocukların sabah namazına gitmesine veyahut ta sabah namazına giden çocukların teşvik edilmesine değil. Tepki son yıllarda vıcık vıcık olan, dinin siyasete alet edilmesine. Her türlü yolsuzluğu, adaletsizliği, adam kayırmayı, ahlaksızlığı vb. Dini sömürerek ve onu kılıf yaparak örtme çabasına. Ve bu siyasal islamcılık insanları öyle bir kutuplaştırdı ki insanlar bilerek veya bilmeyerek dinin temel esaslarına bile muhalif olmaya başladı. Bunun günahı insanları bu hale getirenlerdemi degilmi sorgulamak lazım.

Birileri dini yaşar birileride anca eleştirir bu hep böyle olmuştur dini yaşamak önemli içinde. Güzel bir uygulama olmuş lakin hediye vererek sabah kalkmaya şartlandırılması hoş olmamış kendi isteği varsa kalkar kılar zaten. önemli olan bizim namaz kılan çocuklarımıza gençlerimize manevi destek olmamız.

bence de güzel bir hediye olmuş. hem çocuklar dinini namaz kılmayı öğrenmiş hem de
sonucunda bisiklete binecekler

@MtbHastası01 Dini yaşamak sizin için bu mu?

Anlaşılması gereken şu: İnsanların çoğunun rahatsız olduğu bisiklet dağıtılması değil o kadar siyasetçinin oraya toplanması.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri