Scudo Sports

Rüzgar Çetin'in tahliye olması

Yaralı polis şikayetçi olmamış bir kere infazın yarısı orada gidiyor zaten şehit eşinin şikayetinden vazgeçmesini de kamuoyu vicdanına bağlayınca 8 ay + kontrollü serbestlik ile kurtarıyorsunuz. Benim asıl unutamadığım o bjk plakalı beyaz bmw'li namussuz şerefsiz evladı. Unutmak nasip olmasın

• Beğen
Tepkiler: Fat1h ve musAKka
Scudo
Parası olana ''bağımsız yargı ve kamu vicdanı'' vurgusunun geçerli olmadığının bir ispatı daha.
Geride kalanları susturmak,kandırmak ikna etmek ne kolaymış meğer.İnsanoğlu bu.Öleni öldüğü gibi bırakanlar ilk yakınları oluyor.Çevremde de çok şahit oldum,kan parası adı altında şikayet geri alınıyor,katil akşama yine aracıyla turluyor.Milletçe nankörüz bu sabit.

1995 senesini hatırlıyorum.Kumkapı Cinayeti gündemi baya meşgul etmişti.Kişiyi öldürende,kişinin ölen eşi de medyada maymun oldu.Herkes gayet hayatını yaşadı.Oysa ilk anlarda her iki tarafında isyanları vardı.Bu isyan meşhur olana kadardı.Keza İski çukurunda can veren bir kız çocuğu.Onunda babası ortalığı ayağa kaldırmıştı.O da taşeron firmanın parasıyla sesi kesmişti.Bir örnekte Mersin de Orman İşlerinde çalışan işçi.İş kazasında öldü.Ailesine kaza sigortası bedeli İKRAMİYE çıkmış talihli gibi verildi.O sahneyi unutamam...

Örnekler çok.Bizlerinde çok söz söylemesine gerek yok.Adalet yok,hukuk yok.Bugün yaşıyoruz.Yarın yaşarsak ne ala...

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
Dünyada dokunulmazlığı olan 3 canlı türü kaldı;
1- Türkiye milletvekilleri
2- Arabasıyla yurdum sanatçısını/polisini ezerek öldüren yurdum sinemacı/siyasetçi çocuğu
3- Hindistan'daki inekler.

Bu ülkede kanunlar fakir fukara için çıkarılır ve uygulanır, bizler de uyarız arkadaşlar. Seçkinler ve seçilmişler için suç ve ceza denen kavramlar yoktur. Fazla kasmayın uslu uslu yaşamaya bakın. Bir Danimarka, İsveç, Norveç falan olmamıza daha on yüz milyon yıl falan var...

@televole2

Çok hassas bir konu. Meydana geliş şekliyle, taraflarıyla, ilerleyişiyle toplumu ilgilendiriyor. Ben mesela, mesajınızı okuduğumda aklıma ilk geleni yazmadım. Her zaman olmaz..

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
Türkiye'de kan parası adı altında alınan paralarla ve insanların ana, baba, eş veya çocuklarının hatıralarını nasıl sattığını görüyorsunuz. Bir avukat olarak o mahkeme heyetinin nasıl bir vicdani muhasebede bulunduklarını anlayamıyorum. Kaldı ki bu zengin züppe sanığa isnat edilen bilinçli taksirle adam öldürme suçunun cezası 2-15 yıl hapis cezasıdır. Hakimler cezaların miktarını belirlerken yine ceza kanunu 61'de yer alan kriterleri dikkate almak zorundadır ancak uygulamada bu olaydaki gibi keyfilik had safhadadır. Mahkeme başkanı temel cezanın olayın ağırlığına göre 10 yıl olması gerektiğini ve ceza artırım ve indirimlerinin bu miktar üzerinden yapılması gerektiğini vurgulayarak muhalefet şerhi koymuştur ancak diğer iki üye bu kadar rapora rağmen temel cezanın 5 yıl olmasında hem fikir olmuş, bilinçli taksir sebebiyle yarı oranda artirmiş ve takdiren 1/6 oranında indirim uygulayarak netice olarak 6 yıl 3 ay hapis cezası vermiştir ve tutuklu kaldığı süre baz alınarak tahliye edilmiştir. Temel cezanın 5 yıl olarak verilmesi problemin kendisi olup, tamamen keyfi bir karardır. Acm başkanının muhalefet şerhi ve savcının mütalaası yerindedir. Bu kararın yüksek yargıda bozulacağını inanıyorum. Bu konuda maalesef medyaya ve insanlara ve stklara çok iş düşüyor zira hukuk sistemimiz birilerinin iteklemesiyle yürür halde.

O dedikleriniz hukuk devletinde olur, o dediklerinizi vicdan sahibi insanlar yaparlar. Türkiye'deyiz maalesef, Behzat Ç setinde değil...

Türkiye'de haber değeri olmayan fakat çok acı olaylardan biri :(
http://wowturkey.com/tr524/Hakan_Ali_321109_10150364446557605_781157604_8.jpg

Mahalleli ahlak elden gidiyor mahallede içki içiliyor diye topcularda sanat galerisini basar, 80 yaşında dede hiç üşenmez elde baston ahlak savunuculugu yapar. Gözümüzün önünde itin teki alkollu arac kullanirken bir insanin ve ailesinin hayatini söndürür bir diğer it bisikletli emekliyi degaj diker gibi havaya savurur hic ceza almaz ve ülkeden çıt çıkmaz. Seferber olan bir kesim var o da bürokratlar siyasiler ve nüfusu olanlar. Meydanlarda kutsalı savunur iş pratiğe geldi mi olayin ustu kapanir. Ismi lazim olmayan siyasinin oğlu da aynı boku yemişti şimdi para yemekle meşgul. Hani abiler bu kadar mı uyur bir halk. Altimizdan donumuzu, içimizden vicdanimizi aliyorlar çıt yok. Cok kizginim lanet olsun boyle ulkeye ve bunu kabullenmislere

Türkiye gibi hukukun üstünlüğünün değil de üstünlerin hukukunun geçerli olduğu bir ülkede böyle kararları görmek hiç şaşırtıcı değil.

Yeterli miktarda paranız varsa "bağımsız" Türk mahkemelerinden diledğiniz kararı çıkartabilirsiniz. Cerattepe'de "milletin ..na koyacak" olanlar, mahkemeden katliam gibi bir karar çıkarttılar mesela.

Artık burada kimsenin şaşırdığını sanmıyorum. Hepimiz normal karşılamaya başladık. İnanın bana paragraf döşemeyeceğim. Ne desek boş kalacak.

Ama parası olan nasıl yaşıyorsa, tarihi de parası olan yazıyor zaten. Ders ve normal kitaplarda 20 sene sonra Avrupa'nın mültecilere nasıl sahip çıktığını okuyacağız, Türkiye'siz...

Isidin Saddamin idam kararini veren hakimi infaz ettigi gibi bu yargiclarida infaz edicek bi orgutu icten ice istiyorum

Bizdeki siyasi partilerin isimleri ile yaptıkları işler tam tersidir. Mesela barış ve demokrasi partisini düşünün. Eh olur o kadar. Bu benim minik bir tespitimdir. Doğruluğu tartışılır illa ki.

Türkiye Cumhuriyeti sözde demokratik, sözde laik ve sözde sosyal bir sözde hukuk devletidir.
Hasılı, Türkiye Cumhuriyeti sözde bir devlettir.

Dünya da gelir dengesizligi kapitalist sömürü devlet içi ilişkilerle zengin olan insanlar, her devlet ve hukuk sisteminden kendi lehlerine işi çevirebiliyorlar. Ne yazık ki bu böyle ilerliyor. Vicdanı onu hiçbir zaman rahat bırakmaz inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Çocuğun hiçbir suçunun olmadığını, esas suçluların o adalet simgesi cüppeyi giyenler olduğunu canlı canlı izlemiş bulunuyoruz.

Bundan böyle trafikte size çarpıp kaçanların, kilometrelerce makas yapan .......... ların sayısı epey artacak. Etrafınız sarıldı. Kaçamayacaksınız. Tüm şartlar onların lehinde.

Bisikleti meçhul bir süre için bırakıyorum. İstanbul'dan nispeten daha sakin ve trafik cinayet oranı düşük bir kasabaya defolup yerleşirsem belki tekrar düşünebilirim.

Deliller toplanmış keşif yapılmıştır vs.. önemli olan alması gereken ceza vs..

Hepsini geçtim adamın serbest kalmasını da geçtim (Türkiye'de sistem böyle nasılsa, alıştık) ama ailesi nasıl olur da şikayeti geri çeker. Verdikleri para oğlunuzun canından daha mı kıymetliydi? Yazık yahu.

Geri