Scudo Sports

Rüzgar Çetin'in tahliye olması

Bknz Het Vonnis.

Scudo
burdan oturup aylik maasinizi kiranizi alip duzeninizi kurup sehit ailesini elestirmek kolay tabi. sayin saydirin :) tek umidim para alabilmis olmalari. ama burasi yeni turkiye. eminim kurus koklatmadilar. aksine tehditle sikayeti geri aldirdilar.

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
biri çıkıp topkeyün yok etsin şu ülkenin olmayan adaletini...

bisikletliyi ez öldür ailesinden tazminat iste... alkollu araç kullan polisi öldür serbest kal.

caddede hız yap çiçekçiyi ez serbest kal.

ne iğrenç aşağılık yaratıklar hukuk değil guguk ülkesinde yaşıyoruz

sebep olan ve suçluya göz yumanlarında kendi çocuklarıda aynı şekilde ölürde anlarlar...

• Beğen
Tepkiler: yaboga ve FKonyali
Hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz. Çok önce hakimler mülakat ile alınmaya başlandığında kimse ayağa kalkmadı. Kalkan terorist oldu. Şimdi kimsenin eleştirmeye hakkı yok. Hepiniz suclusunuz... Hepimiz suçluyuz :(

Bu konu hakkında bir yazı okumuştum. Aileye yüksek mertebeli kişiler tarafından sürekli aranıp baskı yapıldığı söyleniyordu. Kadın yalnız kalınca kabul etmiş deniyor. Olabilir elbette baskıya dayanamayıp kabul edebilir. Onun dışında direk parayı da kabul etmiş olabilir. Ailenin kendi tercihi bir şey diyemem. Ben etmezdim şahsen hapiste çürümesi gereken bir kişi kendisi.

Onun dışında devletin, kadın davacı olmasa dahi bir yaptırım uygulaması gerekir. Sonuçta bir vatandaş katledilmiş. A gazetesi B gazetesi gibi tanınmış bir taraflara çok yakın gazete ve yazarlar "emniyet kemeri taksaydı ölmezdi" gibisinden karşı tarafı suçlarcasına, kendilerini masumlaştırmak ve normalleştirmek adına bir şeyler yazdıklarını görmüştüm. Algı operasyonundan bol bi şey yok memlekette :D Vatandaş davacı olmasa dahi devletin buna bir şey yapması şart. Ben gidiyim, adam öldüreyim, bir olaylar olsun -muhtemelen para verip- adamı davadan vazgeçireyim, hapisten çıkayım. Oh ne ala memleket. Parasıyla değil mi öldürürüm kardeşim der keyfime de bakarım.

Türkmenistan'da geçenlerde bir tanıdığım kaza geçirdi. Kendi suçu yüzünden değil, yollar kötü olduğu için lastiği kesip patlatmış yol ve 80 km hızla araç bariyerlere girmiş. O sırada da yanında iş yerine götürdüğü komşusu varmış. Tanıdığıma hiçbir şey olmadı ancak komşusu arkada oturduğu için kaburgaları kırılmış. Yoğun bakımda kaldı iki gün, sonra kendine geldi yavaştan, iyileşecek denildi. Adam komşum suçsuz, onun bir hatası yok dedi ve dava etmeyi düşünmedi bile. Ancak hükümet bunu kabul etmiyor. Bir insanı öldürmeye teşebbüs ettiğini düşünerek tanıdığıma hükümet kendisi dava açıyor. Bu olayda olması gereken de budur.

@Auron Sanchez bu olayda da zaten öyle oldu. Şikayetçi şikayetinden vazgeçti ancak kamu davası devam etti. Burada sıkıntı olan şey 8 ay yatan kişinin bu kadar yeterli denip salıverilmesi...

Ölmemeye çalışın beyler, siz öldükten sonra cesedinizi satın alamayacak para yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Rüzgar efendi bu olayda %100 suçlu bana göre. Ancak babası Sinan Efendi kimse kusura bakmasın ama oğlu için yoğun bir çaba sarfetti. Bu konuda haklı haksız baba olmayan bilemez bence doğrusunu yaptı. Şehit polisin ailesine gelince kimse onları da yargılamasın kendi vereceği karardır. Emmmeeee, gel gelelim bu gibi koşullarda devletin müdahil olarak mağdur şikayetini geri bile alsa asgari bir ceza verme hakkı olmalıdır diye düşünüyorum. Bu yavşak oğlan bu sürede akıllanmış mıdır hiç zannetmem.

Son zamanlarda sıkça hatırlatmak durumunda kaldığımız, gerekliliği ve geçerliliği acı tecrübeler ile sabit olan, eski - yeni tüm üyeleri eşit şekilde kapsayan forum kurallarımızdan birini tekrar hatırlatırım:

6- Tehdit edici, tartışmaya yol açacak, hakaret içeren, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve üyelerini küçümser davranışlar sergilemek kesinlikle yasaktır.

Bu noktadan sonra yukarıdaki kuralı ihlal eden içerik uyarı verilmeksizin temizlenecek, yazarları konudan uzaklaştırılacaktır.

Bugün bir yazi okudum bu konu hakkinda, cok hosuma gitti paylasiyim dedim. Gayet guzel ve gercek yazmiş her zamanki gibi.

(link)

Buna pek diyecek şey yok ya derler ya para var huzur var rüzgar cetinde olan şeyde o parası var işledigi cinayetle gayet elini kolunu sallıyarak ve devlet memuru öldürmesine ragmen tahliye oldu siz diycek bişey bulabılıyorsanız demeye devam edin ama ben diyecek pek bişey bulamıyorum cünki parayla artık herşey herkez satın alınabılıyor..

Bu ülkede paranın herşeyi alabileceğinin afişe edilmiş halidir.
Herkes görsün ki kanunlarımız bile parası olandan yana.

@oguz90tr aynen öyle doğru söze ne hacet..

Mahkeme başkanı şerh koydu. Alması gereken ceza 10-15 yıl diye.Yargıtaya gidecek dosya. Aldığı cezanın 6 yıl olması fakat 9 ay yattı diye salınması da hukuka olan güveni sarsıyor. Tabi şikayetçinin şikayetini geri çekmesinden kaynaklanıyor bu da. Doğu da bu işler kan parasıyla çözülür. Şehit polisin eşinin, kendinin ve çocuğunun hayatını idame ettirmesi için ben bunu haklı görüyorum. Bu dava kamu davası olmadı, olsaydı tabi farklı yürürdü işler.

@Auron Sanchez Sözün özü, Özdil: Bir ülkede 'adalet' olabilmesi için kanun değil millet lazımdır demiş. Nokta.

şimdi benim anlamadığım nokta şu. zaten oğlan yırttı o zaman şehit maaşı da benim cebimden ödenmesin personeli kim öldürdüyse o ödesin. zengin abinin oğlu apartmandaki dev kapıyı kırmış sakin sakin takılıyor, kıran eden belli ama tamir faturasını bütün site ödüyor. oh ne ala memleket.

adalet örümcek ağı gibidir, arılar deler geçer; ağa takılanlarsa sadece küçük sineklerdir.(buna benzer bir şey söylemişti zamanında birisi). teşbihte hata olmaz, malumunuz burada ağa takılan sinekler bizleriz ama benim esas şaşırdığım şey bu olayda sizin ve benim ve diğer küçük sineklerin adaletten, hukuktan bir beklenti içinde olmaları. hukuka bakış açım nettir, hukuk yoksul halk yığınları (ki burada yoksul tanımının içine trilyonları olan birisini de katabilirsiniz duruma göre, nede olsa deveden büyük fil var derler mesela duruma göre bu "yoksul"; bir bilim adamı, bir bürokrat veya sanatçı da olabilir) gözlerini açıp hakları olanı istediklerinde ya bizzat cezalandırılmaları için yada gazlarını almak babında ağızlarına bir parmak bal çalmak için vardır, net. hukuk un nasıl bir garabet olduğunu anlamak isteyen google a festus okey davası yazsın. dua edelim başımıza bir bela gelmemesi için ama hayat bu, her gün bunlar birilerinin başına geliyor, bizim başımıza da gelirse artık daha çok dua edelim ki mevzuda arkası sağlam bir kalantora denk gelmemişizdir inşallah diye.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@EnginCan

1.5 milyon vermiş

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri