Scudo Sports

Roller yapımı

O kanalı spiral taşıyla ya açabiliriz sanırım konveyör rulolarına... :)

Scudo
Eğer kanal açılacak kadar fazla et kalınlığına sahipse :). Pilleri şarja koydum, yarın bir iki fotoğraf çeker gönderirim ;).

@Sercan

Jet taşıyla açtığınız kanal ,gergi ipini ,lastiğini yada kayışını kesecektir.Tornada açılmış olanı daha iyidir.

Demiraya telefon açın,fiyatta anlaşırsanız oraya gidin ve ne istediğinizi anlatın.Yardımcı olacaklarını zannediyorum.

Tamam, teşekkür ederim tüm yardımlar için. Yarın okuldan gelince ilk işim telefon açmak olacak...

@hakan_the_rider

Ruloların sessiz çalışması,için deki rulmanın kalitesine ve konstrüksiyonun kalınlığına bağlıdır.
Rulman olarak SKF yada FAG öneririm.Unutmayın ki bu tip rulmanlar otomobilin aks bilyasında senelerce kullanılıyor.
Kontrüksiyonu da ince metalden yaparsak az da olsa bir titreme olacaktır.
Son olarakda ,burada yapılması gereken en önemli şey;ruloların toleranssız olarak birbirlerine paralel olmasıdır.
Bunun içinde konstrüksiyondaki rulo yuvalarının frezede açılması daha sağlıklıdır.

Kendi mesleğim olup,tecrübelerime göre söylüyorum :)

Tabi ki bu dediklerim yapılırsa ne kadara çıkar bilemem.

Bir de kullanan arkadaşlara bir soru ;

Ön tekerlek dönmese ne olur? yani km saatini arka tekerleğe bağlayabiliriz.Denge açısından bir sorun olur mu ?

Selamlar

Tuğrul Abi eğer ön teker dönmezse makarada duramazsın, gidiyor gibi olman gerekiyor bu aletin üzerinde dengede olmak için. Ancak trainer'lardaki gibi bisikleti sabitlerden bir yere, o zaman ön teker dönmese de olur.
Fakat trainer dediğin zaman bu sefer mutlaka ama mutlaka bir direnç aleti kullanmak gerekir. Çünkü makarada direnci tüm bisikleti sürüyor olman sayesinde kazanıyorsun.

Bugün okuldan geç geldim ve bir yere gitmem gerekti. Eve yeni girdim ve kapanmıştır belki diye arayamadım. Yarın kısmetse arayıp bir fiyat alacağım. Eğer üç rulo 60 YTL'yi geçerse biraz daha bekleyip hazır bir tane roller alacağım...

Merhabalar. Biraz önce konveyör ruloları için aradım. 37 cm, daha doğrusu her boyda varmış ellerinde. Fakat çap olarak 80 mm'lik yok. Buna yakın olarak 79 mm ya da 86 mm var. Ayrıca ellerinde tek yokmuş, toplu sipariş alıp yapılıyormuş. Ama telefondaki arkadaş sağolsun, iyice anlattı durumu. Buraya gelebilirseniz dükkandan bulup ayarlarız ama tam ölçü olmaz 35 cm uzunluğunda falan bulabiliriz dedi. Fiyatı da 19 YTL. Tabi bu toptan alımlarda. Fakat bize de bu fiyattan verebilirler. Eğer 3 adet istediğim ölçüde bulamazsam başka nereden ayarlayabiliriz tek satan? Bu sorulara özellikle Tuğrul Abi'den bir cevap bekliyorum. Ayrıca eğer sipariş versek (toptan alır gibi) en az kaç tane siparişi alıyorlar? Bu durumda örneğin en az 10 tane satıyorlarsa kimler almak ister? 3 tane ben alıcam, 3 Murat Abi alsa, 3 de diğer arkadaş alsa bir şekilde hallederiz sanırım. Belki daha isteyen de çıkar, birlikte sipariş veririz. Durum bundan ibaret. İstediğimiz ölçüleri sadece sipariş üzerine alabiliyoruz. Tek olarak alınmıyor, bir parti mal şeklinde imal ediyorlar...

Ben demiraydan başka yerden alış veriş yapmadım.Toplu rulo ihtiyaçlarında imalatını biz yapıyorduk.Ama roller için uygun olmaz.
Bunun en sağlık çözümü ,satış yerine gitmenizdir.
Fiyat ta anlaşırsınız.Ellerinde belki numune 3-5 tane size uyan rulo vardır.
Perşembe pazarın da başka rulo satan yerlerde vardır.
Alttaki adresler de rulo imalatı yapıyor.

(link)

Ferm Ambalaj Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Perpa Ticaret Merkezi Kat:11 No:1593 80270 Okmeydanı - İstanbul
Tel: (0 212) 222 47 11 - 221 94 43 | Faks: (0 212) 222 47 10
İkitelli Fabrika Tel: (0 212) 486 01 94 | Faks: (0 212) 486 09 98
info@ferm-tr.com | www.ferm-tr.com

(link)

ÖLÇSAN KONVEYÖR SAN. A.Ş.
inönü Mahallesi Dr. Muammer Aksoy Cad. No: 84 Sefaköy K.Çekmece ISTANBUL

TEL:
+90 212 495 07 00 PBX
FAX:
+90 0212 495 06 59

Selamlar

@Sercan

Sercancım 19,00Ytl. kabul edilebilir bir fiyat..yerinde görmende fayda var ;) bak bakalım ruloların dönüş hassasiyetleri nasıl, iş görecek bir şeylere benziyor mu, içine sinecek mi? bi gör bakalım da...

haberlerini bekliyorum..

ÖLÇSAN KONVEYÖR SAN. A.Ş. :) Burası bana sadece 1-2 km. uzaklıktaymış. Bu akşam babama adresi gösterip tam olarak nerede olduğunu öğrenicem ve yarın gidip bakıcam. Ayrıca yarın Sirkeci'ye de gitmem gerekiyor. Karaköy'e geçip ilk verilen adresdekilere de bakabilirim. Adresler için çok teşekkürler Tuğrul Abi. Umarım 6 tane rulo alabiliriz. Şimdilik 3 bana, 3 Murat Abi'ye, tabi eğer istediğimiz kalitedeyse :) Daha isteyen olursa yazsın, daha çok alınca ona göre indirim de yaptırmaya çalışırım çünkü. Ben yarın ilgilenicem bu işle Murat Abi, yine burdan haberdar ederim sizleri.

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
Ancak hâlen ön rulonun dödürülmesi konusunda somut bir şey elimizde yok :(

Onu da tornada hallettirebiliriz. Birer kanal açılabilir ön ve orta ruloya, fakat aradaki kayışı nasıl takacağız? Onu merak ediyorum ben, daha önce hiç roller görmedim yakından çünkü. Ruloları monte ettikten sonra bisiklet zinciri takar gibi mi takılıyor? Öyle olacağını sanmıyorum, arabanın motorundaki kayış gibi bütün bir iptir sanırım. Ayrıca o kauçuk ip yedek olarak satılıyordur diye tahmin ediyorum, sonuçta Tacx roller alan birisi o ipi koparırsa yenisine ihtiyaç duyacaktır. Bu konuya da bir açıklık getirebilirsek iyi olur. Ayrıca benim konstrüksiyonu yaptıracağım akrabamda freze yok. Ama çok iyi ölçüp biçip, normal matkap (normalden kastım el matkabı değil :) bir iki çeşit farklı matkapları var) ile delinemez mi? Bir de Ölçsan'ın sitesindeki ruloların üzeri metal sanırım, diğerleri plastik gibiydi ve roller'ların orjinal ruloları da plastik gibiydi. Herhangi bir fark olur mu metal ya da plastik olmasından dolayı?

kayış aynen araçlardaki gibidir, tahminim, yekparedir yani..

aklıma gelen bir ihtimal profile sabitlediğimiz noktalara orta ve ön ruloya tekli ruble takarak :D arayada bildiğimiz zincirlerin çıkmalarından takmak :D biraz garipsedim, yok olmaz o dedim kendi kendime :D

Olur mu olmaz mı bilemem, ama bunu ben daha projenin başında aradaki ipi görünce düşünmüştüm :) Aynen olmaz diye garipsediğim için hiç yazmadım. Duygularıma tercuman oldun Murat Abi :) Ama bu işten anlayan birisi ''olur'' olayını verirse işimize gelir bunu bu şekilde yapmak :)

Resimler için çok teşekkürler. Ne yapacağımı anladım. Vidalanan kısma yakın bir yere tornada kanal açtıracağız.

@Sercan

en mantıklısı bu gibi...
profiller çok para tutmaz tahminen :)

Profil dediğiniz 2 parça metal :) Bir de 4 tane ayak :)

Geri