Scudo Sports

Ramazan ayında bisiklet kullanımı

Scudo
Iftarla sahur arasında grupla güzel oluyor ramazan turu. Tek başına biraz korkutucu geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Oruc tutmayanlar icin tam iftar saatinde mukemmeldir. Yollar bomboş, terkedilmis bir sehri anlatan film seti gibidir. Risksiz, guvenli ve keyiflidir.

İftardan sonra düzenli olarak 45/50 km,onun dışında işe gidiş geliş güzergahım 4+4 km iftar saatleri içinde...herkese hayırlı ramazanlar

@neycitizen
İftardan 2 saat sonra nabzı çok yükseltmeden, hafif sürüşler yapılabilir

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yıl olmuş 2019 hala aynı konular :D
Şaka bir yana hayırlı ramazanlar herkese.
ilk defa bu sene işe git gel e devam ediyorum ramazan ayında. Tereddütlerim vardı açıkçası ama bir problem yaşamadım. Sadece tedbirler aldım. Sabah 10 dk daha erken çıkıyorum. Hafif ve nefes alan kıyafetler giyiyor ve terlemektense üşümeyi tercih ediyorum.
9 km mesafe (git gel 18 km yapıyor) işe gidiş 23 dk- dönüş 25 dk civarı ve 23 km/sa civarı ortalamalarda tamamlarken şimdi gidiş 30 dk dönüşü 35 dk civarında ve 17 km/sa civarı hız ortalaması ile tamamlıyorum.
Kırkikindi yağmurları denk gelmezse sürekli böyle yapmayı planlıyorum. Şu anda işler yolunda. Bu mesafelerde gaz kesince susama olayı da olmuyor.

işin açıkçası ilk benimde gözüm almadı ama bisikletle devam ediyorum kasmıyorum kendimi yavaş yavaş.
ilk gün işe giderken yolu uzatmadım direk işe gitmiştim şimdi eski yolumdan devam ediyorum sorun yok.

@isosel
Kararında giyinmenizi öneririm. Vücut üşüyünce de enerji harcayıp ısıtmaya çalışıyor. Buda haliyle açlığa neden olur ?. Ölmezsiniz ama, insan beş gün aç yaşarmış ?.

@CmlCLK
hehe eyvallah. hiç bu açıdan bakmamıştım :D harbi insan aç susuz kaç saat bisiklet sürebilir kafamda deli sorular :D

Valla ben bugun ilk defa geldim işe ev ile iş arası 27 km civarı 27+27=54 km falan oluyor sabah gelirken 30 ort ile geldim bi sorun olmadı akşamda 25 ile giderim sorun olmazsa böyle devam :D

İftar sonrası yardıracağım. İftarda az yiyorum sıkıntı olmuyor. İnsan 2 kaşıkla doyuyor tabiri caizse ama göz doymuyor. Her zaman böyle aslında bu. Önemli olan nefse hakim olmak =)

Henuz gozum yemedi. Bir binsem 1.5- 2 saatten asagi binmeyecegim icin bisiklete henuz binmedim Ramazanda. Ama bir kac gundur benim de aklimda bisiklet var. Okuyorum yazdigi sey, iftar oncesi bir saat ve iftar sonrasi bir saat icinde spor yapmanin neredeyse hic bir sakincasi yoktur yaziyordu. Vucut kaybettigini alabilerse sıkıntı oluşmaz diyordu.

ben de cesaret edemiyorum açıkçası. oruçlu iken oldukça bitkin ve halsiz hissediyorum açıkçası. bir de bisiklet sürsem bayılırım herhalde. ama hafta sonları iftar sonrası bir kaç sürüş yapmayı düşünüyorum. bünyemin güçsüzlüğünden bacak ve diz ağrılarım hemen baş göstermeye başladı. en azından diz ağrılarımı toparlarım biraz.

Geri