Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

(link)

Benim sürekli alış veriş yaptıgım bir site bisiklet dışında da birçok ürün var fiyatlar genel olarak ortalamanın altında Ptt ile gelmesini istiyorsanın shipping metod bolumunden china air post seçin hem ücretsiz hem ptt ile gümdrük proplemi yaşamazsanız. 70 euro gecen siparişler direk gümrükte kalır ve gümrük işlemlerini yapmanız gerekir. çeşitli evrak işleri ve KDV gibi. ürünün elinize gelmesi kargolanmasından sonra yaklşık olarak 15-25 gündür genel olara 15-16 günde gelir. sipariş verdiğinizde bilgilerinizin doğru olmasına ve posta kodunuzu doğru girmeye özen gösterin. baska sorunuz olursa ulaşabilirsiniz.

Scudo
@mert bostancı

Bir gonderinin gumruk ucretine tabi olma siniri 70 euro degil, 75 euro'dur. Ayrica 75 euro'yu gecen bir gonderi gumruk ucretine tabi olur ise ve PTT tarafindan teslim edilecek ise, geldigi ulkeye gore beyan edilmis tutari uzerinden %18 veya %20 vergisi hesaplanir, bu tutar bir barkod ile koli uzerine yapistirilir ve PTT gorevlisi size kapida teslimat yaparken ucreti tahsil eder.

Sizin bahsettiginiz evrak isleri PTT icin gecerli degildir.
Evrak isleri ve gumruk musavirligi hizmetlerine 1500 euro ve uzeri siparislerde ihtiyac diyarsiniz.

Ozel kargo firmalarinda da durum cok benzerdir. Bazilari biraz daha fazla ucretler talep eder, hepsi bu.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bike24.com sitesine de daha önce göz attım Erdal Bey, hatta oradan almayı planlıyordum ama daha sonra daha uygun fiyatlara aynı modelleri yukarıda bahsettiğim sitelerde buldum. Aklıma takılan şey bike-discount.de sitesinde ürünü sepete koyduğumda DHL ile yolluyor. Konunun başında ise bu site ptt ile gönderi yapan siteler arasında yer alıyor. performancebike.com un Türkiye' ye gönderip göndermediğini ise bilmiyorum. Bu soruların cevaplarını alırsam sipariş verme aşamasına geçeceğim.

@Fatih Sağdıç

O DHL, DHL Express değil,i DHL Paket denilen servis.
Türkiye'de PTT'ye teslim ediyorlar. Size PTT getiriyor ürünü.

@Fatih Sağdıç

Bike-components firmasi TR'yr DHL ile yolluyor. Ama bu DHL bildigimiz ozel kargo sirketi DHL Express degil. Almanya nin ulusal posta formasi DHL Post. Eger bike-components uzerinden bir alisveris yaparsaniz ve DHL'i secerseniz paketinizi Turkiye de PTT teslim edecektir.

Çok teşekkür ederim cevaplariniz için. Peki performancebike.com hakkında bilginiz var mı?

Merhaba arkadaşlar, UK Bike Store ( (link) ) sitesinden alışveriş yapmak istiyorum.

Bu site güvenilir mi?

Kargo kısmında "Turkey Airmail Signed For" yazıyor. Sanırım bu Royal Mail Airmail. Bu takip numarasız kargo mu oluyor?
Bu posta biçimi güvenilir midir? Bilgi sahibi olan arkadaşar yardımcı olursanız sevinirim.

Singned for şeklindeki gönderiler takip numaralı oluyor. :)

• Beğen
Tepkiler: Timuçin Alp
@Sefa
Teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

Alışveriş yapmak isteyen olursa diye ekliyorum kask için 6 Sterlin kargo bedeli çıkarıyor İngilitere için fena değil.

Swiss post ve sweden post hakkinda ne dusunuosunuz? tecrubeleriniz var mi? 2 hafta sonra adres degistrmem gerekio. Siparisler kargoya verileli 2 hafta oldu. Yurtdisina sevk edildi yaziyor.

Şöyle bir haber var.

(link)

Buna mukabil 21 Kasımda bike24'ten alışveriş yaptım ama inşallah sorunsuz gelir. Bu arada hala gönderim ile ilgili bir e-posta falan gelmedi. Takip no falan yok.

http://s18.postimg.org/wo6p6easp/fffrfr4f.png

chainreactioncycles.com dan 10 Kasımda 35 euro tutarında alışveriş yaptım, 11 Kasım da ürünün gönderildiğini belirten bir mail gönderdiler, bu gün itibari ile 14 gün oldu ses seda yok. Merlinden geçen bir ay içerisinde 6 ayrı alışverişim oldu hepsi en geç 8 gün içerisinde PTT aracılığı ile sorunsuz elime ulaştı.

Chainreactioncycles sitesinden yine 3 yıl önce de bir çift lastik siparişi vermiştim, 1 ay beklediğim ürün gelmediği için para iadesi yaptılar. Sanırım bu alışverişte de aynı sorunu yaşayacağım. İşin açıkçası edindiğim tecrübeden yola çıkarsam, Merlin ve Evans PTT aracılığı ile gönderi yapan sitelerin içerisinde en güvenilir olanları.

Tamam paket ulaşmadığında bir şekilde para iadesi yapıyorlar ama siparişini verdiğim ürüne benim ihtiyacım var boşu boşuna zaman kaybı oluyor. Chainreactioncycles.com bundan böyle alışveriş yapmayacağım sitelerin başında gelecek. Ne zaman kargo takip numarası verirler ancak öyle alışveriş yapabilirim. Hayır benim anlayamadığım, Merlin kargo takip numarası verdiği halde , kargo tutarı Chainreactioncycles.com'dan daha ucuz.

Bir süredir merlin, evans, wiggle'dan alış veriş yapmıyordum. İhtiyacım olan bir kaç şeyi alayım diye dolaşırken uçuk kargo fiyatlarıyla karşılaştım. Ayaklı yer pompası için evans 30 euro kargo ücreti istedi, merlin zaten yollamıyor.

Diğer yanda wiggle 3$ olan malzeme için 12$ kargo ücreti almaya başlamış. Pompa için 32$ kargo ücreti istiyor. Kış sezonu diye ürünlere indirim yapıp kargo ücretiyle müşteriyi yolmaya başlamışlar! Açıkçası bana bu rakamlar yüksek geldi.

@MuratHan

Evans cycles ile Chainreaction cycles kargoları takipsiz gönderiyorlar böylelikle kaybolma riski artıyor ama Merlin cycles ile gönderiler takip numarasıyla gönderildiği için en geç bir hafta içinde geliyor ve kaybolma riski daha düşük bende merlincycles'ı tercih ediyorum. Bakalım bu diğer firmalar nezaman akıllanacak :D

@olgun şenel

Hadi bakalım kargo çıkmış, macera başladı :)

Bu gün tam 23 gün oldu. 6 gün hafta sonuna denk geliyor 17 iş günü eder. Adamlar tutturmuş her mesajda 10-12-14 iş günü diye tekrar tekrar aynı mesajı atıp duruyor. 17 iş günü oldu hala neyin hesabını yapıp bu türden mesajımı cavaplıyorlar anlayabilmiş değilim. Aldığım üründe ultegra 6700 orta attırıcı. Türkiye de bulabilsem ucuzu pahalısı düşünmeyeceğim değmez böyle beklemeye de rezilliğe de. Bir daha asla bu siteden alışveriş yapmam, takip numarası vermemek bizi hafife almakla eş değer. Merlin hem takip numarası veriyor hem de kargo ücretleri bunlardan daha ucuz. Bir şekilde mail yolu ile bunlara tepkimizi göstermeliyiz. Para iadesi yapıp bizi mağdur etmediklerini düşünüyorlar ama bizim siparişini verdiğimiz ürüne olan ihtiyacımızı önemsemiyorlar. Başlarım böyle sağladıkları kolaylığa. Daha önce de bu siteden alışverişimde böyle bir kayıp yaşadım 1 ay bekledim, ben artık gönderip göndermedikleri konusunda şüphe duymaya başladım. Ürün ellerinde var görünüp sipariş veriyoruz büyük olasılıkla ürün ellerinde yok uyduruktan bir sipariş numarası verip prosedüre göre hareket edip siparişi daha sonrasında iptal ediyorlar. Merlinden en geç 8 günde gelen bir ürünle yine aynı Ülkeden gönderilen bir ürün arasında nasıl bu kadar fark olabilir anlaşılır gibi değil.

Yurtdışına bizzat gidip bisiklet aldığımızda buraya gelirken yanımızda 2 adet bisiklet getirebilir miyiz? Yoksa sadece bir adet mi getirme hakkımız var? Konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

@VOLKAN ÇELİK

Yürürlükteki kanun, 1 adet bisiklet hakkı olduğunu belirtiyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Merhaba arkadaşlar.

bike24'ten 21 Kasımda alışveriş yaptım. Barkod no giriyorum hala Almanyadan TR'ye girmedi görünüyor. 27 aralıktan sonra hiç hareket yok. bike24'te canlı destek falan da yok. Neredeyse 1 ay olacak. Başına böyle bir şey gelen var mı?

http://s9.postimg.org/we1kt79wv/Ekran_Resmi_2014_12_14_00_48_07.png

Arkadaşlar bike componentten pazartesi sipariş verecem, kargo takip numarası veriyorlar mı?

Geri