Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

Scudo
@6ahmet1 Eğer DHL'in masaüstü sürümüne girebilirseniz orada direk yazıyor "yeni takip numarası" diye..

• Beğen
Tepkiler: 6ahmet1
@Edip Dinçer
cok tesekkurler cepten girince gorunmuyormus bilgisayarda cikti barkod numarasi. en son 15 inde islem yapilmis ptt yi telefonla arasam bilgi verirlermi acaba?
ImageUploadedByTapatalk1439885607.301103.jpg

ptt yi aradim gumrukten henuz gecmedigini soylediler artik persembe cuma gibi ariyacagim tekrardan herkese cok tesekkurler cevaplar icin. iyi forumlar.

Merhabalar,aranıza yeni katıldım.Kendime bir şehir bisikleti alacağım ve şuan para biriktirme aşamasındayım.Hazır önümde uzun süre varken bu süreyi değerlendireyim,aksesuarları önceden alayım dedim ve yurtdışı sitelerini tercih ettim.Ama aklıma takılan bir soru var.

Alacağım ürünler şunlar;
pompa,çanta,gözlük,kask,ön arka ışık seti. Ürünleri DX.COM'dan alacağım.

bu site hakkında bilgisi olan varmı acaba ?
ve bir sorum daha var,aklıma en çok takılan bu , acaba ürünler gümrükte sorun çıkarırmı toplam 75 euroyu geçmiyor fakat kaskın boyutundan dolayı galina kutu içinde gönderim yapacaklar herşeyi.Gümrükteki memur kutu diye veyahut gözüne kutu büyük gelse bile ürünü geçirirmi?

YAZIYI HORTLATMAK GİBİ OLACAK ANCAK (link) DA BİR TRAİNER BEĞENDİM 270 € GİBİ BİR FİYATI VAR (link) DHL İLE GELİYOR ACABA TÜRKİYEYE GİRİŞ YAPTIKTAN SONRA PTT İLE Mİ DEVAM EDER YOKSA DHL EXPRESS İLE Mİ

@Bilal Karaboğa
PTT ile gelir.

PTT yi yurtdışında iyi değilmiş diye duydum bilgin olsun

Aynen ptt ile geliyor , bi ay kadar once ptt ile geldi bana .
@StevenDiaz07 neyi iyi degilmis merak ettim ?

Bike-components ten verdigim siparis bir haftaya, merlinden verdigim siparis 4 gune elime ulastı (4 gunun icinde hafta sonuda dahil)
(Evim istanbul/fatihte , gümruge yakinim bildigim kadari ile )

@furkan.zaman bilmiyorum sadece duydum.. Kargo 3 güne gideceğine haftalarca gitmiyomuş.güvenilir değilmiş yurtdışı ptt..

ben ismi enteresan olan şu Avustralya sitesinden bisiklet ayakkabısı aldım (link)

İstediğim ürün bir tek orada vardı bir bakıma mecbur kaldım, çok hızlı kargo yaptılar ancak beklemedeyim bakalım kutudan ne çıkacak :)

@StevenDiaz07 urunu yurt disinda ptt tasimiyor ki , sadece yurt icine girdiginde hizmet veriyor . yurt içinde de bazi yönleri iyi bazı yönleri kotu :)

@SMMMtugi

Dostum sitedeki para birimi aud yani avustralya doları, bildiğimiz dolardan daha ucuz 2 TL

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
@0zan

Ha oylemi ya ben dikkat etmedim abd doları diye bakiyorum fiyatlara pardon :D

@Bilal Karaboğa

PTT ile geleceğini sanmıyorum. DHL ile çok yüksek gümrük vergisi ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile DHL üzerinden mal gelirse Atatürk Havalimanı Gümrüğü'ne takılır ve ayrıca bir takım evraklar hazırlamanız için Gümrük Müşaviri tutmanız gerekir. Siparişi vermeden önce mutlaka DHL Havalimanı yetkilileri ile görüşün.

Satın aldığınız ürünlerin hangi ülkeden veya para birimiyle geldiğinden çok hangi kargo firmasıyla geldiği bu tür siparişlerde çook önem kazanıyor...Şayet ürününüz DHL-UPS veya FEDEX ile geliyorsa direk istanbul da gümrüğe giriyor ve öpülüyorsunuz...5 liralık ürüne bir de orası geçiriyor ki zaten oluyor 25 tl ...İşte bu yüzden amerika ise USPS veya ingiltere ise ROYAL Mail gibi devlet postasıyla gelmesine dikkat edeceksiniz...
Yoksa benim US dan gelen gözlüğümü FEDEX in türkiye bacağı olan MNG kargonun elemanları 169 dolarlık gözlüğü mü yediler ve ben avucumu yaladım..2012 de...İŞte bu detaya dikkat edilmesini özellikle tavsiye ediyorum...Malum hırsızlığın ödüllendirilip paye verildiği bizim gibi ülkelerde çoook detaycı olmalısınız..Hatta çoğu arkadaşım satın aldıkları firmalara şöyle bir yazı bile yazıyorlar..SAYIN İLGİLİ ÜLKEMİZ İNSAFSIZ VERGİ KANUNLARI VE ACIMASIZLIĞI YÜZÜNDEN ALACAĞIM ÜRÜNÜN FATURASINA 45 DOLAR YAZARSANIZ ÜRÜNÜNÜZÜ ALACAĞIM AMA KARTIMDAN 145 DOLARI ÇEKEBİLİRSİNİZ..Yada benzeri ifadelerle çoğu aşmaya çalışıyor..

Tam olarak emin olamasam da; hafta sonu paypal 'ın kur oranını abarttığını düşünüyorum. Piyasalar kapalıyken nasıl bankaların döviz kurları alış satış arasında uçurum oluyorsa paypal için de aynı şey geçerli, tatil günü piyasalar açık olduğu zamana göre çok daha yüksek kurdan hesap yapıyor, misal az evvel yine hiç işime yaramayacak bir kaç parça sipariş ettim dolar 2.80lerde olmasına rağmen 3.küsür le çarptı

@navigraph55

@0zan

yuhh açıkçası soygun düzeni resmen bunun adı

Geri