Paketlerin bir tanesi burada görünüyor. Ücret kısmında 0 yazıyor. Gümrüğe tabi olup olmadığını henüz anlamak mümkün değil sanırım.
Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
Daha demin gittim aldım Ptt bölge dağıtım'dan nasıl geçmiş gümrükten belli değil Gümrükte koli açılıp incelenmiş,sonrasında ise dağıtıma göndermişler,burda bölgedeki müdürün iyiliğine bağlı birazda normalde gümrük memuru gelip kontrol ediyomuş kargoları,bizim yetkilide sağolsun göstermemiş 3.60 TL ye yırttık.Eğer gümrüğe takılsaymış 250 tlden fazla ödersin dedi.
her gümrük kontrolü yapılan kargodan alınan 3.65 TL nin mevzuata uygun olup olmadığını kesin bilen var mı? Hiç itiraz eden olmazsa sürer gider . Ben senelerce fazla ya da eksik maaş alan memur örnekleri gördüm. Tanıdığım kimselerdi oradan biliyorum. Bu 3.65 lik masrraf da hatalı ya da kasıtlı bir yorumla mevzuatı zorlayarak hayata geçirilmiş bir uygulma olabilir.
2. bir konu da yurtdışı senelik 5 alışveriş sınırı neye göre takip ediliyor. B izim tarafımızdan nasıl sorgulanabilir? Siparişler bazen bölünerek kargolanıyor. Aynı sipariş ürünleri ayrı paketlerde farklı günlerde teslim ediliyor. Bir ara kayıtlar Kredi kartı üzerindeki isim soy isim üzerinden tutuluyor diye duymuştum . Bu konularda bilgisi olan varsa herkes için faydalı olacak.
Bundan sonrası Ptt bölge dağıtımda Yurtdışı kargo bölümünün müdürüne kalmış.Büyük ihtimal kargo ulaşınca sizi arıyacaklar gelin alın diye,sporcu olduğunuzu belirtin müdüre rica minnet yapın biraz.
@Cemre Can Süral
gümrük harici takılma ihtimalide var o zaman:confused: tamamdır çok teşekkür ederim en azından bir gelişme oldu boş boş beklemek çok sıkıcı
Bahsettiğiniz durumu biliyorum ancak gümrüksüz geçer diye düşünüp sadece kendimi avutuyorum. Bu arada gümrük ile görüşüp yeni bir bilgi daha aldım. Henüz gümrük işleminden geçmediğini söylediler. Sanırım bir kaç gün içerisinde paketlerin durumu netlik kazanacak.
Yurt dışından çok alış veriş yapmış olmama rağmen, ilk kez yüksek tutar da alış veriş yaptığım için ciddi bir sabırsızlık ve endişe oluştu. Aldığım parçalar gümrüğe takılıp vergiye tabi olacak diye kara kara düşünmeye başladım. Belki de çok yersiz bir durum ama ürünleri elime alana kadar ptt'nin sayfasını refresh edip duracağım.
Benim göderdigim paket de 2-3 gün de türkiyeye ulasti ama yaklasik 1 aydir türkiye de dolasip duruyor, ilk defa böyle bir durumla karsilastim. Türkiyeye cok paket gönderdim ve en fazla 6 ile 15gün arasi sahibine ulasmisti. Neyseki bugün gümrükten cikmis cok sükür. Yakinda arkadasimizi sevindirecek insallah.
@Erdal YILMAZ
Size söylenenin aksine bu sefer kontrol etmeleri çok kısa sürdü. Genelde gümrük kontrolü 2-3 gün sürerdi. Eğer akşama kadar torbaya eklenirse yarın sabaha dağıtıma çıkar. Kargo 70 euro kargo masrafı hariç 6 parça 5 çeşit... Umarım sizin kargonuzda yakın zamanda gelir.
http://i57.tinypic.com/dvt2cy.jpg