Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

@tunç tuncay

Fiyatlar güzel ürün çeşitliliğide fazla. Merlincycles ' da bisiklet aksesuarlarına bakacağımda gerçekten seçenek az. Lightinthebox ta bile daha fazla.Bu iki site ve alıntı yaptığım xxcycle.com fransız sitesinde fiyatlar güzel. Galiba xxcycle.com dan alışveriş yapacağım.Zincir temizleme aleti , kulaklık girişi olan gidon arkasına çanta kadro üstüne yani , birde km saati alacağım.

Lightinthebox ta kargo pahalı 50 tl diyor. Merlincycles te 15 tl fakat ürün çeşitliliği çok az . xxcycle ucuz ve kargo yine 15 tl. Evanscycles 'den birşey almayı düşünmüyorum pahalı bir site. starbike pahalı oradanda almam.(link) km saatlerine baktım xxcycle ve merlincycles.com a göre pahalı. Cateye velo 5 bu iki sitede 30 tl orada 41 tl . ve kargo 20 tl .

ukbikestore.co.uk sitesinde kargo ne kadar bilgilendirebilecek olan var mı lütfen ?

Scudo
amazon'dan 5 işgünü içerisinde geldi siparişim.

18 Kasım'da bike24.net sitesinden verdiğim sipariş 20 Kasım'da Almanya'dan gönderildi. Bu tarihten beri kargo takipte en ufak bir hareket bile yok. PTT ürün ülkeye girmemiş şuan beklemelisiniz diyor. Satıcı ile görüşünce de, 10 - 15 iş günü içinde giriş olacak, biraz daha beklemelisiniz diyor. DHL paket yani Deutsche POst ile gönderildi, dağıtımı PTT yapacak ama bu kadar uzun sürdüğüne hiç şahit olmadım. Hem bu forumda hemde başka bir kaç forumda karayolu ile geldiğini söyleyenler olmuş ama emin olamıyorum? Ürünün durumu 13 gündür aşağıdaki gibi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Online takipte bir hareket beklemeden direk PTT Upim'e gitmeli miyim? Bu arada Cevizlibağ'da olan yerleri artık İkitelli Aykosan'a taşınmış..

http://i39.tinypic.com/2czo668.jpg

Lightinthebox sitesinden sadece km saati aldım 17 dolarlık bogeer marka kargoda 1.60 dolar tuttu ama yavaş kargo imiş 10-20 gün arasında dendi sitede 1 aralıkta kargolanmış bakalım kaç günde gelecek ? Zincir temizleme aletide alacaktım 4,60 dolara mazot konulupta zincirin temizlendiği alet ama baktım kargo birden 7 dolara çıkıyor iptal ettim.

Ürün bu : (link) (gece ışıklandırma olduğundan satın aldım )

Birde gönderim detaylarında kargolama BulkAirMail yazıyor bu hangi kargo şirketi acaba ?

@Mert C.

hocam hangi satıcıdan aldınız link verebilir misiniz ? Ebay ' dan bir satıcıdan ürün aldım yarısını gönderdi yarısını göndermedi adam.Şikayet açtım parayı iade etti ama beklediğimle kaldım.3 aydır bir türlü sahip olamadım şu km saatine.

@MuhammetÖzdemir
(link) koo bikes uk
ebay'da da satış yapmakta: (link)

@OnuRRuno

Kargo takip numarası C ile başlayan kargoların geliş süresi uzun sürüyor, karayolu ile gelmesinden değil, bunların hepsi istisnasız gümrük kontrolünden geçiyor o yüzden yükle kamyona yolla durumları geçerli değil. Almanyadan siparişlerimin geneli 3 hafta ve üstü sürelerde elime ulaştı...

@kkazim

Cevap icin tesekkurler, biraz da olsa icime su serpildi. :) Aklima takilan durum, urunum zaten gumruge takilcak cunku tutari limitin ustunde ama gumruge girmeden once yurda giris kaydinin yapilmasi gerekmiyor mu? Direk gumruge gidip sorsam mi acaba diyorum ? Zaten ordaysa, vergisini verir alirim..

Arada kayitlarin webw aktarılmasında eksiklik olabiliyor...
Gümrük memuru işlem yapmadıysa bişey yapamazsınız. Haftanın belirli günleri işlem yapılıyor diye biliyorum.

Kaybolcak diye korkuyorum, gerci kaybolsa bile parami geri alirim ama surec uzicak bir suru tantana falan..
Nyse artik, biraz daha sabredicem, cevaplariniz icin tesekkurler..

maalesef bende de durum bu buyincoinsden alışveriş yaptım 16 gündür bekliyorum, ülkeye girdimi acaba bununla ilgili bilgi girilmedi daha, ptt şubesine sordugumda yurtdışı kargolar ülkeye girdiginde direk adrese gelir bize gelmez dediler
http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4ylk.jpg

@Sinan Çakır

Ürünün TC'ye giriş kaydını görürseniz, 444 1 788'i arayın sorgulama yaptırın, size ürünün bulunduğu yerin telefonunu verirler, orayı arayabilirsiniz. Zaten gümrüğe girmezse yurda girişten bir kaç gün sonra İstanbul içinde teslim edilir, hafta sonları hariç.
Valla dün akşam ki konuşmalarımızın sonunda, PTT bu sabah benim kargonun giriş kaydını yapmış. Bence sizde kontrol edin bugün giriş olabilir.
http://i42.tinypic.com/24liwcl.jpg

aynen benimde dün 16:23 de girişi yapılmış gelmesini bekliyorum

biraz önce yukarıdaki noyu aradım 212 yaparak yurtdışı gönderiler için müşteri hizmetlerine baglandım barkod numarasından sorgulattım gönderiyi fakat aklıma takılan adam tüm bilgilerimi aldı ad soyad, tel no, tc no, adres bunları niye alıyorsunuz dedim yeni bir hizmetimiz dahilinde sizleri kayıt altına alıyoruz bir sonraki işlemlerinizde kolaylık olsun diye dedi, sıkıntı çıkmaz inş bilgileri verdik

Arkadaşlar bi kaç yerde gümrük sınırı tekrar değişti, 150 euro oldu diye okudum acaba doğrumu??

@ddinc

doğrudur forumda da konusu geçmişti

@Sefa.

son sayfayı okumamışım :D

@ddinc

Keşke olsa diyecem ama malesef öyle bir şey yok, 8 Kasım da bir değişikliğe gidildi ama bu değişiklikte 75 euro muafiyet sınırı ile ilgili herhangi bir düzenleme malesef yok.

Bakanlar Kurulu kararının linki burada; (link)

@Sinan Çakır

Evet aynen bana da aynı soruları sordular. Çok can sıkıcı geldi ama söylemezseniz bilgi veremiyoruz dedi, bende mecburen bilgileri verdim.
Belkide 1 yılda 75 euro altında 5 alışveriş yapma imkanımız olduğu için, bu yasa için bilgi topluyor olabilirler.

Bike-component.de adlı siteden 64 euroluk bir maşa almak istiyorum kargo masrafı 14 euro toplamda 78 Euro gibi tutuyor acaba bu sipariş 75 Euro limitini geçtiği için gümrüğe takılırmı ?

Takılmaz. Gümrükte baz alınan şey, ürünün bedeli oluyor. Ulaşım bedelini hesaplama dışında bırakıyorlar.

Kargo ücreti ile birlikte hesaplandığı zaman 75€ limitini aşan bir kaç alışverişim oldu ve hiçbirinde de sıkıntı yaşamadım.

Geri